Nieuwe IVECO Way-Range : comfort, prestaties en laag brandstofverbruik

Verschenen: 22 mei 2024

De IVECO Way Range biedt transportprofessionals een ruime keuze aan aandrijflijnen om aan de behoeften van hun missies te voldoen. Aan de top van het motorengamma staat de nieuwe xCursor 13. Deze nieuwe dieselmotor is uitgerust met ultramoderne aandrijflijntechnologieën zoals een nieuwe turbocompressor voor Downspeeding, een hogere common-raildruk (2500 bar), een nieuwe, lichtere cilinderkop en cilinderblok, slimme hulpaggregaten en wrijvingsreductie.

De krachtigste xCursor 13 is in staat om tot 580 pk en 2.800 Nm koppel te leveren, voor zware taken waarbij maximale prestaties vereist zijn, terwijl de 500 pk-variant met 2.600 Nm koppel ideaal is om de efficiëntie te maximaliseren tijdens langeafstandsritten. De nieuwe IVECO S-Way is tot 10% zuiniger met brandstof, terwijl geavanceerde nieuwe functies en professionele services het brandstofverbruik nog eens 4 % kunnen verlagen. GPS-Predictive kan nu ook bochten en rotondes herkennen en past de snelheid van de cruisecontrol daarop aan. De Eco Driving Mode wordt geoptimaliseerd met behulp van de schakelstrategie, het beschikbare koppel en EcoRoll, en wordt op afstand beheerd door telematica. Het gewicht van de motor is met 10% verlaagd – en is nu zelfs lichter dan de Cursor 11 – terwijl de levensduur nu 1,6 miljoen kilometer bedraagt, 33% meer dan bij zijn voorganger. De nieuwe High Performance Engine Brake is 30% effectiever en in staat om de Retarder in de meeste missiescenario’s te vervangen. Er zijn nog meer voordelen te behalen op het gebied van kosten, gewicht en brandstofverbruik. De nieuwe motor is gekoppeld aan de 17xHE Meritor as met snellere reductie , naast de responsieve 12-traps TRAXON Gen2 transmissie van ZF. Deze nieuwe versnellingsbak bevat verschillende updates zoals Shift Assistant die het schakelen en remmen op de motor synchroniseert, terwijl Reversing Assistant de achteruit inschakelt tijdens het stoppen.

Meer vermogen voor duurzame missies

De nieuwe IVECO S-Way en X-Way bieden ook betere brandstofefficiëntie en prestaties in hun aardgasversie, met een vermogen van 500 pk en een koppel van 2.200 Nm, terwijl het brandstofverbruik tot 11% daalt. Deze krachtige prestaties gaan gepaard met de milieuvoordelen van aardgas, dat de CO2-uitstoot van het voertuig aanzienlijk kan helpen verminderen, tot wel 95% minder uitstoot bij het rijden op biomethaan en een aanzienlijke geluidsreductie ten opzichte van een gelijkwaardig dieselvoertuig. Zo bieden de IVECO S-Way en X-Way Natural Gas een oplossing die kan worden geïmplementeerd zonder in te boeten aan missiemogelijkheden.

De bestuurder staat centraal : superieur comfort en veiligheid

IVECO’s sterke focus op de bestuurder en zijn ervaring aan boord vertaalt zich in aanzienlijke verbeteringen aan de IVECO S-Way en X-Way AS-cabine, die gericht zijn op het maximaliseren van comfort en het verder verbeteren van de bestuurderservaring en het zicht naar voren. Het nieuwe interieurdesign, een nieuw aanpasbaar dashboard met keuze uit verschillende materialen en kleuren en een volledig digitale cockpit met TFT-instrumentenpaneel, infotainment en spiegelloze achteruitkijkcamera’s geven een gevoel van luxe aan boord.

De IVECO S-Way en X-Way AS cabine biedt een uitstekende zitpositie en de ingenieurs hebben het comfort verder verfijnd door te zorgen voor een “personenwagen-achtige” rijpositie via een vernieuwde ergonomie, meer verticale plaatsing van het stuur en een veel grotere verstelling van het stuurwiel. Het nieuwe interieur is voorzien van contrasterende oppervlakken en extra opbergruimte, terwijl de logisch geplaatste schakelaars de algehele ergonomie voor de bestuurder moeiteloos naar een nieuw niveau tillen. Een elektrische parkeerrem met automatische inschakeling zorgt voor nog meer interieurruimte. Er is een nieuwe inklapbare tafel aan de passagierskant van het dashboard, met daarnaast een handige USB-laadaansluiting. Alles heeft zijn plaats met extra vakken voor het opbergen van voorwerpen en documenten in en onder de cabine. Twee USB- aansluitingen zijn standaard beschikbaar op het dashboardpaneel. Een nieuwe optie van Mirrorcams biedt de bestuurder nog meer zicht. Bovendien zorgen deze aerodynamische camera’s boven de deuren voor een brandstofbesparing tot 1,5% ten opzichte van een standaardspiegel dankzij de verminderde windweerstand.

Uitgerust voor elke missie

De IVECO S-Way en X-Way zijn nu voorzien van een nieuwe, versterkte luchtvering aan de voorzijde met luchtbalgen met hoge slag en een grotere GAW van 9,0 ton. Deze nieuwe volledig pneumatische configuratie wordt nu aangeboden op een bredere reeks chassisvarianten, waaronder ON+ set-up, 6×4 en 8×4 Tridem. De 6×2 bakwagens kunnen nu profiteren van een nieuwe versterkte sleepas van 9,0 ton, die vooral handig is voor vuilnisophaaldiensten met achterlading en achteraan geplaatste opbouwkranen. Voor zwaardere taken kan een nieuwe 18x enkele reductieas tot 60t GCW.

Personaliseer het uiterlijk van je voertuig

Klanten kunnen hun IVECO S-Way en X-Way nu nog individueler met een reeks nieuwe personaliseringsopties. Naast het kenmerkende nieuwe IVECO-logo dat verkrijgbaar is in mat chroom of gun metal, zijn er acht grilleopties om uit te kiezen. Deze omvatten glanzende afwerkingen, metallic elementen of zelfs carrosseriekleurige keuzes, zodat bestuurders hun voertuig kunnen aanpassen aan de huisstijl of een stijl kunnen kiezen waarmee hun voertuig zich onderscheidt van de massa.

Nieuwe technologie biedt een gebruiksvriendelijke voertuiginterface voor comfortabel en stressvrij rijden

Innovatieve technologie speelt een grote rol in de cabine van de nieuwe IVECO Way Range. Een 10-inch digitaal instrumentenpaneel  (of 12-inch  als optie vanaf 2025)  voorziet de bestuurder van voertuiginformatie, waarbij het scherm kan worden geconfigureerd naar zijn individuele voorkeur. Met een geavanceerde ADAS-interface (Advanced Driver Assistance System) en volledige infotainment-integratie wordt de informatie duidelijk gepresenteerd. Volledig herconfigureerbare infotainmentscherm van 10 inch (of 7 inch DAB radio)  brengen media en andere belangrijke bedieningselementen binnen handbereik van de bestuurder. Op het snel reagerende scherm kan alles worden bediend, van klimaatregeling tot de volledig geïntegreerde Alexa-ervaring. Draadloze Apple CarPlay en Android Auto bieden toegang tot alle apps op de smartphone van de bestuurder, terwijl het nieuwe systeem het ook mogelijk maakt om twee telefoons tegelijkertijd via Bluetooth te koppelen. De IVECO Way-Range krijgt nu Full Level2 Advanced Driving Assistance Systems, een grote stap vooruit op het gebied van veiligheid en rijcomfort. Het topniveau van Drive Assist kan de bestuurder helpen bij langeafstandsritten. Highway Assist helpt de bestuurder om in het midden van de rijstrook te blijven en detecteert en corrigeert afwijkingen in het traject via een camera, Active Steering en Capacitive Hands-off Detection. Adaptive Cruise Control Stop&Go zorgt ervoor dat een vaste snelheid wordt aangehouden, waarbij een veilige afstand tot de voorligger wordt bewaard, ook in files dankzij het automatisch stoppen en herstarten van de auto. Bovendien wordt een uitgebreid pakket veiligheidsvoorzieningen geïntroduceerd voor de hele Way Range, zoals dodehoek- en wegrij-informatiesystemen die kwetsbare weggebruikers in de buurt en in de buurt beschermen, detectie van slaperigheid bij de bestuurder, intelligente snelheidsassistent en alcoholslot.

Nieuwe digitale functies en diensten voor de bestuurder en wagenparkbeheerder

Naast de vernieuwde cabine zorgt IVECO voor de bestuurder met nieuwe en verbeterde digitale functies die hun leven aan boord veiliger en productiever maken. Een gloednieuwe Driver’s Health-service controleert de vitale functies van de bestuurder en combineert deze met gegevens die door het ADAS van het voertuig worden gegenereerd om plotselinge gezondheidsincidenten te voorkomen, de bestuurder te beschermen en bij te dragen aan de verkeersveiligheid. Het professionele veiligheidsrapport is geüpgraded en maakt gebruik van het nieuwe ADAS om meer geavanceerde automatische rapporten te bieden om de bestuurder te helpen veilig op weg te zijn. De IVECO Driver Pal reisgenoot is nu volledig geïntegreerd in het infotainmentsysteem om een naadloze ervaring te bieden en de bestuurder in staat te stellen zijn stem te gebruiken om functies te beheren. De Easy Way App is uitgebreid met tijdbesparende, productiviteitsverhogende functies, zoals de digitale checklist, afstandsbedieningen en interactieve gebruikershandleiding. De connectiviteit van de IVECO S-Way heeft ook nieuwe functies ontsloten voor de wagenparkbeheerder. Het IVECO ON klantenportaal is uitgegroeid tot hun connectiviteitscentrum, waar ze hun voertuigen kunnen controleren en beheren en de administratie van hun bedrijf kunnen stroomlijnen. Met de nieuwe Remote Commands die toegankelijk zijn via het IVECO ON portaal, kunnen ze een aantal voertuiginstellingen op afstand bedienen, zodat de IVECO S-Way altijd efficiënt en veilig rijdt. De Advanced Predictive Diagnostics service maakt gebruik van nieuwe algoritmes om de gezondheidstoestand van het voertuig en de resterende levensduur van de complexe componenten, zoals het nabehandelingssysteem, te controleren.

IVECO Services: een complete mobiliteitsoplossing op maat van de klanten

Uptime-services zijn ontworpen om de stilstand van het voertuig te minimaliseren door ongeplande stilstand te voorkomen via realtime monitoring, diagnose op afstand en onderhoudsschema’s. Productiviteits- en efficiëntiediensten helpen klanten om het brandstofverbruik te verminderen, routes te optimaliseren en de rijstijl te verbeteren. Driver Care en Safety & Security services zijn ontworpen om een veiligere rijstijl te bevorderen, de prestaties van de chauffeurs te checken en hun veiligheid te vergroten. IVECO’s modulaire aanpak van zijn dienstenaanbod maakt het voor klanten gemakkelijker om de diensten af te stemmen op hun specifieke behoeften. IVECO heeft ook een aantal diensten voorgebundeld, te beginnen met het Start Pack, dat ontworpen is om het voertuigbeheer voor de klant te vereenvoudigen met het IVECO ON Klantenportaal om het voertuig te monitoren en de efficiëntie van het wagenpark te optimaliseren, Uptime Monitoring & Management om de uptime van de aangesloten IVECO S-Way te maximaliseren en de nieuwe Easy Way App om het leven van de chauffeur eenvoudiger te maken.

De klant kan ook een serviceoplossing op maat samenstellen uit verschillende premiumpakketten.
  • PRODUCTIVITY Basic omvat IVECO ON Plus, dat de afstandsbediening Eco Lock en de updates voor de geolocatie van het voertuig toevoegt, evenals Professional Fuel Report om potentiële efficiëntiewinst te identificeren.
  • PRODUCTIVITY Advanced biedt alle functies van PRODUCTIVITY Basic en voegt daar ECODRIVING aan toe, dat klanten helpt duurzaamheidsdoelstellingen te halen via analyses en speciale trainingssessies.
  • Het DRIVER ASSITANT-pakket breidt TomTom Live-services en Driver Pal uit voor een derde en vierde jaar.
  • Het Safety Pack biedt naast IVECO ON Plus het Professional Safe Report om de rijstijl te evalueren en te verbeteren.

Het toevoegen van UPTIME Plus omvat IVECO Onderhoud en Reparatie, met vaste lage onderhoudskosten zonder onverwachte verrassingen. Dit pakket omvat ook IVECO TOP CARE dat de allerbeste service voor zowel voertuig als bestuurder garandeert, met snel uitgevoerde reparaties, hotels, maaltijden, transfers, parkeren en niet-levensbedreigende medische zorg gedekt.

 

Voor meer info: klik hier.

 

Meer nieuws

Afspraak bij EUMO EXPO

Afspraak bij EUMO EXPO

De Europese Mobiliteitsbeurs (ook bekend als EuMo Expo) zal plaatsvinden van 1 tot 3 oktober 2024 in het Parc des Expositions in Straatsburg, voor een unieke editie. Dit niet te missen evenement, dat gewijd is aan professionals in duurzame mobiliteit, zal bijna 11.000...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This