PPST Oil Terminal op de Maas in Luik investeert in veiligheid en milieu

Verschenen: 10 oktober 2019

De PPST Oil Terminal heeft een nieuwe installatie in gebruik genomen voor het lossen van binnenschepen, een primeur voor Wallonië. De investering zorgt voor meer veiligheid van de medewerkers en beschermt de Maas en het milieu.

De strategisch gelegen terminal op de Maas – een joint venture tussen Q8 en EG Group  – voorziet particulieren en tankstations in de Luikse regio van petroleumproducten. PPST is een van de belangrijke brandstofdepots in Wallonië, met een professioneel team van 9 personen dat instaat voor de af- en aanvoer en de veilige opslag van brandstofproducten. Via losarmen worden de producten van op de ligplaats naar de opslagtanks overgeheveld.

“De vroegere rubberen armen werden nu vervangen door een nieuwe, ultramoderne installatie”, zegt Sven Dochez, Director Supply & Sustainable Fuels bij Q8. “De nieuwe technologie maakt het werk veiliger en lichter. Tegelijk reduceren we het risico op lekken in de Maas tot vrijwel nul. Het gaat om een investering van ruim 300.000 euro”.

Hoogste veiligheidsstandaard

Olivier Racquet, Terminal Manager: “Het unieke aan de nieuwe losarmen is dat die vaak voorkomen in grote (zee)havens, maar niet op binnenlandse rivierlocaties. Voor Wallonië is dit zelfs een primeur. Dankzij deze investering brengt PPST de losactiviteiten naar het hoogste niveau inzake veiligheid en bescherming van het milieu.”

De twee eigenaars van de terminal, Q8 en EG Group, willen ook in de toekomst daaraan blijven werken. Jurgen Artz, Europe Director voor EG Fuel: “Hiermee gaan we een stap verder dan de wettelijke verplichtingen. Dit is een duidelijke keuze om te blijven investeren in veiligheid en milieu. Zo zullen we ons trouwens ook richten op de verdere ontwikkeling en verdeling van biobrandstoffen, en daarmee een actieve rol spelen in de energietransitie.”

Meer nieuws

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Op 26 september hield Mercedes-Benz Trucks een event in Berlijn, waarbij een recordrit met een Mercedes-Benz Actros trekker met brandstofcel van Cellcentric op vloeibare waterstof werd afgesloten. De trekker oplegger combinatie van 40 ton had een traject van de...

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6 met kastopbouw   Beherman Motors, invoerder van de citytrucks van Piaggio Commercial presenteert met de Piaggio Porter NP6 een ideale lichte vrachtwagen voor inzet in stads- en dorpskernen. Naast het standaard chassis-cabinemodel, de pick-up en...

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zet voortdurend alles op alles om nieuwe collega’s aan te trekken. Oktober wordt terug jobdagen-maand. Er werden 900 chauffeurs gezocht voor 2023. De teller van aangeworven chauffeurs dit jaar staat ongeveer op 600. Dat betekent dat er via een aantal...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This