Product Portrait: 9.69345 + 9.69346 Ontluchtingsapparaat

Verschenen: 5 september 2019

In hydraulische systemen is lucht een van de belangrijkste oorzaken van storingen. Het is daarom van essentieel belang dat het koppelingsysteem correct ontlucht wordt nadat reparaties zijn uitgevoerd of nadat onderdelen zijn vervangen. Als dit niet gebeurt, dan bestaat er een risico op storingen in het systeem van het voertuig. Dit is bijvoorbeeld te zien aan de volgende symptomen:

▪ Wijziging van de pedaalslag
▪ Scheidingsproblemen van de koppeling ▪ Onnauwkeurig pedaalgevoel

Tips & trucs

Controleer tijdens het ontluchten of het koppelingspedaal volledig ingetrokken is, zodat de hydraulische vloeistof vrij kan stromen. Houd het vloeistofniveau in het expansievat in de gaten. Houd de ontluchtingsdruk zo laag mogelijk. Langzaam stromende vloeistof voert meer lucht weg uit het systeem dan snel stromende vloeistof. Bedien het koppelingspedaal tijdens het ontluchtingsproces niet. HIerdoor kunnen de hydraulische cilinders te ver ontkoppelen, met een lekkage tot gevolg.

Let er bij het ontluchten van de omschakelcilinder op dat de componenten in het hydraulische systeem in orde en goedgekeurd zijn voor de betreffende apparatuur. Corrigeer het vulniveau in het apparaat voor aanvang van de werkzaamheden. Voer de ontluchting van het omschakelsysteem uit volgens de instructies in de bijgevoegde handleiding. Neem bovendien de instructies van de desbetreffende voertuigfabrikant in acht om alle circuits te ontluchten. Voer een uitgebreide test uit en controleer vervolgens het systeem op lekkages. Corrigeer het vulniveau.

In de clip demonstreren de bedrijfswagenmonteurs het vervangen van een cabinekantelcilinder en cabinekantelpomp bij een vrachtwagen. Ze werken stap voor stap en laten zien waar werkplaats professionals op moeten letten. De kijker leert, aan de hand van voorbeelden, welk probleem de oorzaak kan zijn van melkachtige hydrauliek-olie en welke druk er in het systeem aanwezig is. De video is te vinden op Youtube: www.parts-specialists.com

Meer nieuws

Een daverend succes voor het “Full Liner” evenement in Genk

Een daverend succes voor het “Full Liner” evenement in Genk

Renault Trucks BeLux heeft gisteren in Hangar 58 in Genk een belangrijke mijlpaal bereikt in zijn streven naar een co2-vrije economie met de organisatie van het evenement "Full Liner". Dit unieke evenement toonde ons volledige gamma elektrische voertuigen, van...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This