Multigas kiest opnieuw voor RENAULT TRUCKS met een D19 WIDE P4X2 met gastank die voldoet aan de meest moderne milieu-eisen

Verschenen: 19 februari 2020

Het huidige Multigas met vestigingen in Gent en Tienen is het resultaat van een rits overnames en fusies en begon in 1959 als Gandagas. De activiteiten zijn drieledig en hiervoor beschikt het bedrijf over een vloot van tien vrachtwagens en vijf bestelwagens. De relatie met Renault Trucks wordt daarbij steeds sterker.

Vandaag zet Multigas in op drie hoofdactiviteiten. Multigas Distributie zorgt voor de verdeling van propaangas in tanks en flessen en Multigas Technics biedt particulieren en bedrijven de technische kennis (plaatsen en ophalen van gastanks, onderhoud, aanleg en aanpassing van gasleidingen en installaties). FIK by Multigas is de derde pijler van het bedrijf en gespecialiseerd in haarden en kachels. Op de hoofdzetel in Gent werd een grote showroom ingericht om al die kachels en inbouwhaarden te demonstreren (www.fikbymultigas.be).

Voor de drie bedrijfstakken zet Multigas een vloot in van lichte bedrijfsvoertuigen en vrachtwagens. In totaal zijn er vijf lichte (allemaal Renault Trucks Master) en tien zwaardere vrachtwagens (zes tankwagens en vier flessenwagens). De eerste nieuwe Renault Trucks voertuigen dateren van tien jaar geleden. “Maar onze relatie met Renault Trucks begon nog vroeger”, legt Pascal Moyson, de technisch verantwoordelijke bij Multigas, uit. “Bij de overname van Actiongas zaten twee Renault Premium 19 ton vrachtwagens van 12 jaar oud. Daar hebben we zonder problemen nog twee jaar mee gereden. Die goede ervaring leidde tien jaar geleden tot de aankoop van de eerste Master bestelwagens”.

“Door de prima ervaringen met de Renault Trucks Master voertuigen, de uitstekende prijs/kwaliteit, het comfort en de ongeëvenaarde service van ATC Van Damme gingen we ons bij de aankoop van nieuwe vrachtwagens opnieuw op Renault Trucks oriënteren. We hebben er inmiddels al drie in de vloot en schakelen nu bij vervanging haast systematisch over op Renault Trucks.”

“Een belangrijk element is dat we de jongste 19 en 26 ton vrachtwagens hebben aangekocht met een compleet onderhoudscontract. Renault Trucks is daarbij het enige merk dat onderhoudscontracten aanbiedt voor tien jaar. Dat is een teken van vertrouwen en omdat wij onze vrachtwagens doorgaans tien jaar in dienst houden komt dat uitstekend uit.”

Meer nieuws

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Een volledig assortiment nieuwe Volvo-vrachtwagenmodellen kan nu worden aangedreven door 100% biodiesel, waardoor klanten nog een hernieuwbare brandstofkeuze hebben om CO2-uitstoot van transport hier en nu te verminderen. Volvo Trucks breidt zijn modelaanbod aangepast...

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Binnen logistiek en transport spelen betrouwbaarheid en duurzaamheid een cruciale rol. Met dit in gedachten ontwikkelde Samsung een reeks robuuste toestellen om onder de meest uitdagende omstandigheden te presteren. Of u nu goederen vervoert door stedelijke centra of...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This