Nieuwe generatie VDL Citea voor het eerst te zien op InnoTrans 2022 in Berlijn

Verschenen: 8 september 2022

Berlijn wordt het decor voor de officiële presentatie van de nieuwe generatie VDL Citea. Deze wereldpremière vindt plaats tijdens de internationale beurs InnoTrans, van 20 tot en met 23 september in de hoofdstad van Duitsland. VDL Bus & Coach toont daar zijn nieuwe stadsbus, een LF-122, volledig gebaseerd op een elektrische aandrijflijn.

De introductie van de nieuwe generatie VDL Citea is het antwoord van VDL Bus & Coach op de uitdagingen van het openbaar vervoer van morgen. Waar de afgelopen jaren ‘Aiming for Zero’ de ambitie was, is zero emissie nu inmiddels de norm voor de leefbare stad. Dit vraagt om nieuwe technologieën en een andere manier van denken. De nieuwe generatie Citea brengt oplossingen zonder compromissen.

InnoTrans 2022

VDL Bus & Coach toont in Berlijn tijdens InnoTrans, de grootste transporttechnologie beurs ter wereld, voor het eerst de VDL Citea LF-122. Niet alleen de actieradius van de nieuwe VDL Citea’s is aanmerkelijk verbeterd, een van de belangrijkste uitgangspunten bij de ontwikkeling van de nieuwe generatie Citea is het verhogen van het aantal passagiers en het passagierscomfort.

De Jong: “Bezoekers kunnen tijdens InnoTrans de nieuwe generatie VDL Citea zelf ervaren. Wij zijn aanwezig op het buitenterrein, waar wij op het zogenoemde Bus display de nieuwe generatie VDL Citea presenteren. Daarnaast zullen wij kennissessies organiseren in en rond de bus en is voor onze gasten alle benodigde informatie beschikbaar over de nieuwe generatie VDL Citea.’’

VDL Bus & Coach

De kernactiviteiten van VDL Bus & Coach bestaan uit de ontwikkeling, productie, verkoop en after sales service van een breed pakket openbaarvervoerbussen, touringcars en chassismodules, de om- of uitbouw van mini- en midibussen en de in- en verkoop van gebruikte bussen. VDL Bus & Coach bestaat uit meerdere werkmaatschappijen die gezamenlijk actief zijn op de wereldmarkt. De productie vindt plaats in West-Europa. Hoog in het vaandel daarbij staan kwaliteit, veiligheid, duurzaamheid, het milieu, een laag energieverbruik, comfort en lage onderhoudskosten. In de transitie naar zero emissie vervoer, biedt VDL Bus & Coach totaaloplossingen en is zij niet alleen bus leverancier, maar ook systeemleverancier.

Alex de Jong, Business Manager Public Transport: “Met de nieuwe generatie VDL Citea biedt VDL een OV-productrange waarbij er geen reden is om geen zero emissie OV-bus in te zetten. De noodzakelijke voorwaarden als passagierscapaciteit, actieradius en Total Cost of Operation worden allen marktconform ingevuld, zero compromise.”

De verkoop van de VDL Bus & Coach producten vindt plaats door middel van een wereldwijd netwerk van eigen vestigingen, importeurs en agenten in meer dan 30 landen. Voor after sales service en onderhoud kan de klant rekenen op een snelle en vlekkeloze afhandeling door medewerkers van één van de vele servicepunten. Een zeer omvangrijk distributienetwerk zorgt ervoor dat reserveonderdelen zo snel mogelijk op de plaats van bestemming geleverd worden. VDL Bus & Coach is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste busproducenten in Europa.

1711543462

Meer nieuws

Renault Trucks kondigt nieuw logistiek platform in Lyon aan

Renault Trucks kondigt nieuw logistiek platform in Lyon aan

Renault Trucks kondigt de constructie van een nieuw energiepositief gebouw aan in het hart van zijn site in Lyon-Saint-Priest. Het gebouw zal een oppervlakte van 46.000 m2 hebben en vertegenwoordigt een investering van 132 miljoen euro. Het gebouw, dat in 2028 zijn...

Hendrik De Spiegelaere overleden

Hendrik De Spiegelaere overleden

Journalist Hendrik De Spiegelaere is gisterennamiddag, na een kort ziekbed, overleden. Hij stond aan de grondslag van TRANSPORAMA. Sinds een aantal jaar was hij ook verantwoordelijk voor de journalistieke invulling van Trans Aktueel. Hendrik studeerde industriële...

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Müller Fresh Food Logistics voegt eerste trucks in Dachser-kleuren aan wagenpark toe Müller Fresh Food Logistics, de logistieke dienstverlener gespecialiseerd in voedingsmiddelendistributie, heeft zes Euro 6 trucks van MAN volledig in Dachser-kleuren aangeschaft. Het...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This