Nieuwe truckaccu van Bosch met AGM-technologie: het antwoord op de specifieke behoeften van langeafstandsverkeer

Verschenen: 26 mei 2020

De krachtigste accu van Bosch voor trucks

  • Minder downtime dankzij een krachtige energietoevoer, ook bij stilstand
  • Uitzonderlijke deep-cycle-weerstand met een ontladingsdiepte tot 80 procent
  • Lekbestendig, onderhoudsvrij en de hoogste weerstand tegen trillingen dankzij nieuwe AGM-technologie

In 1922 bracht Bosch zijn eerste accu voor een motorfiets op de markt. In 1927 volgde de eerste accu voor auto’s. En vandaag introduceert het bedrijf de TA AGM, een innovatief en krachtig product, speciaal ontworpen voor trucks.

De moderne trucks die vandaag voor langeafstandsverkeer worden ingezet, zijn uitgerust met tal van comfortfuncties die de arbeidsomstandigheden van de chauffeurs verbeteren. Om ervoor te zorgen dat deze comfortfuncties op een betrouwbare manier van voldoende energie worden voorzien, zelfs bij stilstand, heeft Bosch zijn aanbod accu’s voor trucks uitgebreid met een nieuwe en uitzonderlijk krachtige TA AGM 12-volt- startaccu. Bosch TA AGM voorziet een groot aantal elektrische verbruikers in trucks op een betrouwbare manier van de nodige energie, zoals bijvoorbeeld de airco, verwarming, microgolfoven of TV. Deze nieuwe accu voorkomt zo pannes en dus ook onnodige downtime.

Geschikt voor start/stopsystemen, comfortfuncties

De nieuwe TA AGM truckaccu met AGM-technologie werd speciaal ontwikkeld voor veeleisende toepassingen tijdens het langeafstandsverkeer. AGM staat voor Absorbent Glass Mat, een technologie die het accuzuur volledig absorbeert met microglasvezelmatten, waardoor hogere energiehoeveelheden geleverd kunnen worden. Dat maakt de nieuwe accu volledig lek- en onderhoudsvrij. Daarnaast kan de accu, dankzij zijn hoge weerstand tegen trillingen, ook gemakkelijk aan de achterkant van de truck gemonteerd worden.

Met een ontladingsdiepte tot 80 procent, heeft de TA AGM een deep-cycle-weerstand die zes keer hoger is dan die van conventionele loodzuuraccu’s. Dit vermindert het aantal storingen veroorzaakt door cyclische belasting. Met een koudestartprestatie van 1200 A (CCA) en een capaciteit van 210 Ah, levert de accu meer dan voldoende energie voor een veilige koude start en voor alle comfortfuncties.

Dankzij de stabiliteit van de microcycli van de AGM-technologie, is de accu ook geschikt voor start/stopsystemen of zeil- en uitrolfuncties, en dat zonder motorondersteuning.

Met de krachtigste TA AGM-accu breidt Bosch zijn aanbod accu’s voor trucks – waaronder T3-, T4-, T5- en TE-accu’s met EFB-technologie – uit met een nieuw en betrouwbaar premiumproduct met de kwaliteit van eerste uitrusting.

Deze accu maakt deel uit van het nieuwe Truck-aanbod van Bosch dat in oktober vorig jaar op de Equip Auto-beurs in Parijs werd gelanceerd. Het volledige aanbod bestaat uit onderdelen, werkplaatsapparatuur en services voor trucks, zoals de diagnoseapparatuur KTS Truck, bougies, ruitenwissers, dieselfilters, Denoxtronic-modules, starters en alternatoren.

Het is ook al de tweede uitbreiding van het aanbod dat Bosch in minder dan een jaar tijd voor truckaccu’s heeft ontwikkeld. In september 2019 werden vier nieuwe benchmarks met EFB-technologie gelanceerd voor trucks om het aanbod van Start&Stop-accu’s te vervolledigen.

 

Meer nieuws

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Op 26 september hield Mercedes-Benz Trucks een event in Berlijn, waarbij een recordrit met een Mercedes-Benz Actros trekker met brandstofcel van Cellcentric op vloeibare waterstof werd afgesloten. De trekker oplegger combinatie van 40 ton had een traject van de...

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6 met kastopbouw   Beherman Motors, invoerder van de citytrucks van Piaggio Commercial presenteert met de Piaggio Porter NP6 een ideale lichte vrachtwagen voor inzet in stads- en dorpskernen. Naast het standaard chassis-cabinemodel, de pick-up en...

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zet voortdurend alles op alles om nieuwe collega’s aan te trekken. Oktober wordt terug jobdagen-maand. Er werden 900 chauffeurs gezocht voor 2023. De teller van aangeworven chauffeurs dit jaar staat ongeveer op 600. Dat betekent dat er via een aantal...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This