PACCAR Parts kondigt bouw aan van nieuw onderdelen-distributiecentrum

Verschenen: 29 augustus 2023

Om levering van onderdelen van DAF-klanten in Duitsland, Zwitserland en Frankrijk verder te verbeteren

PACCAR Parts start met de bouw van een nieuw state-of-the-art Parts Distribution Center (PDC) in het Duitse Markt Massbach in Beieren. De ceremonie waarbij de eerste spade de grond in ging, markeerde de start van een investering van € 85 miljoen. “Het nieuwe PDC speelt een belangrijke rol bij het verder verstevigen van onze toonaangevende onderdelenvoorziening aan DAF-dealers en klanten in Duitsland, Zwitserland en het oosten van Frankrijk”, aldus Dick Leek, General Manager PACCAR Parts Europe.

Het nieuwe distributiecentrum is 22.000 vierkante meter groot, wordt gebouwd op een terrein van 22 hectare en wordt naar verwachting in 2024 geopend. Het PDC gaat eersteklas service bieden aan het dealernetwerk; waarbij spoedorders binnen enkele uren afgehandeld en verzonden kunnen worden. In het PDC heeft de capaciteit om meer dan 80.000 verschillende onderdelen te herbergen.

Voor de allersnelste orderwerking gaat het PDC in Markt Massbach gebruik maken van de nieuwste technologieën en innovaties, zoals spraakgestuurde pickopdrachten, intelligente scanapparatuur en geautomatiseerde verpakkingssystemen.

 

Met het PDC vergroot PACCAR opnieuw zijn leidinggevende positie op het gebied van duurzaamheid. Het gebouw heeft zonnepanelen op het dak, dat deels ‘groen’ is, waarbij beplanting zorgt voor een natuurlijke verkoeling van het gebouw. Verder houden duurzame warmtepompen het gebouw het hele jaar door op temperatuur en worden oplaadvoorzieningen voor elektrische trucks geïnstalleerd. Ook zijn alle interne transportmiddelen elektrisch voor een emissievrije en geluidsarme bedrijfsvoering.

 

“Dit nieuwe state-of-the-art PACCAR Parts Distribution Center ondersteunt DAF bij het verder versterken van zijn marktpositie in Duitsland, de grootste truckmarkt van Europa”, aldus Harald Seidel, DAF President-Directeur en PACCAR Vice President. “DAF is het grootste importmerk in het Duitse zware trucksegment. We willen verder groeien met onze uitstekende nieuwe generatie trucks die we onlangs geïntroduceerd hebben. De Nieuwe Generatie DAF XF, XG en XG⁺ voor het transport over de lange afstand werd uitgeroepen tot ‘International Truck of the Year 2022’. De Nieuwe Generatie DAF XD voor distributie- en speciale toepassingen ontving deze prestigieuze prijs voor 2023.”

 

“Dankzij de strategische locatie van het PDC in Markt Massbach kunnen we onze dealers nog beter bedienen en onze eersteklas service op het gebied van onderdelendistributie verder versterken”, aldus Laura Bloch, PACCAR Parts General Manager en PACCAR Vice President. “We houden met trots onze kernwaarden hoog, zodat we onze klanten maximale voertuiginzetbaarheid, de beste klantervaring en de grootste toegevoegde waarde kunnen bieden.”

Meer nieuws

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Op 26 september hield Mercedes-Benz Trucks een event in Berlijn, waarbij een recordrit met een Mercedes-Benz Actros trekker met brandstofcel van Cellcentric op vloeibare waterstof werd afgesloten. De trekker oplegger combinatie van 40 ton had een traject van de...

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6 met kastopbouw   Beherman Motors, invoerder van de citytrucks van Piaggio Commercial presenteert met de Piaggio Porter NP6 een ideale lichte vrachtwagen voor inzet in stads- en dorpskernen. Naast het standaard chassis-cabinemodel, de pick-up en...

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zet voortdurend alles op alles om nieuwe collega’s aan te trekken. Oktober wordt terug jobdagen-maand. Er werden 900 chauffeurs gezocht voor 2023. De teller van aangeworven chauffeurs dit jaar staat ongeveer op 600. Dat betekent dat er via een aantal...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This