Q8-divisie IDS biedt als eerste 100% fossielvrije brandstof voor trucks aan in België

Verschenen: 15 oktober 2020

International Diesel Service (IDS) zet in op duurzamer langeafstandstransport met Hydro treated Vegetable Oil (HVO)

IDS (International Diesel Service), het onderdeel van de Q8-groep dat zich specifiek richt op internationaal transport, breidt zijn aanbod uit met duurzamere brandstoffen. Als allereerste in de sector van langeafstandstransport biedt IDS nu 100% fossielvrije brandstof aan in België. Deze pure Hydro treated Vegetable Oil (HVO100) is verkrijgbaar in drie truck-tankstations: Maasmechelen, Meer en vanaf november ook Herstal.

HVO is een premium dieselproduct dat volledig gemaakt is uit hernieuwbare grondstoffen. Het is de meest duurzame brandstof voor diesel-voertuigen op de markt met 30% minder uitstoot van fijnstof, 9% minder stikstofoxide en liefst 90% minder CO2 in vergelijking met gewone diesel.

Deze pure HVO (HVO100) kan perfect getankt worden in gewone dieselmotoren (EN15940), zonder dat hier enige aanpassingen voor nodig zijn.

Duurzamer truck-transport

International Diesel Service anticipeert met HVO100 op de grotere vraag van de markt naar duurzamer langeafstandstransport. Na een succesvolle introductie in Zweden en Denemarken waar er intussen meer dan 20 HVO-sites zijn, is IDS hiermee de eerste die fossielvrije brandstof aanbiedt op een vast tankstation in België.

HVO100 is verkrijgbaar op drie IDS-tankstations: in het Limburgse Maasmechelen, het Antwerpse Meer en vanaf november ook in het Luikse Herstal. Dit zijn alle drie strategische locaties op belangrijke kruispunten voor internationaal transport vlakbij de grens met Nederland en Duitsland.

Voortrekkersrol

Dankzij dit nieuwe aanbod hoopt IDS een bijdrage te leveren om de CO2-uitstoot van langeafstandsverkeer te verminderen. “Dit is een belangrijke nieuwe stap naar een duurzamer aanbod op onze stations. We zullen nu nauw opvolgen hoe onze klanten reageren op deze duurzamere brandstoffen en zullen ons aanbod hierop blijven aanpassen”, zegt Hans Kats, Director Global Cards Business. “We zijn trots dat we met dit HVO-aanbod een voortrekkersrol kunnen nemen en tegemoet kunnen komen aan de wensen van onze klanten en de maatschappij.”

50 stations met duurzame brandstoffen

Dankzij voortdurend klantencontact en door in te spelen op de regionale trends, slaagt IDS erin om een gebalanceerd productaanbod te creëren. HVO100 is dan ook een perfecte aanvulling van het al bestaande duurzame aanbod van LNG, CNG en HVO20. In totaal biedt IDS op 50 stations in zijn internationale netwerk duurzame brandstoffen aan.

Meer nieuws

Hendrik De Spiegelaere overleden

Hendrik De Spiegelaere overleden

Journalist Hendrik De Spiegelaere is gisterennamiddag, na een kort ziekbed, overleden. Hij stond aan de grondslag van TRANSPORAMA. Sinds een aantal jaar was hij ook verantwoordelijk voor de journalistieke invulling van Trans Aktueel. Hendrik studeerde industriële...

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Müller Fresh Food Logistics voegt eerste trucks in Dachser-kleuren aan wagenpark toe Müller Fresh Food Logistics, de logistieke dienstverlener gespecialiseerd in voedingsmiddelendistributie, heeft zes Euro 6 trucks van MAN volledig in Dachser-kleuren aangeschaft. Het...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This