PETRONAS Lubricants International ontwerpt met IVECO duurzame vloeistoffen voor commerciële elektrische voertuigen

Verschenen: 22 december 2022

PETRONAS Lubricants International (PLI) versterkt zijn  bestaande partnerschap met IVECO, door samen te werken aan de ontwikkeling van vloeistoffen voor IVECO’s nieuwe emissievrije eDaily-voertuigen. Deze zijn ontworpen om de prestaties te optimaliseren en  duurzame oplossingen voor de commerciële auto-industrie te verbeteren.

De twee marktleiders werken al lange tijd samen. Al sinds 1975 is de samenwerking gebaseerd op innovatie en veerkracht in de auto-industrie en een flink aantal uren co-engineering. Dit heeft geleid tot de productie smeermiddelen van de hoogste kwaliteit, om aan de behoeften van IVECO-chauffeurs te voldoen. De nieuwe vloeistoffen tonen PLI en IVECO’s gemeenschappelijke streven naar een duurzame toekomst.

De eDAILY, die omschreven wordt als de ‘elektrische tweelingbroer’ van IVECO’s iconische Daily- voertuigen, omvat alle nodige gebruikstoepassingen voor commerciële voertuigen – inclusief diegene die vereist zijn voor zware opdrachten en constructies. Het nieuwe elektrische voertuig vormt een belangrijke stap in het koolstofvrij maken van transportvoertuigen voor commercieel gebruik. Bovendien wordt het voertuig ondersteund door vloeistoffen die de prestaties verbeteren, waardoor het voertuig langer meegaat. 

PETRONAS Iona Integra Plus is ontwikkeld voor de e-Transfer box van eDAILy, die specifiek ontworpen is om energieverliezen te verminderen, terwijl de duurzaamheid van het systeem gewaarborgd blijft. Dit is vergelijkbaar met hogere viscositeiten in standaardvloeistoffen, en zorgt voor uitstekende oxidatie-eigenschappen, zelfs bij hoge temperaturen.

De eDAILY-voertuigen zullen ook gebruikmaken van PETRONAS Tutela Axle 900 HD, een SAE 75W-85 asolie die ontwikkeld is voor het hele gamma van IVECO-assen, waaronder lichte en zware voertuigen. Dit verhoogt de efficiëntie en zorgt er tegelijkertijd voor dat aan de meest recente veiligheidsvoorschriften wordt voldaan.

Domenico Ciaglia, Managing Director EMEA bij PLI, zei het volgende: “We weten dat ijzersterke prestaties essentieel zijn voor IVECO-chauffeurs, omdat veel van hen lange en vermoeiende reizen maken. De PETRONAS Iona en Tutela gamma’s voor de nieuwe eDAILY-EV’s van IVECO tonen het belang van het partnerschap tussen onze twee bedrijven. Onze gezamenlijke inspanningen voor innovatie, co-engineering en samenwerking gaan bijdragen aan een duurzamere toekomst voor de auto-industrie.

De co-branded smeermiddelen zijn slechts het recentste resultaat van een dertig jaar durende samenwerking tussen PLI en IVECO, die IVECO-chauffeurs ondersteunen en hun de garantie bieden dat hun voertuigen op koers blijven en presteren volgens de hoogste industrienormen.

Meer nieuws

Kempisch Trainingscentre wordt Aktoo Safety Academy

Kempisch Trainingscentre wordt Aktoo Safety Academy

Het Kempisch Trainingscentre, reeds lange tijd de onbetwiste autoriteit in veiligheidstrainingen voor professionele chauffeurs, maakt vanaf vandaag, dinsdag 19 september, een doorstart als Aktoo Safety Academy. “Dit opent de deur naar een gevarieerder aanbod van...

Kärcher pakt zwerfvuil aan op Wilrijkse World Cleanup Day 2023

Kärcher pakt zwerfvuil aan op Wilrijkse World Cleanup Day 2023

World Cleanup Day is een jaarlijks initiatief waarbij miljoenen vrijwilligers, overheden en organisaties in 191 landen het globale afvalprobleem aanpakken en samen de wereld een stukje ‘schoner’ maken. In Wilrijk bleef het bovendien niet bij één enkele dag: zowel op...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This