Q8 : zonnepanelen op 46 tankstations in België

Verschenen: 7 mei 2018

Na de recente investering in een Europees netwerk van elektrische laadstations, gaat Q8 alweer een nieuwe samenwerking aan om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Samen met IZEN, specialist in 100% hernieuwbare energie, installeert het bedrijf zonnepanelen op 46 Q8-tankstations in België. Goed voor jaarlijks ruim 55 ton minder CO2-uitstoot.

Q8 neemt voortdurend initiatieven die bijdragen aan een meer duurzame toekomst. Om nog efficiënter met energie om te springen, werden er zonnepanelen geïnstalleerd op 46 tankstations in ons land. Een aantal van deze Q8-stations is zo voor een groot deel zelfvoorzienend in stroomverbruik. Afhankelijk van de grootte en de energiebehoefte van elk tankstation, werden er gemiddeld 24 zonnepanelen met een vermogen van 275 Wp per paneel geplaatst. In totaal werden er 1527 zonnepanelen geïnstalleerd met een totaal vermogen van 419.925 Wp.

Dat resulteert, met een gemiddelde opbrengst van 6.500 kWh per tankstation, in een besparing van circa 55.400 kg CO2-uitstoot per jaar. Met de opgewekte energie van één zonnepaneel kan Q8 maar liefst 618.750 betalingen en 14.488 tankbeurten uitvoeren.

Katia Van Bouwel, Brand & Corporate Communications Expert Q8 Northwest Europe: “We besparen energie én wekken op een ecologisch verantwoorde manier energie op, win-win dus. Bij Q8 bekijken we voortdurend hoe we energie-efficiënter kunnen zijn. De samenwerking met IZEN past hierdoor prima in onze duurzame toekomstvisie.”

Gie Verbunt, CEO IZEN: “Samen met Q8 geloven wij dat slimme energie opgewekt door zonnepanelen, de driver wordt voor elektrische mobiliteit.”

Meer nieuws

DAF ontvangt grote order van UK Asset Alliance Group

DAF ontvangt grote order van UK Asset Alliance Group

Opdracht voor levering van 1.500 elektrische en dieseltrucks Asset Alliance Group en DAF komen plaatsing order overeen voor 1.500 nieuwe elektrische en dieseltrucks. De toonaangevende Britse verhuur- en leasemaatschappij van trucks ontvangt de eerste voertuigen dit...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This