PETRONAS Team De Rooy IVECO kijkt uit naar de Dakar 2022 rally

Verschenen: 16 december 2021

PETRONAS Team De Rooy IVECO zal aan de nieuwe editie van de Dakar Rally deelnemen met twee IVECO Powerstar trucks, die bestuurd zullen worden door Janus van Kasteren jr en Hans Stacey, en een IVECO Trakker met Mitchel van den Brink achter het stuur.

De editie van 2022 wordt de 10de Dakar Rally die de samenwerking tussen IVECO, PETRONAS en Team De Rooy markeert.

PETRONAS Lubricants International zal de titelsponsor en technische partner zijn die het smeermiddel levert dat werd ontwikkeld in samenwerking met IVECO en FPT Industrial

De voorbereidingen voor het PETRONAS Team De Rooy IVECO tijdens de Dakar 2022, ’s werelds meest extreme rally raid die voor de derde keer zal plaatsvinden in Saoedi-Arabië, zijn in volle gang. IVECO’s geschiedenis met de Dakar Rally race gaat terug tot de allereerste editie in 1979, toen het begon met het leveren van ondersteunende trucks, en werd voortgezet in de jaren ’80 met de PAC 260 en 190 modellen.

De samenwerking tussen IVECO, Petronas en De Rooy Team begon tijdens de Rally van Marokko 2011, toen IVECO won met een Trakker, het begin van een spannende reis die heeft geleid tot twee overwinningen in 2012 en 2016 in de Dakar Rally.

Het team zal op de extreme terreinen van de race rijden met twee IVECO Powerstar en een Trakker. Voor het tiende jaar zal IVECO de officiële leverancier van het team zijn en hen voorzien van voertuigen, motoren en reserveonderdelen. Alle IVECO trucks zijn uitgerust met IVECO Cursor 13 motoren met een vermogen tot 1000 pk die speciaal zijn ontwikkeld door FPT Industrial. De nieuwe editie van de Dakar-rally keert terug naar Saoedi-Arabië met een nieuwe route die de coureurs door nieuwe landschappen en over uitgestrekte zandvlaktes zal voeren. De deelnemers zullen allerlei soorten zanderig terrein moeten trotseren, over paden en ketens van duinen en ravijnen, en zullen hun beste navigatievaardigheden nodig hebben om zich niet te verliezen op deze uitdagende route. In totaal zullen ze 8.000 km afleggen, waarvan 4.300 km aan klassementsproeven.

Alessandro Massimino, Head of Marketing and Product Management IVECO Truck Business Unit, verklaarde: “Het IVECO-team staat te popelen om terug te keren naar de zanderige paden van Saoedi-Arabië en opnieuw de uitzonderlijke prestaties en betrouwbaarheid van IVECO-trucks op de meest extreme terreinen te demonstreren. We zullen deelnemen met een team dat de strijdlustige passie voor competitie van IVECO deelt, met de zeer ervaren Janus van Kasteren jr en Hans Stacey, en het jonge talent en enthousiasme van Mitchel van den Brink. Deze editie van de Dakar-rally is veelbelovend voor ons team. We kunnen niet wachten om van start te gaan en te laten zien waartoe het teamwork tussen deze piloten en onze bewezen high-performance trucks in staat zijn!”

Domenico Ciaglia, PETRONAS Lubricants International Regional Managing Director EMEA, voegt hieraan toe: “PETRONAS Lubricants International (PLI) kijkt uit naar een nieuw jaar waarin we onze vloeistoftechnologie op de proef stellen in de Dakar Rally. PETRONAS Urania premium motorolie, ontwikkeld in samenwerking met IVECO en FPT Industrial, is speciaal geformuleerd om de slopende omstandigheden van de rally te doorstaan en ongeëvenaarde prestaties te leveren, terwijl de bescherming en betrouwbaarheid van de motor wordt verzekerd. Dit jaar is extra speciaal omdat het de tien jaar lange verbintenis van PLI met de rally als titelsponsor en technisch partner markeert. We zijn er trots op dat we motoroliën van hoge kwaliteit kunnen produceren waar PETRONAS Team De Rooy IVECO keer op keer op kan vertrouwen.”

Janus van Kasteren jr is rallyrijder en zal voor de derde keer aan de Dakar-rally deelnemen achter het stuur van een IVECO Powerstar Evo (voertuig #504) met navigator Marcel Snijders en mecanicien Darek Rodewald. Hij zal proberen te profiteren van de ervaring die hij in de vorige edities heeft opgedaan, waarbij hij verschillende keren in de top 10 eindigde.

Hans Stacey deed in 2004 voor het eerst mee aan de Dakar-rally. Vandaag rijdt hij met een IVECO Powerstar (#515) samen met navigator Anton van Limpt en mecanicien Randy Smits.

Mitchel van den Brink maakte zijn racedebuut op slechts 16-jarige leeftijd, toen hij zijn vader Martin vergezelde als monteur/navigator in Dakar 2019, en toen de jongste deelnemer ooit aan de rallyrace was. Hij keerde terug naar de Dakar-rally als coureur in de editie van 2021. Dit jaar doet hij voor het eerst mee met een IVECO Trakker (#524) met navigator Rijk Mouw en monteur Bert Donkelaar.

PETRONAS TEAM DE ROOY IVECO: TITELSPONSOR

PETRONAS Lubricants International zal voor het tiende jaar de titelsponsor en technische partner zijn die het smeermiddel levert dat ontwikkeld werd in samenwerking met IVECO en FPT Industrial, en aanbevolen wordt op ons gamma van lichte en zware voertuigen, alsook alle functionele vloeistoffen zoals de transmissieolie PETRONAS TUTELA en elk ander product om de rallytrucks te ondersteunen tijdens de wedstrijd. Het volledige team zal PETRONAS Urania premium motorolie gebruiken, geformuleerd met de geavanceerde additieventechnologie, specifiek ontworpen voor totale motorbescherming en betrouwbaarheid, verbeterde efficiëntie en prestaties.

505 Van Kasteren Janus (nld), Rodewald Darek (pol), Snijders Marcel (nld), Iveco, Petronas Team de Rooy Iveco, Truck, Camion, action during Stage 11 of the Dakar 2020 between Shubaytah and Haradh, 744 km – SS 379 km, in Saudi Arabia, on January 16, 2020 – Photo Florent Gooden / DPPI

505 Van Kasteren Janus (nld), Rodewald Darek (pol), Snijders Marcel (nld), Iveco, Petronas Team de Rooy Iveco, Truck, Camion, action during Stage 11 of the Dakar 2020 between Shubaytah and Haradh, 744 km – SS 379 km, in Saudi Arabia, on January 16, 2020 – Photo Florent Gooden / DPPI

Meer nieuws

Een daverend succes voor het “Full Liner” evenement in Genk

Een daverend succes voor het “Full Liner” evenement in Genk

Renault Trucks BeLux heeft gisteren in Hangar 58 in Genk een belangrijke mijlpaal bereikt in zijn streven naar een co2-vrije economie met de organisatie van het evenement "Full Liner". Dit unieke evenement toonde ons volledige gamma elektrische voertuigen, van...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This