Opnieuw order voor BYD in Spanje: acht elektrische bussen voor Badalona, Barcelona

Verschenen: 7 mei 2018

BYD levert weer een aantal elektrische bussen in Spanje. Het Chinese bedrijf en TUSGSAL, een openbaarvervoersbedrijf in Catalonië, Spanje, hebben deze week een contract getekend voor de levering van acht volledig elektrische 12-meter bussen voor de stad Badalona in de provincie Barcelona. Het is de tweede Spaanse bestelling voor BYD, nadat zij eerder in april 2017 een aanbesteding heeft gewonnen voor een levering aan de busmaatschappij EMT in Valencia.

Het is de eerste volledig elektrische busvloot voor Badalona. De acht bussen zullen naar verwachting begin 2019 worden geleverd. Kort daarna zullen ze worden ingezet op busdiensten in de stad Badalona.

Alfonso Suarez, adjunct-directeur en secretaris van de raad van bestuur van TUSGSAL: “We zijn erg enthousiast over deze volledig elektrische bussen en het feit dat BYD ze zal leveren. Het wordt de eerste elektrische busvloot voor Badalona. We kijken uit naar volgend jaar wanneer er met de voertuigen gereden kan worden.”

Isbrand Ho, Managing Director bij BYD Europe: “Slechts een maand na de bestelling van acht bussen voor Portugal, een nieuwe markt voor BYD, zijn we erg verheugd met deze Spaanse order. Dankzij TUSGSAL kunnen de inwoners van Badalona binnenkort profiteren van een verbeterde luchtkwaliteit met behulp van onze bussen. Deze ontwikkeling onderstreept BYD’s groei in Europa, in dit geval op het concurrerende Iberische schiereiland.”

Meer nieuws

Stockdeals bij Hedin Automotive Truck Center.

Stockdeals bij Hedin Automotive Truck Center.

Meer voorraad, meer voordelen. Geniet t.e.m. 30 april nog van uitzonderlijke stockdeals bij Hedin Automotive. Tijdens die periode kunt u terecht in alle Mercedes-Benz Truck Centers van de dealergroep voor exclusieve voorraadvoordelen. Dat Hedin Automotive een vaste...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This