Nieuw dieplepel-aanbouwdeel voor Bobcat compacte laders

Verschenen: 15 september 2020

Bobcat heeft een nieuwe generatie dieplepel-aanbouwdelen voor schrankladers en compacte rupsladers gepresenteerd De nieuwe dieplepel maakt van een Bobcat-lader een krachtige graafmachine, waardoor klanten de veelzijdigheid van hun machines en het rendement op hun investering kunnen vergroten.

De nieuwe generatie dieplepels is ideaal voor toepassingen in de bouw, utiliteitsbouw, wegenbouw, groenvoorziening, tuin- en landbouw en andere sectoren. Ze is beschikbaar in vier configuraties die een keuze aan uiteenlopende graafdieptes, bereik en montagesystemen bieden. Er zijn twee Versatile (V)-modellen, B32V en B35V, en de twee Standard (S)-modellen, B32S en B35S, beschikbaar. Het grootste model in het assortiment biedt een maximale graafdiepte van 3,3 meter en een maximaal bereik van vier meter. In tegenstelling tot de Standard-modellen kunnen de Versatile-modellen van de dieplepel uitgerust worden met aanvullende hydraulische aanbouwdelen zoals grondboren en breekhamers. 

Snelwisselsysteem 

Veelzijdigheid en efficiëntie zijn altijd kenmerken geweest van Bobcat’s compacte laders door het Bob-Tach snelwisselsysteem voor aanbouwdelen. Hierdoor kunnen de machines snel en veilig uitgerust worden met meer dan 100 verschillende Bobcat-aanbouwdelen. 

Daniele Paciotti, Product Line Manager Attachments Bobcat in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, zei: “We zien een toenemende vraag naar dieplepels en hebben met deVersatile V-modellen nog meer veelzijdigheid aan het programma aanbouwdelen toegevoegd. De dieplepels hebben een dubbelwerkende extra leiding die het mogelijk maakt om nog andere aanbouwdelen te gebruiken in combinatie met het dieplepel-aanbouwdeel, waaronder hydraulische Bobcat-aanbouwdelen zoals grondboren, breekhamers en kantelbakken. Bij de voorgaande versie van het dieplepel-aanbouwdeel was het alleen mogelijk om niet-hydraulische aanbouwdelen, zoals bakken, te gebruiken. Voor meer veiligheid en om de levensduur van het aanbouwdeel te optimaliseren, zijn alle leidingen nu binnen in de giek geplaatst”

Bestuurders kunnen hun laders dus ombouwen tot graafmachines die gaten, sleuven en funderingen kunnen graven. Maar door de vergrote veelzijdigheid die de nieuwe V-modellen dieplepels bieden, kunnen klanten nu via het dieplepel-aanbouwdeel ook andere aanbouwdelen toevoegen voor toepassingen in de sloop, groenvoorziening, tuin- en landbouwen andere sectoren. De nieuwe generatie dieplepel-aanbouwdelen is compatibel met zeven verschillende families Bobcat-aanbouwdelen, met in totaal meer dan 30 verschillende aanbouwdelen:

  • Grondboren
  • Breekhamers
  • Kleibakken
  • Lichtgoedbakken
  • Graafbakken
  • Zeefbakken
  • Kantelbakken

De V-modellen van de dieplepel zijn standaard uitgerust met het Klac™ mechanische koppelsysteem. Hiermee kunnen de aanbouwdelen sneller worden verwisseld, wat voor een hogere productiviteit zorgt. Het S-model heeft een speciaal pin-on systeem voor het verwisselen van de aanbouwdelen. 

De nieuwe dieplepel is ongeveer 100 kg lichter dan het aanbouwdeel van de vorige generatie. Dat zorgt voor extra stabiliteit en dus voor meer veiligheid. De nieuwe dieplepel biedt ook een duidelijke zichtlijn vanaf de bestuurdersstoel, waardoor het gemakkelijk is om nauwkeurig te graven met de bijgeleverde bedieningselementen.

Zie voor meer informatie over Bobcat en Bobcat producten onze website www.bobcat.com.

Meer nieuws

Renault Trucks kondigt nieuw logistiek platform in Lyon aan

Renault Trucks kondigt nieuw logistiek platform in Lyon aan

Renault Trucks kondigt de constructie van een nieuw energiepositief gebouw aan in het hart van zijn site in Lyon-Saint-Priest. Het gebouw zal een oppervlakte van 46.000 m2 hebben en vertegenwoordigt een investering van 132 miljoen euro. Het gebouw, dat in 2028 zijn...

Hendrik De Spiegelaere overleden

Hendrik De Spiegelaere overleden

Journalist Hendrik De Spiegelaere is gisterennamiddag, na een kort ziekbed, overleden. Hij stond aan de grondslag van TRANSPORAMA. Sinds een aantal jaar was hij ook verantwoordelijk voor de journalistieke invulling van Trans Aktueel. Hendrik studeerde industriële...

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Müller Fresh Food Logistics voegt eerste trucks in Dachser-kleuren aan wagenpark toe Müller Fresh Food Logistics, de logistieke dienstverlener gespecialiseerd in voedingsmiddelendistributie, heeft zes Euro 6 trucks van MAN volledig in Dachser-kleuren aangeschaft. Het...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This