Nieuw: Remote Tacho Download binnen DAF Connect

Verschenen: 8 januari 2020

DAF Trucks introduceert een nieuwe functionaliteit binnen haar DAF Connect fleet management platform: Remote Tacho Download. Daarmee kunnen transporteurs het geheugen van zowel chauffeurskaarten als tachografen on-line en real-time uitlezen, opslaan en analyseren. Remote Tacho Download ondersteunt de transporteur bij het maken van een sluitende tacho-administratie en bespaart veel tijd. 

Remote Tacho Download is als app toegevoegd aan het overzichtelijke dashboard van DAF Connect, het on-line fleetmanagement platform waarmee de prestaties van voertuigen, vloten én chauffeurs real-time gemonitord kunnen worden. De nieuwe applicatie geeft snel en overzichtelijk toegang tot alle denkbare tacho-informatie van alle aangesloten voertuigen en hun chauffeurs. Actuele rij- en rusttijden worden direct getoond. 

Met Remote Tacho Download levert DAF drie oplossingen in één: een download-, een opslag- én een analyse-tool. DAF Connect Manager Marketing Jorg Wijnands: “Het bijhouden van een sluitende administratie van zowel chauffeurskaarten als het geheugen van de tachograaf is arbeidsintensief en gevoelig voor fouten. Tegelijkertijd kunnen boetes voor een niet-sluitende boekhouding oplopen tot duizenden euro’s per incident.”

De nieuwe functionaliteit Remote Tacho Download van DAF Connect zorgt ervoor dat zonder handmatige inspanningen altijd voor honderd procent aan de wet voor het uitlezen en opslaan van de tacho-data voldaan wordt. Wijnands: “Bovendien kan de transporteur altijd van alle trucks én chauffeurs zien of de rij- en rusttijden in acht zijn genomen – en daar eventueel direct op bijsturen. Met het oog op zowel de verkeersveiligheid als eventuele boetes is dat een geruststellend idee.” 

Remote Tacho Download is vanaf nu te bestellen via de DAF Dealer.

Meer nieuws

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Minister van Justitie en Noordzee Paul Van Tigchelt en Grobbendonks burgemeester Marianne Verhaert bezoeken binnenvaartterminal Van Moer Logistics in kader van nieuwe wetgeving voor beveiliging van binnenvaart en havenbedrijven Naar aanleiding van de recent...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This