Q8 : zonnepanelen op 46 tankstations in België

Verschenen: 7 mei 2018

Na de recente investering in een Europees netwerk van elektrische laadstations, gaat Q8 alweer een nieuwe samenwerking aan om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Samen met IZEN, specialist in 100% hernieuwbare energie, installeert het bedrijf zonnepanelen op 46 Q8-tankstations in België. Goed voor jaarlijks ruim 55 ton minder CO2-uitstoot.

Q8 neemt voortdurend initiatieven die bijdragen aan een meer duurzame toekomst. Om nog efficiënter met energie om te springen, werden er zonnepanelen geïnstalleerd op 46 tankstations in ons land. Een aantal van deze Q8-stations is zo voor een groot deel zelfvoorzienend in stroomverbruik. Afhankelijk van de grootte en de energiebehoefte van elk tankstation, werden er gemiddeld 24 zonnepanelen met een vermogen van 275 Wp per paneel geplaatst. In totaal werden er 1527 zonnepanelen geïnstalleerd met een totaal vermogen van 419.925 Wp.

Dat resulteert, met een gemiddelde opbrengst van 6.500 kWh per tankstation, in een besparing van circa 55.400 kg CO2-uitstoot per jaar. Met de opgewekte energie van één zonnepaneel kan Q8 maar liefst 618.750 betalingen en 14.488 tankbeurten uitvoeren.

Katia Van Bouwel, Brand & Corporate Communications Expert Q8 Northwest Europe: “We besparen energie én wekken op een ecologisch verantwoorde manier energie op, win-win dus. Bij Q8 bekijken we voortdurend hoe we energie-efficiënter kunnen zijn. De samenwerking met IZEN past hierdoor prima in onze duurzame toekomstvisie.”

Gie Verbunt, CEO IZEN: “Samen met Q8 geloven wij dat slimme energie opgewekt door zonnepanelen, de driver wordt voor elektrische mobiliteit.”

Meer nieuws

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Op 26 september hield Mercedes-Benz Trucks een event in Berlijn, waarbij een recordrit met een Mercedes-Benz Actros trekker met brandstofcel van Cellcentric op vloeibare waterstof werd afgesloten. De trekker oplegger combinatie van 40 ton had een traject van de...

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6 met kastopbouw   Beherman Motors, invoerder van de citytrucks van Piaggio Commercial presenteert met de Piaggio Porter NP6 een ideale lichte vrachtwagen voor inzet in stads- en dorpskernen. Naast het standaard chassis-cabinemodel, de pick-up en...

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zet voortdurend alles op alles om nieuwe collega’s aan te trekken. Oktober wordt terug jobdagen-maand. Er werden 900 chauffeurs gezocht voor 2023. De teller van aangeworven chauffeurs dit jaar staat ongeveer op 600. Dat betekent dat er via een aantal...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This