Nieuwe LEGO® Technic™ Jeep® Wrangler

Verschenen: 7 december 2020

Het merk Jeep® en de LEGO Groep hebben het nieuwste LEGO® Technic™ model onthuld, de unieke Jeep Wrangler Rubicon. Deze eerste Jeep LEGO SUV – de Jeep Wrangler LEGO Technic – is ontworpen om de iconische look, het ontwerp en de legendarische off-road capaciteiten van het huidige voertuig na te bootsen en is klaar voor elk groots avontuur.

Het nieuwe model van deze krachtige SUV zal een spannende bouwervaring bieden voor LEGO-fans van alle leeftijden door de krachtige 4×4-systemen, de stevige banden, de opklapbare achterbank en de klassieke grille met zeven sleuven in de LEGO Technic-configuratie te herscheppen.

Zodra de bouw is voltooid, kunnen de bouwers hun eigen off-road avonturen creëren met dit functionele, bestaande uit 665 onderdelen, model. Een met knoppen bediend voorstuursysteem en een krachtige scharnierende asvering zorgen ervoor dat ze hun model graag op hindernissen uitproberen. Het kleurenpalet – geel en zwart – is boeiend in actie of statisch in expo.

De Jeep Wrangler LEGO Technic is ontworpen voor Jeep- en LEGO-fans, vanaf 9 jaar. Hij zal op 1 januari 2021 verkrijgbaar zijn via LEGO.com, LEGO-winkels en andere detailhandelaren wereldwijd voor $49,99 (€49,99/£44,99).

“De Jeep Wrangler is een icoon in de off-road wereld”, zegt Lars Thygesen, ontwerper bij LEGO Technic. “De Rubicon-versie heeft veel van de iconische details die 4×4-fans over de hele wereld waarderen, dus het was voor mij belangrijk om zoveel mogelijk van de authentieke kenmerken van het echte voertuig in de replica van LEGO Technic te verwerken. Ik hoop dat zowel LEGO-fans als autoliefhebbers alle aspecten zullen waarderen, inclusief het ontwerp van de vering, de lier en de cabriolet die we samen met het getalenteerde Jeep-ontwerpteam hebben ontwikkeld. »

“Met een 80-jarig erfgoed dat over de hele wereld geprezen wordt, zijn onze eigenaars, fans en aanhangers letterlijk met ons opgegroeid,” zei Christian Meunier, President van het Jeep-merk. “Onze samenwerking met de LEGO Groep biedt de fans van onze modellen opnieuw de mogelijkheid om hun passie voor de Jeep Wrangler te delen, een wereldwijd icoon voor de automobielindustrie dat staat voor plezier, vrijheid en avontuur in alle vrijheid. »

“Vraag het elke eigenaar van een Jeep Wrangler en ze zullen je vertellen dat hun voertuig slechts een grotere versie is van dit nieuwe LEGO-pakket,” zei Mark Allen, de ontwerpdirecteur van de Jeep. “Het ontwerp van de Jeep Wrangler maakt het mogelijk om hem uit elkaar te halen, de deuren te sluiten, te herconfigureren, nieuwe onderdelen toe te voegen die door ons Mopar-team zijn ontwikkeld, en hem vervolgens weer in elkaar te zetten. Deze Jeep Wrangler LEGO Technic zou een nieuw niveau van vreugde moeten brengen aan onze Jeep-liefhebbers en de toekomstige ontwerpers van het merk moeten inspireren. »

Over de LEGO Groep

De missie van de LEGO Groep is om de ontwerpers van morgen te inspireren en te ontwikkelen met de kracht van het spel. Het LEGO systeem, met zijn LEGO bakstenen basis, stelt kinderen en fans in staat om alles te bouwen en te verbouwen wat ze maar kunnen bedenken.

De LEGO-groep werd in 1932 in Billund, Denemarken, opgericht door Ole Kirk Kristiansen. De naam is afgeleid van de twee Deense woorden LEg GOdt, wat “goed spelen” betekent. Vandaag de dag blijft de LEGO Groep een familiebedrijf dat gevestigd is in Billund. Haar producten worden nu echter in meer dan 130 landen over de hele wereld verkocht. Voor meer informatie kunt u hier terecht: www.LEGO.com.

Over Jeep

Met bijna 80 jaar legendarisch erfgoed is de Jeep de authentieke SUV met unieke off-road capaciteiten en polyvalentie voor mensen die het buitengewone willen ervaren. Het merk Jeep is een uitnodiging om het leven ten volle te leven door een volledig gamma van voertuigen aan te bieden die eigenaars een gevoel van veiligheid blijven geven om elke reis met vertrouwen te benaderen.

Het gamma van Jeep bestaat uit de Cherokee, Compass, Gladiator, Grand Cherokee, Renegade en Wrangler. Om aan de wereldwijde vraag van de consument te voldoen, zijn alle Jeep-modellen die buiten Noord-Amerika worden verkocht, verkrijgbaar in configuraties met linker- en rechteraandrijving en met een motorenaanbod van benzine- en diesel. Jeep maakt deel uit van de merkenportefeuille van de wereldwijde autofabrikant Fiat Chrysler Automobiles. Voor meer informatie over FCA (NYSE: FCAU / MTA: FCA), kunt u terecht op: www.fcagroup.com

Meer nieuws

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Profile Truck, marktleider op het gebied van bandenonderhoud, -montage en -service voor vrachtwagens in de Benelux, breidt zijn Sales Team in België uit. Steven Nicolai is aangesteld als Sales Manager Truck, met de ambitie om de groei op de truckmarkt in België en...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This