Motrac Handling & Cleaning verstevigt positie in België met overname Lauwers Heftruck Service

Verschenen: 4 juni 2019

Motrac Handling & Cleaning (”Motrac”) is de exclusieve invoerder en verdeler van Linde Material Handling producten voor heel België.

Motrac Handling & Cleaning uit Antwerpen, exclusieve invoerder en verdeler van Linde Material Handling producten voor heel België, heeft met ingang van 1 juni 2019 de activiteiten van branchegenoot Lauwers Heftruck Service uit Dottenijs/Dottignies overgenomen. Dit betekent dat Motrac vanuit deze derde vestiging nog intenser de belangrijke Oost- en West-Vlaamse markt alsook de Henegouwse regio kan servicen.  

Het familiebedrijf Lauwers is al bijna 30 jaar actief als onderhouds- en herstelbedrijf voor de Linde magazijn- en heftrucks en is bovendien uitgegroeid tot een belangrijke regionale leverancier van materiaal voor goederenbehandeling. 

Door de overname bundelen Motrac en Lauwers nu hun krachten. “Lauwers geniet een uitstekende reputatie”, zegt Filip Van Kelecom, CEO Motrac. “Bovendien is het gloednieuw pand in Dottenijs, gelegen tussen Kortrijk en Doornik, zowel ruimtelijk als technologisch voorbereid op de toekomst met alle mogelijke faciliteiten en voorzieningen voor een optimale dienstverlening naar de eindgebruiker”. 

Ook Thierry Quequin, directeur Lauwers Heftruck Service is enthousiast: “Het is een win-win. Lauwers was al sterk service georiënteerd en heeft een ruime expertise in used Linde-vorkheftrucks. Motrac is een autoriteit in de verkoop en servicing van nieuwe Linde-trucks. Aangezien de technologie in de Linde-toestellen steeds intelligenter wordt en het vinden van technische profielen steeds complexer, zien we onze samenwerking als een cadeau met een strik eromheen.”    

Alle activiteiten van Lauwers worden daarom voortgezet onder de naam Motrac en via Motrac verder uitgebouwd met up to date expertise en knowhow, alsook met het werven en permanent opleiden van de onderhoudstechnici. Het rechtstreeks ontzorgen van de eindgebruiker is een topprioriteit. 

De overname past perfect in de strategie van Motrac om te groeien en om zich lokaal te verankeren, wat finaal ten goede komt aan de eindgebruiker.  Voor alle Linde-klanten in België is de dienstverlening en naservice sowieso gewaarborgd 24u/24u en 7/7 dagen. 

Ook de producent, Linde Material Handling (Aschaffenburg) is verheugd met deze ontwikkeling en ziet de overname dan ook als een logische stap om haar marktpositie in België uit te breiden via Motrac.

Motrac heeft met ingang van 01 juni 2019 de activiteiten van branchegenoot Lauwers Heftruck Service (“Lauwers”) overgenomen. Lauwers is al bijna 30 jaar actief als onderhouds- en hersteldienst bedrijf voor Linde magazijn- en heftrucks en is daarenboven uitgegroeid tot een belangrijke regionale leverancier van materiaal voor goederenbehandeling. Lauwers is gevestigd te Dottenijs in een gloednieuw pand dat op de toekomst is voorbereid met alle faciliteiten en voorzieningen om de dienstverlening aan klanten optimaal in te richten.

Met de overname bundelen Motrac en Lauwers hun krachten. Alle activiteiten worden voortgezet onder de naam Motrac en worden in de toekomst versterkt en verder uitgebouwd, wat perfect past in de groeistrategie van Motrac. Op deze manier kan Motrac haar positie in de markt verder uitbouwen en lokaal aanwezig zijn om klanten met service en advies bij te staan. 

Linde Material Handling (Aschaffenburg) is verheugd met deze ontwikkeling en ziet dit dan ook als een logische stap om haar marktpositie in België uit te breiden.

Meer nieuws

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Op 26 september hield Mercedes-Benz Trucks een event in Berlijn, waarbij een recordrit met een Mercedes-Benz Actros trekker met brandstofcel van Cellcentric op vloeibare waterstof werd afgesloten. De trekker oplegger combinatie van 40 ton had een traject van de...

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6 met kastopbouw   Beherman Motors, invoerder van de citytrucks van Piaggio Commercial presenteert met de Piaggio Porter NP6 een ideale lichte vrachtwagen voor inzet in stads- en dorpskernen. Naast het standaard chassis-cabinemodel, de pick-up en...

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zet voortdurend alles op alles om nieuwe collega’s aan te trekken. Oktober wordt terug jobdagen-maand. Er werden 900 chauffeurs gezocht voor 2023. De teller van aangeworven chauffeurs dit jaar staat ongeveer op 600. Dat betekent dat er via een aantal...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This