RENAULT TRUCKS BEHAALT VOOR HET DERDE OPEENVOLGENDE JAAR DE GOUDEN ECOVADIS-BEOORDELING

Verschenen: 29 september 2021

Renault Trucks heeft van de onafhankelijke organisatie Ecovadis opnieuw een gouden beoordeling gekregen voor zijn inzet op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). De Franse fabrikant behoort tot de 5% van de best presterende bedrijven.

Voor het derde opeenvolgende jaar heeft Renault Trucks de Gouden status behaald, toegekend door de onafhankelijke organisatie Ecovadis voor zijn inzet op het gebied van MVO. Ecovadis heeft 75.000 internationale bedrijven geëvalueerd op basis van 21 criteria, verdeeld in vier categorieën: Arbeid & Mensenrechten, Duurzame Aankoop, Bedrijfsethiek en Milieu. Talrijke initiatieven van Renault Trucks hebben bijgedragen tot het succes van deze audit, met name in de twee laatste categorieën.

Milieu: voortdurende inspanningen om de CO2-uitstoot te verminderen

De vermindering van de CO2-uitstoot vormt de kern van de acties van Renault Trucks, zowel op het vlak van zijn installaties als op het vlak van de energie-efficiëntie van de geproduceerde voertuigen:

  • Renault Trucks produceert een reeks volledig elektrische, CO2-neutrale vrachtwagens in de fabriek in Blainville-sur-Orne.
  • En om de uitstoot van broeikasgassen van alle vestigingen te beperken, voert Renault Trucks energieaudits uit, voert het actieplannen uit en heeft het een ingenieur voor energieoptimalisatie aangesteld binnen de vastgoedafdeling.

Om de circulaire economie te ondersteunen, ontwikkelt Renault Trucks een eigen geïntegreerde keten voor de recycling en het hergebruik van onderdelen van vrachtwagens. Dit engagement wordt ook erkend door de Ecovadis-rating.

Bedrijfsethiek: verplichte opleiding voor iedereen

Renault Trucks doet zaken op een integere manier en respecteert de internationale regelgeving en de gedragscode van de Volvo Groep waartoe het bedrijf behoort. De onderneming heeft regelmatig verplichte trainingen over deze code en over corruptiebestrijding georganiseerd. Voorts zijn corruptierisico’s in kaart gebracht en beperkt door middel van actieplannen.

Om het bewustzijn te vergroten en de risico’s van hacking en het lekken van gegevens te beperken, organiseert Renault Trucks ten slotte regelmatig trainingen over cyberveiligheid en gegevensbescherming.

Dankzij de genomen initiatieven en de geboekte vooruitgang behaalt Renault Trucks een score van 68/100. De Franse fabrikant bevindt zich daarmee in de top 5% van de beoordeelde bedrijven.

Meer nieuws

Stockdeals bij Hedin Automotive Truck Center.

Stockdeals bij Hedin Automotive Truck Center.

Meer voorraad, meer voordelen. Geniet t.e.m. 30 april nog van uitzonderlijke stockdeals bij Hedin Automotive. Tijdens die periode kunt u terecht in alle Mercedes-Benz Truck Centers van de dealergroep voor exclusieve voorraadvoordelen. Dat Hedin Automotive een vaste...

Dachser neemt logistieke dienstverlener Brummer over

Dachser neemt logistieke dienstverlener Brummer over

Met de overname van Brummer, de partner in het European Food Network voor het transport van geconditioneerde levensmiddelen tussen Duitsland, Oostenrijk en aangrenzende landen, versterkt Dachser zijn netwerk voor het vervoer en de opslag van levensmiddelen in Europa....

Van Hool definitief failliet

Van Hool definitief failliet

Vanmiddag kondigde co-CEO Marc Zwaaneveld aan dat Van Hool 's ochtends de boeken had neergelegd bij de rechtbank van koophandel te Mechelen. Daarmee houdt de bussen- en trailerbouwer uit Koningshooikt definitief op te bestaan. Momenteel is een bindende bieding van VDL...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This