Nieuwe Advancer Hybrid-opleggers van Thermo King

Verschenen: 25 november 2021

De nieuwe Advancer Hybrid optimaliseert de werking van de elektrische motor met een interne verbrandingsmotor als back-up voor duurzame prestaties voor langeafstands- en stadsvervoer.

Thermo King®, een leider in oplossingen voor transporttemperatuurregeling en een merk van Trane Technologies, kondigde vandaag de nieuwe Advancer Hybrid-koelunits aan, de nieuwste toevoeging aan het opleggersassortiment uit de Advancer A-Series. De Advancer Hybrid-technologie is nu beschikbaar voor het volledige Advancer-assortiment: A-360, A-400, A-500 en de A-500 Whisper Pro.

Naadloos schakelen tussen de primaire elektrische bedrijfsmodus naar motorvermogen wanneer nodig,  de Advancer Hybrid-units combineren de hoogwaardige trailerkoeling van Thermo King met de elektrische technologie van Frigoblock. Het resultaat vertaalt zich in verbeterde duurzaamheidsprestaties en operationele efficiëntie voor vervoerders bij zowel langeafstands- als binnenstedelijke activiteiten.

“De Advancer Hybrid is ontworpen om onze klanten maximale keuze en flexibiliteit te bieden als het gaat om het nakomen van hun duurzaamheidsverplichtingen”, aldus Colm O’Grady, Product Leader Trailer bij Thermo King. “De Thermo King Hybrid-technologie is in het verleden al met succes gebruikt om de uitstoot van vrachtwagens en opleggers in stedelijke gebieden en lage-emissiezones te verlagen. Door nu de hybride technologie op Advancer-units mogelijk te maken, blijven onze klanten nog steeds profiteren van het beste van twee werelden. Ze profiteren van zeer duurzame, ongeëvenaarde prestaties en brandstofefficiëntie bij langeafstandsritten en altijd-conforme leveringen in de binnenstad.”

Duurzaamheid voor elke bestemming  

De unit is standaard voorzien van connectiviteit en telematica en gebruikt geofencing om automatisch over te schakelen naar de hybride elektrische modus bij het betreden van een vooraf gedefinieerde zone. Daardoor kunnen wagenparkbeheerders onbeperkt dag- en nachtschema’s hanteren met de gemoedsrust dat de unit aan de regelgeving in het betreffende gebied voldoet.

In combinatie met de Advancer A-500 Whisper Pro werkt het systeem, zelfs wanneer de dieselmotor van de unit wordt gebruikt, met een geluidsniveau onder de door PIEK opgelegde 60dB (A)-norm en geeft het uw wagenpark toegang tot binnenstedelijke zones met de strengste geluidsrestricties.

Voor wagenparkbeheerders maakt de Advancer Hybrid een grotere bruikbaarheid en efficiëntie van de operatie mogelijk, wat op zijn beurt nieuwe commerciële en operationele kansen ontgrendelt. Chauffeurs profiteren van deautomatische en soepele overgang van de ene aandrijftechnologie naar de andere, zodat hun transportkoelunit altijd gegarandeerd de koelprestaties levert die nodig zijn voor de toepassing.

De winstmarges van onze klanten op peil houden

De Thermo King Hybrid-technologie biedt ook een reeks indrukwekkende operationele voordelen. Bedrijven met veeleisende distributieactiviteiten kunnen meer dan 50% brandstofkosten per jaar besparen en profiteren van de bijbehorende CO2-besparingen. Advancer Hybrid is ook compatibel met alternatieve energiebronnen voor tractoren, zoals HVO en LNG. Door de bedrijfsuren van de motor te verkorten en meer op elektrisch vermogen te vertrouwen, helpt de technologie de koelunit langer in topconditie te houden – een voordeel dat verder wordt vergroot door de bijbehorende vermindering van onderhoudsintervallen en een meetbare verbetering van de levensduur van de apparatuur.

“Omdat gekoeld transport zich blijft aanpassen aan een breed scala aan klantgerelateerde en wettelijke eisen, blijft innovatie van vitaal belang om de wagenparken van onze klanten toekomstbestendig te maken”, zegt Colm O’Grady. “Met Advancer Hybrid leveren we technologie die zich kan aanpassen aan een breed scala aan rollen om de commerciële en ecologische doelstellingen van onze klant te helpen maximaliseren.”


Voor meer informatie over de Thermo King Advancer bezoekt u www.tkadvancer.com of www.europe.thermoking.com.

Meer nieuws

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Profile Truck, marktleider op het gebied van bandenonderhoud, -montage en -service voor vrachtwagens in de Benelux, breidt zijn Sales Team in België uit. Steven Nicolai is aangesteld als Sales Manager Truck, met de ambitie om de groei op de truckmarkt in België en...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This