Nieuwe Caddy: smartphone op wielen?

Verschenen: 24 februari 2020

Zopas toonde Volkswagen Commercial Vehicles in avant-première de vijfde generatie van de volledig nieuwe Caddy. Die is gebaseerd op het onderstel van de jongste Golf en heeft een modulaire MQB-architectuur. Hierdoor vindt nieuwe high-end technologie haar weg naar het model: innovatieve rijhulpsystemen (19 waarvan 6 voor het eerst op dit model) en geconnecteerde infotainment- en gedigitaliseerde bedieningssystemen maken van de Caddy een smartphone op wielen. Het koetswerk is volledig nieuw, en ook binnenin werd de Caddy ingrijpend verbeterd. Maar de bruikbaarheid en veelzijdigheid, zowel als bestelwagen dan als gezinswagen, blijven hoofdzaak. 

Ruime motorenkeuze

Wat motorisering betreft is er keuze uit 2,0 l turbodiesels (55 kW/75 pk tot 90 kW/122 pk), het nieuwe twindosing maakt de TDI-motoren schoner dan ooit tevoren. Er is ook een 1,5 l turbobenzine (TSI) met 84 kW/116 pk en een drukgevoede aardgasmotor (TGI). Een zuiver elektrische versie en zelfs een plug-in hybride zullen niet lang op zich laten wachten.

Meer ruimte 

Met de normale wielbasis(2.755 mm)  is de nieuwe Caddy 4.501 mm lang, een winst van 93 mm in vergelijking met zijn voorganger. Tegelijk groeide de wielbasis dankzij de MQB-architectuur met 73 mm tot 2.755 mm. De hoogte daalde met 25 mm tot 1.797 mm maar dat ging niet ten koste van de laadruimte die 7 mm hoger is. De nieuwe Caddy is 62 mm breder (1.855 mm) wat zich ook weerspiegelt in een 50 mm bredere laadruimte ( 1.606 mm) en 60 mm winst tussen de wielkasten ( 1.230 mm). Hij heeft een laadvolume van 3,1 m³.

De iets later debuterende Caddy Maxi heeft een 215 mm langere wielbasis. De maximale lengte van het laadruim bedraagt 2.150 mm en biedt ruimte aan 2 europaletten. De totaallengte van het koetswerk is hier 4.853 mm. Hij heeft een extra grote schuifdeur  (van 701 naar 840 mm) en kan 3,7m³ laden.

De vijfde generatie van de Caddy zal opnieuw gelanceerd worden in de bestelwagenversies ‘Cargo’ (met gesloten opbouw) en ‘Kombi’ (met passagiersruimte met ramen) alsook in verschillende personenautoversies (Van). De nomenclatuur van de uitrustingsniveaus voor de personenautoversies is herzien: de basis wordt in de toekomst gevormd door de versie ‘Caddy’, een trap hoger volgt de lijn ‘Life’ en tot slot is er de luxueuze ‘Style’. De marktintroductie is voorzien voor de herfst van dit jaar. 

Meer nieuws

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Op 26 september hield Mercedes-Benz Trucks een event in Berlijn, waarbij een recordrit met een Mercedes-Benz Actros trekker met brandstofcel van Cellcentric op vloeibare waterstof werd afgesloten. De trekker oplegger combinatie van 40 ton had een traject van de...

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6 met kastopbouw   Beherman Motors, invoerder van de citytrucks van Piaggio Commercial presenteert met de Piaggio Porter NP6 een ideale lichte vrachtwagen voor inzet in stads- en dorpskernen. Naast het standaard chassis-cabinemodel, de pick-up en...

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zet voortdurend alles op alles om nieuwe collega’s aan te trekken. Oktober wordt terug jobdagen-maand. Er werden 900 chauffeurs gezocht voor 2023. De teller van aangeworven chauffeurs dit jaar staat ongeveer op 600. Dat betekent dat er via een aantal...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This