Puur elektrische Maxus T90 EV pickup

Verschenen: 8 november 2023

De Maxus T90 EV combineert een in het oog springend ontwerp met traditionele details. Een prominent aanwezig radiatorrooster geeft de wagen een agressieve look en de dynamische wielkasten en uitgesproken lichtpartij achteraan beamen zijn robuust karakter.

De Dubbele Cabine garandeert steeds het optimale evenwicht tussen ruimte in het interieur en de eenvoudig bereikbare laadbak. Zo kan het comfort en gemak van elektrisch rijden gecombineerd worden met ruimte en toegankelijkheid. De laadbak maakt het mogelijk voorwerpen tot 1485 mm lang of 1510 mm breed te vervoeren. De standaard aanwezige coating verhindert daarnaast het heen en weer schuiven van de lading. Met een nuttig laadvermogen van 925 kg loet er bovendien niets achterblijven. De standaard aanwezige opstaptreden en handgrepen in de A-stijl maken een gemakkelijke instap mogelijk.

Het trekvermogen (geremd) bedraagt 1000 kg.

 

Ergonomie en comfort

 

De Maxus T90 EV biedt elektrische verstelbare zetels aan om eenvoudig de ideale zitpositie in te stellen. De simili-leder zetelbekleding zorgt er bovendien voor dat men zich met werkkleding na een lange dag geen zorgen hoeft te maken.

Met de Maxus T90 EV is elektrisch rijden fijn en comfortabel. De handige knop voor de automaat laat zich vlot en intuïtief bedienen en dankzij de fluisterstille elektromotor is het aangenaam stil aan boord.

De T90 EV biedt tal van aansluitingsmogelijkheden in het interieur. Zo beschikt hij over 2 USB poorten, een 12 V en een 220 V aansluiting.

Het interieur van de Maxus T90 EV valt op door de verzorgde afwerking en de complete standaarduitrusting. Een 10,25″ touchscreen met Apple en Android screening, hoogwaardige achteruitrijcamera: de T90 EV heeft het allemaal.

 

Sterke elektrische motor

 

De Maxus T90 EV is uitgerust met een krachtige elektromotor met een vermogen van 130 kW (177 pk) en een koppel van 310 Nm. Daarmee zorgt de T90 EV voor een pittig acceleratievermogen en een ongezien klimvermogen.

De T90 EV is uitgerust met de nieuwste Lithium Iron-Fosfaat batterij, die vrijwel onbeperkt oplaadbaar is. Maxus geeft je maar liefst acht jaar waarborg op de batterij.

De Maxus T90 EV geeft je een gecombineerd rijbereik tot maar liefst 330 km volgens de WLTP-cyclus.

Met de standaard 11kW AC-lader aan een doorsnee wallbox duurt een volledige laadcyclus slechts 9 uur.

Daarnaast heeft de Maxus T90 EV standaard een DC-snellaad mogelijkheid. Daarmee laad je in amper 10 minuten al 100 km extra rijbereik. Na 45 minuten is alweer 80% van de batterijcapaciteit beschikbaar.

 

Veiligheid voorop.

 

ESP bewaakt en regelt de stabiliteit van de Maxus T90 EV, zodat het voertuig bij plots uitwijken, in moeilijke bochten of op een verraderlijk wegdek niet uit balans raakt.

Roll movement intervention (RMI)

Dit systeem helpt om kantelneigingen te detecteren bij dynamische manoeuvres en bij snelle uitwijkmanoeuvres met hoge zijwaartse versnelling.

Veelvoud aan airbags

De Maxus T90 EV is standaard uitgerust met een airbag voor de bestuurder en de passagier vooraan, twee zijdelingse airbags vooraan, twee zijdelingse airbags vooraan en gordijnairbags over heel de cabine.

Sterke kooiconstructie

De kooiconstructie van de T90 EV is opgebouwd uit versterkt staal, dat de kracht die vrijkomt bij een aanrijding absorbeert en vervorming tegengaat. Zo blijven de inzittenden maximaal beschermd.

 

 

Maxus Motors Belux

 

Sinds Maxus in 2019 de oversteek maakte naar Europa, is de van oorsprong Chinese bestelwagenbouwer uitgegroeid tot één van de grote uitdagers van de Europese automobielindustrie. Het merk behoort tot de groep SAIC Motor, dat met een marktaandeel van 24% de grootste autofabrikant in China is. Met meer dan 7 miljoen verkochte voertuigen in 2020 is SAIC Motor uitgegroeid tot de op zes na grootste autogroep ter wereld.

 

Ingevoerd door Astara WE

 

In België, Luxemburg, Duitsland en Zwitserland wordt Maxus ingevoerd door de Belgische Alcomotive groep. Als specialist in elektrische bedrijfsvoertuigen richt het merk zich nadrukkelijk op de toekomst, in een snel veranderende wereld waarin steeds strengere uitstootnormen gelden.

Meer nieuws

Jungheinrich lanceert nieuwe elektrische vorkheftruck EFG 435

Jungheinrich lanceert nieuwe elektrische vorkheftruck EFG 435

Jungheinrich, de toonaangevende leverancier op het gebied van intralogistieke oplossingen, introduceert de elektrische vorkheftruck EFG 435. Deze geavanceerde vorkheftruck werd ontworpen met een focus op ergonomie, efficiëntie en duurzaamheid. Met de EFG 435 zet...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This