Quick-Step Floors in de wolken met nieuwe rennersbus

Verschenen: 30 maart 2018

In het professionele wielrennersmilieu worden de renners per ploeg naar de start van een evenement gebracht en daar        naderhand aan de aankomst weer opgewacht. Bij de grote wielerploegen gebeurt dat met comfortabele touringcars. Vaak valt daarbij de keuze op MAN, zo ook bij Quick-Step Floors, dat net een gloednieuwe MAN Lion’s Coach in gebruik nam.

De glanzende MAN Lion’s Coach in de kleuren van de bekende wielerploeg werd op zaterdag 24 maart officieel overhandigd aan de CEO van de groep, Patrick Lefevere, bij de Quick-Step pop-up store in Kortrijk. De Lion’s Coach is een 3-asser met gestuurde achteras en een lengte van 13,8 meter, aangedreven door een 460 pk motor en de TipMatic versnellingsbak. Uiteraard is de motor van de Euro 6c generatie, want het milieu is een belangrijk aandachtspunt bij Quick-Step. Vermelden we nog even terzijde dat ondertussen al zeven rennersploegen in het peloton met een MAN touringcar rijden.

“Naast deze nieuwe aanwinst hebben we nog een touringcar en een grote camper die in het seizoen ingezet worden voor het vervoer van onze wielerploegen.”, legt ons Patrick Lefevere uit, CEO van Quick-Step Floors Pro Cycling Team. “Deze voertuigen halen de renners op aan de luchthaven of het hotel, zodat ze zich in alle comfort kunnen voorbereiden op de wedstrijd van de dag. Dankzij de band van mijn familie met de MAN concessiehouder in West-Vlaanderen kwam dit project tot stand. We gebruiken overigens ook een MAN vrachtwagen en twee nieuwe bestelwagens van MAN.” De MAN touringcar ging na zijn productie naar Italië, waar het gespecialiseerde bedrijf Carminati in Bergamo voor de inrichting van het interieur zorgde. In het voorste gedeelte vinden we negen afzonderlijke en draaibare comfortzetels voor de renners, de verzorger en de dokter. Elke plaats heeft zijn eigen weg te klappen tafelblad, aansluitingen voor computer en USB en een kastje boven de zitplaats. “Elke renner heeft zijn eigen zitplaats met alles wat ze nodig hebben rondom hen en daar hechten ze veel belang aan”, vertelt Patrick Lefevere nog. “De touringcar wordt overigens enkel door de renners en de verzorgers gebruikt. Elk voertuig heeft bovendien zijn vaste chauffeur.” In het middengedeelte is een keuken ondergebracht en plaats voor verzorgingsmateriaal. Achter de tweede deur vinden we nog drie grote douches en een toilet en helemaal achteraan een zithoek, om te vormen tot rustbed. Tot de uitrusting behoren tevens een aparte generator voor de stroomvoorziening bij stilstand, een uitgebreide geluids- en video-installatie, koelkasten, twee watertanks van duizend liter (proper water en opvangtank voor gebruikt water), wasmachine en droogkast, een hogedruk reinigingsinstallatie om de fietsen af te spuiten, een centraal stofzuigersysteem en aangepaste verlichting. Met de nieuwe MAN Lion’s Coach rijden de renners van Quick-Step Floors niet alleen in stijl, ze vinden er ook alle voorzieningen om zich voor en na de wedstrijden te verzorgen, in alle comfort en uiteraard met de betrouwbaarheid van MAN.

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This