PPST Oil Terminal op de Maas in Luik investeert in veiligheid en milieu

Verschenen: 10 oktober 2019

De PPST Oil Terminal heeft een nieuwe installatie in gebruik genomen voor het lossen van binnenschepen, een primeur voor Wallonië. De investering zorgt voor meer veiligheid van de medewerkers en beschermt de Maas en het milieu.

De strategisch gelegen terminal op de Maas – een joint venture tussen Q8 en EG Group  – voorziet particulieren en tankstations in de Luikse regio van petroleumproducten. PPST is een van de belangrijke brandstofdepots in Wallonië, met een professioneel team van 9 personen dat instaat voor de af- en aanvoer en de veilige opslag van brandstofproducten. Via losarmen worden de producten van op de ligplaats naar de opslagtanks overgeheveld.

“De vroegere rubberen armen werden nu vervangen door een nieuwe, ultramoderne installatie”, zegt Sven Dochez, Director Supply & Sustainable Fuels bij Q8. “De nieuwe technologie maakt het werk veiliger en lichter. Tegelijk reduceren we het risico op lekken in de Maas tot vrijwel nul. Het gaat om een investering van ruim 300.000 euro”.

Hoogste veiligheidsstandaard

Olivier Racquet, Terminal Manager: “Het unieke aan de nieuwe losarmen is dat die vaak voorkomen in grote (zee)havens, maar niet op binnenlandse rivierlocaties. Voor Wallonië is dit zelfs een primeur. Dankzij deze investering brengt PPST de losactiviteiten naar het hoogste niveau inzake veiligheid en bescherming van het milieu.”

De twee eigenaars van de terminal, Q8 en EG Group, willen ook in de toekomst daaraan blijven werken. Jurgen Artz, Europe Director voor EG Fuel: “Hiermee gaan we een stap verder dan de wettelijke verplichtingen. Dit is een duidelijke keuze om te blijven investeren in veiligheid en milieu. Zo zullen we ons trouwens ook richten op de verdere ontwikkeling en verdeling van biobrandstoffen, en daarmee een actieve rol spelen in de energietransitie.”

Meer nieuws

Renault Trucks kondigt nieuw logistiek platform in Lyon aan

Renault Trucks kondigt nieuw logistiek platform in Lyon aan

Renault Trucks kondigt de constructie van een nieuw energiepositief gebouw aan in het hart van zijn site in Lyon-Saint-Priest. Het gebouw zal een oppervlakte van 46.000 m2 hebben en vertegenwoordigt een investering van 132 miljoen euro. Het gebouw, dat in 2028 zijn...

Hendrik De Spiegelaere overleden

Hendrik De Spiegelaere overleden

Journalist Hendrik De Spiegelaere is gisterennamiddag, na een kort ziekbed, overleden. Hij stond aan de grondslag van TRANSPORAMA. Sinds een aantal jaar was hij ook verantwoordelijk voor de journalistieke invulling van Trans Aktueel. Hendrik studeerde industriële...

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Müller Fresh Food Logistics voegt eerste trucks in Dachser-kleuren aan wagenpark toe Müller Fresh Food Logistics, de logistieke dienstverlener gespecialiseerd in voedingsmiddelendistributie, heeft zes Euro 6 trucks van MAN volledig in Dachser-kleuren aangeschaft. Het...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This