Renault Trucks bouwt nieuw O&O centrum in Lyon

Verschenen: 24 januari 2019

Renault Trucks kondigt de bouw van een nieuw, ecologisch verantwoord R&D-centrum in Lyon Saint-Priest aan. Dit centrum, goed voor een oppervlakte van 11.300 m2, zal in de eerste helft van 2021 zijn deuren openen en 33 miljoen euro kosten.

Dit R&D-centrum kadert in een ambitieus 5-jarig vastgoedprogramma, gelanceerd door Renault Trucks en de Volvo Group, om het merk klaar te stomen voor nieuwe innovaties en om alle knowhow onder één dak te verenigen onder optimale omstandigheden.

Binnen een volledig vernieuwde ontwerpstructuur en organisatie zullen de verschillende disciplines hand in hand samenwerken om projecten te ontwikkelen, niet alleen voor het merk Renault Trucks, maar ook voor andere merken van de groep.

Met het oog op synergie en innovatie, en om het succes van de volgende productassortimenten van Renault Trucks en de groep te verzekeren, zal het nieuwe R&D-centrum in Saint-Priest meer dan 1000 experts tellen (van de 1400 ingenieurs die de site in Lyon rijk is) en zo zijn plaats verstevigen binnen de 10 belangrijkste Franse onderzoeks- en ontwikkelingsdiensten. Hierbij moet worden opgemerkt dat de ingenieurs en onderzoekers voortaan zij aan zij zullen werken met de aankoopteams. Doel hiervan: uitwisselingen tussen de teams vlotter laten verlopen en de goedkeurings- en concretiseringsprocessen versnellen van de projecten voor de ontwikkeling van toekomstige vrachtwagens.

Deze disruptieve optimalisering vertaalt zich ook in een volledig opnieuw ontworpen ergonomie van de locatie: de inrichting van de site op drie niveaus bevordert de transversaliteit van de teams, die essentieel is voor succesvolle projecten en innovaties voor het merk.

De indeling van de kantoren, open ruimten, creativiteitszalen… het hele gebouw is ontworpen om uitwisseling en innovatie te bevorderen.

Eco-ontwerp, welzijn op het werk en kostenoptimalisatie: een project dat voor de volle 100% in Lyon werd uitgewerkt

Het nieuwe gebouw werd ontworpen door architectenbureau ARCHIGROUP met de steun van  ETAMINE, een expert in duurzame ontwikkeling, en zal 25% minder energie verbruiken dan verplicht is volgens de Franse regelgeving. Het ontwerp van het nieuwe centrum is immers gebaseerd op de recentste en strengste aanbevelingen op het vlak van “Hoge Milieukwaliteit” (Environmental Certification NF HQE Duurzaam Gebouw).

De investering van 33 miljoen euro die hiervoor nodig is, werd geoptimaliseerd door de volledige levenscyclus van dit gebouw te onderzoeken, waarbij niet alleen rekening werd gehouden met de aankoopkosten, maar ook met de onderhouds-, energie-, verbruikskosten en de kosten voor afvalbeheer.

Dit nieuwe R&D-centrum, waarvan de eerste steen in de zomer van 2019 zal worden gelegd, past bij het imago van een innovatieve constructeur die streeft naar efficiëntie en duurzaamheid. De oplevering is gepland voor de 1ehelft van 2021!

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This