Nieuwe Generatie DAF trucks nog veiliger en comfortabeler

Verschenen: 13 oktober 2023

Volledige reeks nieuwe ADAS-systemen standaard

DAF Trucks verhoogt de toonaangevende veiligheid en het ongekende chauffeurscomfort van alle Nieuwe Generatie DAF modellen verder met een volledige serie nieuwe Advanced Driver Assistant Systems (ADAS). Deze nieuwe systemen zijn vanaf januari 2024 standaard op elke DAF XB, XD, XF, XG en XG.

De nieuwste generatie Advanced Emergency Braking System (AEBS) maakt gebruik van zowel een radar als een camera en kan nu ook volledig autonoom een noodstop maken om zo een aanrijding met kwetsbare weggebruikers vóór het voertuig te voorkomen. De nieuwe Drive-off Assist functie maakt gebruik van een extra radar. Het waarschuwt de chauffeur voor kwetsbare weggebruikers dichtbij de truck als het voertuig stilstaat of wegrijdt.
De Event Data Recorder legt beelden en gegevens vast wanneer de AEBS-remwaarschuwing wordt geactiveerd en de DAF Side & Turn Assist waarschuwt voor voetgangers, fietsers of voertuigen die zich in de dode hoek van het voertuig bevinden, ook als dat helemaal aan het einde van de trailer is.

Verder wordt elke Nieuwe Generatie DAF uitgerust met Speed Limit Recognition, dat de chauffeur informeert over de actueel geldende maximum snelheid en waarschuwt als te snel wordt gereden. Het Lane Departure Warning System helpt gevaarlijke situaties te voorkomen door te waarschuwen voor mogelijk onbedoelde rijstrookwisselingen.

De nieuwe Rear View Camera laat op een display in de cabine zien wat aan de achterzijde van de truck gebeurt. De (optionele) High Beam Assist dimt automatisch het grootlicht bij tegemoetkomend verkeer of verkeer op de eigen rijbaan. Een functionaliteit die uit vorige DAF-voertuigen is overgenomen, is het Emergency Stop Signal, dat andere weggebruikers met knippende alarmlichten waarschuwt indien de truck sterk afremt.

Ook wordt een aantal nieuwe zaken geïntroduceerd om de veiligheid van de chauffeur te vergroten. De nieuwe DAF Drowsiness Detection beoordeelt de alertheid van de man of vrouw achter het stuur en waarschuwt als een pauze nodig is. Verder kunnen trucks worden voorbereid op de montage van een Alcohol Interlock. Dit maakt de installatie mogelijk van een hulpmiddel dat de motor alleen laat starten na een negatieve alcoholtest.

Patrick Dean, lid van de Raad van Bestuur van DAF en chief engineer: “Op het vlak van zowel de passieve als de actieve veiligheid loopt DAF voorop. Ongeëvenaard direct en indirect zicht, ongekend sterke cabines en toonaangevende ergonomie worden nu gecombineerd met een volledige reeks nieuwe Advanced Driver Assistance Systems. Daarmee versterken we onze leidende positie op het gebied van veiligheid verder. Dat is niet alleen van het grootste belang voor de eigenaar en chauffeur van onze serie Nieuwe Generatie DAF trucks – maar komt ook de veiligheid van alle andere weggebruikers ten goede. Met de nieuwe systemen die we vanaf januari standaard leveren, zetten we beslist de nieuwe maatstaf op het gebied van veiligheid.”

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This