Nieuwste Volvo FH 8×2 Tridem van Prometaal is de ultieme ‘Wrakkenkampioen’

Verschenen: 23 mei 2019

Vorige maand werd door Van Dijk Trucks Utrecht wel een heel bijzonder voertuig afgeleverd bij autowrakkenspecialist Prometaal BV in Maarssen. De truck – een custom-made Volvo FH 8×2 Tridem met 500 PK – mag met recht een technisch hoogstandje worden genoemd.

“Hij klopt helemaal”, vertelt Prometaal-eigenaar Gabriël van Seumeren opgetogen. “De 25 jaar aan kennis en ervaring die we in huis hebben, hebben we samengebracht in deze truck.” Prometaal is gespecialiseerd in de handel in en het vervoer van schredderklare autowrakken. Het bedrijf vervoert zo’n tien procent van de totale hoeveelheid in Nederland, met speciaal daarvoor ontwikkelde trucks. De nieuwste Volvo, die nu ongeveer een maand rondrijdt in Nederland, is volgens Gabriël uniek en ultiem. “Drie jaar geleden begonnen we met het formuleren van onze wensen. De grootste behoefte was uiteraard om zoveel mogelijk wrakken in één rit te kunnen vervoeren. Door vanaf de tekentafel opnieuw alle componenten van de combinatie onder de loep te nemen en te woekeren met de beschikbare ruimte, zijn we uiteindelijk tot een totaal nieuwe invulling gekomen. We wisten de hoogte en de lengte van de combinatie tot het uiterste te benutten. Uiterlijk valt het niet direct op, maar echt alles is anders dan voorheen. Met deze combinatie kan nu meer lading vervoerd worden door Prometaal. Uniek, zo vertelt Gabriel. “We hebben dankzij enorm veel uren aan studie het chassis kunnen verlagen, waardoor we er achter elkaar twee keer vier wrakken op elkaar kunnen stapelen. Door ook gebruik te maken van de zijkanten, kunnen er nog eens vier bij. Groot voordeel is daarnaast dat de aanhanger ook nog eens kiepend is, wat per keer laden of lossen zo’n twintig minuten scheelt. Alle toepassingen en ideeën bij elkaar schelen ons in totaal zo’n 20% aan emissie, tijd en geld.” 

Een mooie prestatie, maar ook een grote investering. Gabriël: “Ja, zowel in tijd als in geld. Het was een intensief samenspel tussen Prometaal, Van Dijk Trucks, Volvo, Transcom, VSU en GS Meppel. We hebben alles uit elkaar gehaald, omgedraaid, bedacht en bekeken. Tot op het niveau van een bout en een moer zijn we in die auto gedoken. Zoals we de truck uiteindelijk op tekening hadden staan, zo is hij geworden. We zijn heel projectmatig te werk gegaan en zijn daardoor niet voor verrassingen komen te staan. Alles om het maximaal haalbare te bereiken en dat is heel goed gelukt.” Over de samenwerking met Van Dijk is Gabriël erg tevreden. “We hebben het echt samen gedaan. Voor ons geldt: wij rijden Volvo, maar wij rijden ook Van Dijk. De mensen daar hebben ontzettend veel kennis in huis en de service is van een uitstekend niveau. Als ze daar morgen een ander merk gaan verkopen, is het zeer waarschijnlijk dat wij ook overstappen. Volvo is qua merk trouwens ideaal voor ons, hoor. De truck die nu wordt vervangen heeft tien jaar zonder problemen gereden en dat is natuurlijk heel veel waard. We zijn ontzettend trots op het eindresultaat, want we hebben iets neergezet dat – binnen de huidige wetgeving – de meest perfecte oplossing is. Hiermee kunnen we weer aantonen dat wij in ons vakgebied de specialist zijn en daar is deze trucks het ultieme voorbeeld van.” 

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This