Renault Trucks: breedste gamma in elektrisch vervoer

Verschenen: 1 november 2021

Met de Renault Trucks D Z.E., D Wide Z.E. en de Renault Trucks Master Z.E. biedt Renault Trucks nu al een zero emission oplossing aan voor stadsvervoer, levering, distributie en afvalophaling. Bovendien heeft de veelzijdige fabrikant zijn range verder uitgebouwd met een D Wide Z.E. LEC (Low Entry Cab). Deze lage cabine is speciaal ontworpen voor afvalinzamelingstrucks, om het werk van de chauffeurs comfortabeler te maken. De lage instap garandeert de veiligheid en laat sneller en makkelijker in- en uitstappen toe. Omdat het voertuig volledig elektrisch is, is het bij uitstek geschikt voor gebruik in stedelijke gebieden met zero emissie zones.

De productie van deze revolutionaire tweede generatie elektrische trucks begon in maart 2020, in de fabriek van Blainville-sur-Orne. Met voertuigen in een range van 3,1 tot 27 ton biedt Renault Trucks het meest uitgebreide gamma elektrische vrachtwagens op de markt. Maar dat is niet alles: Renault Trucks zet zijn investering in elektrische mobiliteit voort. Vanaf 2023 zal er een volledig elektrisch Renault Trucks-gamma beschikbaar zijn voor elk segment, met name distributie, bouw en langeafstandstransport. De fabrikant bereidt zich voor om vanaf 2023 een zero emission trekker op de markt te brengen die tegemoetkomt aan de behoeften van regionaal en interregionaal vervoer. Tegen die datum zal ook een volledig elektrisch gamma voor stedelijke omgevingen beschikbaar zijn.

Renault Trucks speelt een pioniersrol in de nieuwe ontwikkelingen. Om een compleet en concurrerend gamma te kunnen aanbieden, wordt Renault Trucks ondersteund door gespecialiseerde afdelingen, die de vrachtwagens ontwerpen op maat van de klant. Dat begint bij R&D (onderzoek en ontwikkeling) en loopt door tot bij de verkoop- en naverkooporganisatie. Op het vlak van R&D wil Renault Trucks de belangrijkste technologische uitdagingen van de elektrische revolutie aangaan via strategische partnerschappen en door te vertrouwen op synergieën binnen de Volvo Group, waar Renault Trucks deel van uitmaakt.

Om transporteurs de beste oplossingen op het vlak van elektrische mobiliteit te bieden, rekent Renault Trucks op de nieuwe ontwikkelingseenheid binnen de Volvo Group die zich bezighoudt met middelzware voertuigen, belangrijk voor de introductie van elektrische mobiliteit voor vrachtwagens. Renault Trucks en de klanten van Renault Trucks zullen ook voordeel kunnen halen uit de partnerschappen die werden ontwikkeld door Volvo Energy, dat zich bezighoudt met de levering, het tweede leven en de recycling van batterijen, evenals met oplaadoplossingen. Wat de ontwikkeling van batterijpacks specifiek voor vrachtwagens betreft, zal de Volvo Group kunnen profiteren van de strategische alliantie met Samsung SDI.de ontwikkeling van batterijpacks specifiek voor vrachtwagens betreft, zal de Volvo Group kunnen profiteren van de strategische alliantie met Samsung SDI.

Voor meer info: klik hier

Meer nieuws

Afspraak bij EUMO EXPO

Afspraak bij EUMO EXPO

De Europese Mobiliteitsbeurs (ook bekend als EuMo Expo) zal plaatsvinden van 1 tot 3 oktober 2024 in het Parc des Expositions in Straatsburg, voor een unieke editie. Dit niet te missen evenement, dat gewijd is aan professionals in duurzame mobiliteit, zal bijna 11.000...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This