RENAULT TRUCKS BEREIDT EEN GELEIDELIJKE EN VEILIGE HERSTART VAN ZIJN FABRIEKEN IN FRANKRIJK VOOR

Verschenen: 23 april 2020

Desinfectie van machines, werkstations en uitrustingsstukken, het dragen van maskers, handschoenen en overalls, regels voor sociale afstand, georganiseerde bewegingen in gedeelde ruimtes …   De productie staat stil sinds 18 maart, maar Renault Trucks bereidt zich nu voor op een langzame, geleidelijke en veilige hervatting van de activiteiten in haar productielocaties, waarbij steeds dezelfde basisbenadering wordt gevolgd, namelijk de gezondheid en veiligheid van haar werknemers beschermen.

Sinds de start van de sluiting en ondanks de tijdelijke onderbreking van de productie, blijft Renault Trucks haar klanten, voor zover redelijkerwijs mogelijk, van dienst zijn onder andere met het leveren van reserve -onderdelen en het repareren van trucks. Deze activiteiten zijn essentieel om de continuïteit van vitale diensten voor de samenleving te waarborgen, zoals het vervoer en de levering van basisbehoeften, medicijnen en voedsel.

Hoewel sommige werknemers hun werk hebben kunnen voortzetten, zijn de productie, de verkoop en de R&D tot stilstand gekomen en heeft de overgrote meerderheid van de werknemers tijdelijk het werk moeten staken.

Met het oog op de herstart van haar activiteiten bereidt Renault Trucks vanaf 23 april 2020 een geleidelijke herstart van haar fabrieken in Frankrijk voor, te beginnen met de Motorenfabriek in Vénissieux. De andere productie-vestigingen van Renault Trucks, met name de assemblagefabrieken van Bourg-en-Bresse en Blainville-sur-Orne, zullen naar verwachting de komende weken opnieuw opstarten. De hervatting van de industriële activiteit zal zeer langzaam verlopen in vergelijking met het gebruikelijke productieritme.

Renault Trucks plant een tijdschema om haar activiteiten te hervatten, dat zal worden opgesteld in overleg met de vakbonden en werknemersvertegenwoordigers. Het opvoeren van de productie zal langzaam over meerdere weken worden verdeeld, in overeenstemming met de vraag van de klant, het vermogen van de toeleveranciers om de vereiste voorzieningen te leveren en synchroon met de andere fabrieken van de Volvo-groep. De hervatting van de industriële activiteiten wordt bepaald door de implementatie van versterkte gezondheidsprotocollen aangepast aan elke locatie, in overleg met vakbondsorganisaties en werknemersvertegenwoordigers.

“We zullen onze activiteiten alleen volledig hervatten als de gezondheids – en veiligheids – omstandigheden in orde zijn – er zullen geen compromissen worden gesloten. Dit is de reden waarom we een geleidelijke herstart voorzien, waarin we in een eerste periode de gezondheidsprotocollen, de toeleveringsketen en de logistiek zullen testen, voordat we een verhoging van het productieritme overwegen, ”legt Bruno Blin uit.

Maatregelen in de fabrieken van Renault Trucks zijn onder meer:

• Wijdverspreid gebruik van maskers,

• Het dragen van FFP2-maskers met een veiligheidsbril of vizieren en handschoenen wanneer de afstand van één meter niet kan worden gerespecteerd,

• Toepassen van regels voor sociale afstand en beschermende maatregelen,

• De deuren blijven open (behalve branddeuren) om contact met handgrepen te voorkomen,

• Degelijke reiniging van werkplekken, uitrustingsstukken, logistiek materiaal, kleedkamers en kantines,

• Het organiseren van beweging van personeel in alle gemeenschappelijke ruimtes, kleedkamers, gangen en kantines, verlenging van de openingstijden en beperking van het aantal aanwezigen in een bepaalde ruimte op een bepaald moment,

• Introductie van een speciale stoelindeling in transportshuttles om ruimte tussen passagiers te garanderen.

Voor de verkoop- en onderzoek – & ontwikkelingsentiteiten geeft het bedrijf de voorkeur aan thuiswerk waar mogelijk voor de werknemers die hun activiteit kunnen hervatten. Tegelijkertijd onderzoekt het management de verzoeken van klanten, dealers en carrosserie-partners en analyseert het de markttrends om het ritme van de productie aan te passen.

Meer nieuws

Volvo lanceert vrachtwagens aangedreven op waterstof

Volvo lanceert vrachtwagens aangedreven op waterstof

Volvo Trucks ontwikkelt vrachtwagens met verbrandingsmotoren die op waterstof rijden. Wegtests met vrachtwagens die waterstof in verbrandingsmotoren gebruiken, zullen beginnen in 2026 en de commerciële lancering is gepland voor het einde van dit decennium....

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This