Neoplan Cityliner is Coach of the Year 2022

Verschenen: 14 oktober 2021

De jury van International Bus/Coach of the Year heeft de Neoplan Cityliner verkozen tot Coach of the Year 2022. De verkiezing is het resultaat van een vergelijkende test die werd gehouden in het Sloveense Bled. De andere deelnemers waren de Setra S 511 HD, Vdl Futura FDD2 en de Volvo 9700 DD

De jury bestaat uit 22 journalisten, afkomstig van de meest vooraanstaande Europese vakbladen. Punten worden aan de voertuigen toegekend op basis van de veiligheid en het comfort aan boord voor de reizigers en de chauffeur. De criteria die door de jury worden toegepast, zijn streng. Dit jaar werd de test gehouden in het Sloveense Bled, door het Sloveense magazine Transport & Logistika.

De huidige versie van de Cityliner is al 15 jaar op de markt, maar heeft recent een complete update gekregen. Zowel de aandrijflijn als het interieur werden helemaal vernieuwd. Ook de cockpit, assistentiesystemen en uitrusting gingen op de schop. Om de vijftiende verjaardag te vieren, heeft Neoplan de “Platin” versie uitgebracht. De aandrijflijn maakte indruk op de jury met de krachtige MAN D26 motor, gekoppeld aan de uitstekende ZF EcoLife 2 volautomaat.

“De Platen uitvoering van de Neoplan Cityliner heeft een sterke indruk gemaakt dankzij zijn zuinige en krachtige motor, en het dynamische weggedrag”, zegt juryvoorzitter Tom Terjesen. “Het sterke design van de wagen overtuigde ons eveneens dat het om een waardige winnaar gaat”.

Meer nieuws

Van Moer Logistics opent nieuw hoofdkantoor in Zwijndrecht

Van Moer Logistics opent nieuw hoofdkantoor in Zwijndrecht

Van Moer Logistics verhuisde begin deze maand naar zijn nieuw hoofdkantoor te Zwijndrecht op het West Port Business Center van vastgoedspecialist Van Wellen Group. De volledige kantoorruimte op de derde verdieping werd voor de directie en ondersteunende diensten in...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This