PETRONAS Lubricants International ontwerpt met IVECO duurzame vloeistoffen voor commerciële elektrische voertuigen

Verschenen: 22 december 2022

PETRONAS Lubricants International (PLI) versterkt zijn  bestaande partnerschap met IVECO, door samen te werken aan de ontwikkeling van vloeistoffen voor IVECO’s nieuwe emissievrije eDaily-voertuigen. Deze zijn ontworpen om de prestaties te optimaliseren en  duurzame oplossingen voor de commerciële auto-industrie te verbeteren.

De twee marktleiders werken al lange tijd samen. Al sinds 1975 is de samenwerking gebaseerd op innovatie en veerkracht in de auto-industrie en een flink aantal uren co-engineering. Dit heeft geleid tot de productie smeermiddelen van de hoogste kwaliteit, om aan de behoeften van IVECO-chauffeurs te voldoen. De nieuwe vloeistoffen tonen PLI en IVECO’s gemeenschappelijke streven naar een duurzame toekomst.

De eDAILY, die omschreven wordt als de ‘elektrische tweelingbroer’ van IVECO’s iconische Daily- voertuigen, omvat alle nodige gebruikstoepassingen voor commerciële voertuigen – inclusief diegene die vereist zijn voor zware opdrachten en constructies. Het nieuwe elektrische voertuig vormt een belangrijke stap in het koolstofvrij maken van transportvoertuigen voor commercieel gebruik. Bovendien wordt het voertuig ondersteund door vloeistoffen die de prestaties verbeteren, waardoor het voertuig langer meegaat. 

PETRONAS Iona Integra Plus is ontwikkeld voor de e-Transfer box van eDAILy, die specifiek ontworpen is om energieverliezen te verminderen, terwijl de duurzaamheid van het systeem gewaarborgd blijft. Dit is vergelijkbaar met hogere viscositeiten in standaardvloeistoffen, en zorgt voor uitstekende oxidatie-eigenschappen, zelfs bij hoge temperaturen.

De eDAILY-voertuigen zullen ook gebruikmaken van PETRONAS Tutela Axle 900 HD, een SAE 75W-85 asolie die ontwikkeld is voor het hele gamma van IVECO-assen, waaronder lichte en zware voertuigen. Dit verhoogt de efficiëntie en zorgt er tegelijkertijd voor dat aan de meest recente veiligheidsvoorschriften wordt voldaan.

Domenico Ciaglia, Managing Director EMEA bij PLI, zei het volgende: “We weten dat ijzersterke prestaties essentieel zijn voor IVECO-chauffeurs, omdat veel van hen lange en vermoeiende reizen maken. De PETRONAS Iona en Tutela gamma’s voor de nieuwe eDAILY-EV’s van IVECO tonen het belang van het partnerschap tussen onze twee bedrijven. Onze gezamenlijke inspanningen voor innovatie, co-engineering en samenwerking gaan bijdragen aan een duurzamere toekomst voor de auto-industrie.

De co-branded smeermiddelen zijn slechts het recentste resultaat van een dertig jaar durende samenwerking tussen PLI en IVECO, die IVECO-chauffeurs ondersteunen en hun de garantie bieden dat hun voertuigen op koers blijven en presteren volgens de hoogste industrienormen.

Meer nieuws

Renault Trucks kondigt nieuw logistiek platform in Lyon aan

Renault Trucks kondigt nieuw logistiek platform in Lyon aan

Renault Trucks kondigt de constructie van een nieuw energiepositief gebouw aan in het hart van zijn site in Lyon-Saint-Priest. Het gebouw zal een oppervlakte van 46.000 m2 hebben en vertegenwoordigt een investering van 132 miljoen euro. Het gebouw, dat in 2028 zijn...

Hendrik De Spiegelaere overleden

Hendrik De Spiegelaere overleden

Journalist Hendrik De Spiegelaere is gisterennamiddag, na een kort ziekbed, overleden. Hij stond aan de grondslag van TRANSPORAMA. Sinds een aantal jaar was hij ook verantwoordelijk voor de journalistieke invulling van Trans Aktueel. Hendrik studeerde industriële...

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Müller Fresh Food Logistics voegt eerste trucks in Dachser-kleuren aan wagenpark toe Müller Fresh Food Logistics, de logistieke dienstverlener gespecialiseerd in voedingsmiddelendistributie, heeft zes Euro 6 trucks van MAN volledig in Dachser-kleuren aangeschaft. Het...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This