Nieuwe Actros is Truck of the Year 2020

Verschenen: 20 november 2019

De nieuwe Actros van Mercedes-Benz is verkozen tot Truck of the Year 2020 door een jury bestaande uit 24 beroepsjournalisten van evenveel Europese vakbladen.

De award werd overhandigd aan Prof. Uwe Baake, die verantwoordelijk is voor productontwikkeling bij Mercedes-Benz op de persdag van de Franse vakbeurs Solutrans in Lyon.

Met een score van 121 stemmen kreeg het Duitse vlaggeschip te maken met stevige concurrentie van de recente S-Way van Iveco en de I-Save uitvoering van de Volvo FH.

De regels van International Truck of the Year leggen aan de stemgerechtigde journalisten op dat de verkozen truck een bijdrage moet leveren aan het goederenvervoer over de weg op het vlak van veiligheid, duurzaamheid, comfort en efficiëntie. Technische innovatie, comfort, veiligheid, driveability, zuinigheid, milieu en total cost of ownership worden mee afgewogen.

Mercedes-Benz heeft verder gebouwd op de technische sterke punten van de Actros, om met een vrachtwagen voor de dag te komen die een aantal belangrijke verbeteringen aanbrengt: deelautonoom rijden, digitale mens-machine interface en vooral een groot aantal zeer verfijnde en functionele veiligheidssystemen. Vooral het MirrorCam systeem maakte indruk op de jury. Hierbij worden de spiegels door camera’s en monitoren vervangen. Dit levert een beter beeld op in bochten, bij manoeuvres en in het donker. Bij testritten in Spanje was de jury ook onder de indruk van het nieuwe Active Drive Assist, dat de wagen gedurende korte periodes autonoom kan laten rijden. Het Predictive Powertrain Control systeem en de multimedia cockpit maakten eveneens indruk, waarbij het PPC ook op kleinere wegen en op kruispunten actief is.

Meer nieuws

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Op 26 september hield Mercedes-Benz Trucks een event in Berlijn, waarbij een recordrit met een Mercedes-Benz Actros trekker met brandstofcel van Cellcentric op vloeibare waterstof werd afgesloten. De trekker oplegger combinatie van 40 ton had een traject van de...

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6 met kastopbouw   Beherman Motors, invoerder van de citytrucks van Piaggio Commercial presenteert met de Piaggio Porter NP6 een ideale lichte vrachtwagen voor inzet in stads- en dorpskernen. Naast het standaard chassis-cabinemodel, de pick-up en...

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zet voortdurend alles op alles om nieuwe collega’s aan te trekken. Oktober wordt terug jobdagen-maand. Er werden 900 chauffeurs gezocht voor 2023. De teller van aangeworven chauffeurs dit jaar staat ongeveer op 600. Dat betekent dat er via een aantal...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This