Mijlpaal Nieuwe Generatie DAF: 10.000ste gebouwd

Verschenen: 9 juni 2022

Meest succesvolle introductie ooit in de ruim 90-jarige geschiedenis van DAF!
DAF heeft zijn 10.000e Nieuwe Generatie DAF truck gebouwd. Deze mijlpaal bewijst het ongekende succes van de Nieuwe Generatie XF, XG en XG⁺ aangezien de officiële productie van DAF’s baanbrekende trucks pas afgelopen winter werd opgestart.

De volledig nieuw ontwikkelde Nieuwe Generatie XF, XG en XG⁺ werden uitgeroepen tot ‘International Truck of the Year 2022’ en in verschillende landen bekroond met de titel ‘Truck of the Year’.

Brandstofbesparing van meer dan 10% 
DAF is de eerste – en tot nu toe enige – truckfabrikant die optimaal gebruik heeft gemaakt van de nieuwe Europese regelgeving voor afmetingen en gewichten. Daardoor is de nieuwe standaard gecreëerd op het gebied van efficiëntie, veiligheid en chauffeurscomfort. Uitstekende aerodynamica, nieuwe aandrijflijnen en geavanceerde rijhulpsystemen zorgen ervoor dat klanten brandstofbesparingen van meer dan 10% noteren, wat leidt tot vergelijkbare reducties in CO2-emissies.

Winnende combinatie
Richard Zink, directeur Marketing & Sales en lid van de Raad van Bestuur van DAF Trucks: “De Nieuwe Generatie DAF XF, XG en XG⁺ zijn de favorieten van zowel chauffeurs als vlootbeheerders. Onze serie vlaggenschepen zit vol innovatie, is schitterend vormgegeven, is een droom om in te rijden en biedt de grootste en meest comfortabele cabines in de industrie. Ondernemers profiteren tegelijk van zowel lage operationele kosten als de hoogte inzetbaarheid. Een perfecte win-win combinatie.”

Hooggekwalificeerde medewerkers
Harry Wolters, president van DAF Trucks: “Deze mijlpaal van 10.000 gebouwde trucks weerspiegelt niet alleen de geweldige kwaliteit van de Nieuwe Generatie DAF trucks, maar is ook een eerbetoon aan de meer dan 10.000 hooggekwalificeerde medewerkers van DAF die verantwoordelijk zijn voor het ontwerp, de ontwikkeling, productie, marketing en after sales van onze bekroonde trucks.”

Eindhoven, de 10.000ste Daf aan de embalagelijn

Eindhoven, de 10.000ste Daf aan de embalagelijn

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This