Profile Belux ontvangt opnieuw duurzaamheidserkenning van Duurzaam Repareren

Verschenen: 21 april 2021

Vorig jaar mocht Profile Belux het duurzaamheidscertificaat in ontvangst nemen van vzw Duurzaam Repareren, de organisatie die duurzaamheid in de branche controleert. Vandaag wordt het certificaat niet alleen verlengd, maar wordt eveneens bevestigd dat alle Profile-vestigingen in België op het hoogste duurzaamheidsniveau zijn gebracht.

In 2020 presenteerde Profile vastbesloten een vernieuwde koers voor de komende jaren. Duurzaamheid is hierin een rode draad voor de gehele keten. “Wij geloven dat de markt data-driven, 24/7-connected én duurzaam zal zijn. Dat zijn voor ons de elementen om de regie op onderhoud verder naar ons toe te trekken,” zegt Jen De Clerck, statutair directeur van Profile Belux.

Profile heeft hiermee hoge ambities die alleen te bereiken zijn met een netwerk van hoge kwaliteit. Autonoom, connected, elektrisch, sharing en maatschappelijke betrokkenheid zijn de sleutelwoorden. Eind vorig jaar heeft Profile het EV-concept gelanceerd met als doel op korte termijn alle vestigingen klaar te maken voor elektrische voertuigen (EV). De eerste vier vestigingen in België zijn nu ‘EV ready’ volgens een overkoepelend kwaliteitsprotocol. En dat is veel meer dan alleen een laadpaal installeren. 

Om een generiek duurzaamheidsniveau te bewerkstelligen, dat tevens een eis is van de belangrijkste lease- en vlootklanten, heeft Profile Belux zich aangesloten bij het duurzaamheidsprogramma Duurzaam Repareren. Duurzaam Repareren bevestigt dat alle Profile-vestigingen in België, mede met ondersteuning van de centrale Profile-organisatie, op het hoogste duurzaamheidsniveau zijn gebracht. De certificering wordt niet alleen verlengd, maar er wordt tevens een score van tien behaald op het attest, dat Jan Renders, Manager Operations, in ontvangst mocht nemen. Harry Filon van Duurzaam Repareren: “Ondanks dat 2020 voor iedereen een lastig jaar is geweest, heeft Profile in één jaar veel meters verzet.”

Vlnr Jen De Clerck (Profile) – Harry Fillon (DR) – Jan Renders (Profile)

Meer nieuws

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Profile Truck, marktleider op het gebied van bandenonderhoud, -montage en -service voor vrachtwagens in de Benelux, breidt zijn Sales Team in België uit. Steven Nicolai is aangesteld als Sales Manager Truck, met de ambitie om de groei op de truckmarkt in België en...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This