Renault Trucks bouwt nieuw O&O centrum in Lyon

Verschenen: 24 januari 2019

Renault Trucks kondigt de bouw van een nieuw, ecologisch verantwoord R&D-centrum in Lyon Saint-Priest aan. Dit centrum, goed voor een oppervlakte van 11.300 m2, zal in de eerste helft van 2021 zijn deuren openen en 33 miljoen euro kosten.

Dit R&D-centrum kadert in een ambitieus 5-jarig vastgoedprogramma, gelanceerd door Renault Trucks en de Volvo Group, om het merk klaar te stomen voor nieuwe innovaties en om alle knowhow onder één dak te verenigen onder optimale omstandigheden.

Binnen een volledig vernieuwde ontwerpstructuur en organisatie zullen de verschillende disciplines hand in hand samenwerken om projecten te ontwikkelen, niet alleen voor het merk Renault Trucks, maar ook voor andere merken van de groep.

Met het oog op synergie en innovatie, en om het succes van de volgende productassortimenten van Renault Trucks en de groep te verzekeren, zal het nieuwe R&D-centrum in Saint-Priest meer dan 1000 experts tellen (van de 1400 ingenieurs die de site in Lyon rijk is) en zo zijn plaats verstevigen binnen de 10 belangrijkste Franse onderzoeks- en ontwikkelingsdiensten. Hierbij moet worden opgemerkt dat de ingenieurs en onderzoekers voortaan zij aan zij zullen werken met de aankoopteams. Doel hiervan: uitwisselingen tussen de teams vlotter laten verlopen en de goedkeurings- en concretiseringsprocessen versnellen van de projecten voor de ontwikkeling van toekomstige vrachtwagens.

Deze disruptieve optimalisering vertaalt zich ook in een volledig opnieuw ontworpen ergonomie van de locatie: de inrichting van de site op drie niveaus bevordert de transversaliteit van de teams, die essentieel is voor succesvolle projecten en innovaties voor het merk.

De indeling van de kantoren, open ruimten, creativiteitszalen… het hele gebouw is ontworpen om uitwisseling en innovatie te bevorderen.

Eco-ontwerp, welzijn op het werk en kostenoptimalisatie: een project dat voor de volle 100% in Lyon werd uitgewerkt

Het nieuwe gebouw werd ontworpen door architectenbureau ARCHIGROUP met de steun van  ETAMINE, een expert in duurzame ontwikkeling, en zal 25% minder energie verbruiken dan verplicht is volgens de Franse regelgeving. Het ontwerp van het nieuwe centrum is immers gebaseerd op de recentste en strengste aanbevelingen op het vlak van “Hoge Milieukwaliteit” (Environmental Certification NF HQE Duurzaam Gebouw).

De investering van 33 miljoen euro die hiervoor nodig is, werd geoptimaliseerd door de volledige levenscyclus van dit gebouw te onderzoeken, waarbij niet alleen rekening werd gehouden met de aankoopkosten, maar ook met de onderhouds-, energie-, verbruikskosten en de kosten voor afvalbeheer.

Dit nieuwe R&D-centrum, waarvan de eerste steen in de zomer van 2019 zal worden gelegd, past bij het imago van een innovatieve constructeur die streeft naar efficiëntie en duurzaamheid. De oplevering is gepland voor de 1ehelft van 2021!

Meer nieuws

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Op 26 september hield Mercedes-Benz Trucks een event in Berlijn, waarbij een recordrit met een Mercedes-Benz Actros trekker met brandstofcel van Cellcentric op vloeibare waterstof werd afgesloten. De trekker oplegger combinatie van 40 ton had een traject van de...

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6 met kastopbouw   Beherman Motors, invoerder van de citytrucks van Piaggio Commercial presenteert met de Piaggio Porter NP6 een ideale lichte vrachtwagen voor inzet in stads- en dorpskernen. Naast het standaard chassis-cabinemodel, de pick-up en...

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zet voortdurend alles op alles om nieuwe collega’s aan te trekken. Oktober wordt terug jobdagen-maand. Er werden 900 chauffeurs gezocht voor 2023. De teller van aangeworven chauffeurs dit jaar staat ongeveer op 600. Dat betekent dat er via een aantal...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This