RENAULT TRUCKS BREIDT ZIJN GAMMA ELEKTRISCHE VRACHTWAGENS UIT

Verschenen: 23 september 2021

Om zich aan te passen aan de erg gediversifieerde stadsdistributie en om zo goed mogelijk in te spelen op de behoeften van klanten die voor een elektrisch voertuig hebben gekozen, breidt Renault Trucks zijn aanbod uit. De modellen Renault Trucks D Z.E. en D Wide Z.E. van 16 en 26 ton, die sinds 2020 in serie worden gebouwd, krijgen nu het gezelschap van de D Wide Z.E. van 19 ton. Ook biedt de constructeur een ruimer gamma wielbasissen en een specifieke aansluiting voor koelopbouw.

Om een antwoord te bieden op de sterk uiteenlopende toepassingen in de stadsdistributie, zet Renault Trucks de ontwikkeling van zijn 100% elektrische gamma voort. Zo neemt de Franse constructeur de Renault Trucks D Wide Z.E. van 19 ton in productie in zijn fabriek in Blainville-sur-Orne (Calvados), waar ook de D Z.E. van 16 ton en de D Wide Z.E. van 26 ton worden gebouwd.

De Renault Trucks D Wide Z.E. van 19 ton werd uitgerust met een chassis met twee assen voor meer wendbaarheid en werpt zich op als het ideale voertuig voor distributieopdrachten met gecontroleerde temperatuur en een geoptimaliseerd laadvermogen.

Renault Trucks ontwikkelde ook een nieuw systeem om de energie-efficiëntie van zuiver elektrische vrachtwagens voor koeltransport te verhogen. Zo kunnen de Renault Trucks D en D Wide Z.E. van 16, 19 en 26 ton voortaan worden uitgerust met de optie fridge-connection, die het mogelijk maakt om de nodige energie voor het koelsysteem rechtstreeks uit de 600V-tractiebatterijen van het voertuig te halen.

Om de wendbaarheid te verhogen, breidde Renault Trucks tot slot het gamma wielbasissen voor zijn D en D Wide Z.E. uit. Het aanbod gaat voortaan van 3.900 tot 6.800 mm, om meer toepassingen en aanverwante behoeften te dekken, met name om de laadverdeling te optimaliseren.

Renault Trucks, dat zich inzet voor een duurzaam transport, commercialiseert sinds 2020 het grootste gamma zuiver elektrische voertuigen op de markt. Aangezien deze vrachtwagens de luchtkwaliteit respecteren en geen CO2 of NOx (stikstofoxiden) uitstoten tijdens het gebruik mogen ze overal rijden, ongeacht de beperkingen die gemeenten opleggen, en dat zelfs bij periodes van piekvervuiling. En dankzij hun stille werking kunnen ze zich ’s nachts in stadscentra verplaatsen zonder buurtbewoners uit hun slaap te houden. Omdat de elektrische vrachtwagens van Renault Trucks beantwoorden aan de transformatiebehoeften van de autosector, met name wat de energie- en milieutransitie betreft, heeft de CORAM (Franse stuurgroep voor onderzoek naar voertuigen en mobiliteit) een subsidie toegekend aan Renault Trucks voor de ontwikkeling van de Renault Trucks D Wide Z.E. van 19 ton en bijkomende wielbasissen.

Technische kenmerken van de Renault Trucks D en D Wide Z.E.

Renault Trucks D Wide Z.E.

 • MTM: 19 of 26 ton
 • Beschikbare wielbasissen: 3.900 mm, 4.100 mm, 4.300 mm, 4.500 mm, 4.750 mm, 5.250 mm, 5.000 mm, 5.250 mm, 5.500 mm, 5.800 mm, 6.100 mm, 6.800 mm
 • Twee elektrische motoren met een totaal vermogen van 370 kW (continu vermogen van 260 kW)
 • Maximumkoppel van de elektromotoren: 850 Nm
 • Maximumkoppel aan de brug: 28 kNm
 • Versnellingsbak met twee verhoudingen
 • Energieopslag: lithium-ionbatterijen met een capaciteit van 200 en 265 kWh
 • Reëel rijbereik: vanaf 100 km voor afvalophaling tot 180 km voor distributie.

Renault Trucks D Z.E.

 • MTM: 16 ton
 • Beschikbare wielbasissen: 4.400 mm en 5.300 mm
 • Elektrische motor met een vermogen van 185 kW (continu vermogen van 130 kW)
 • Maximumkoppel van de elektromotor: 425 Nm
 • Maximumkoppel aan de brug: 16 kNm
 • Versnellingsbak met twee verhoudingen
 • Energieopslag: lithium-ionbatterijen met een capaciteit van 200 tot 265 kWh
 • Reëel rijbereik: tot 400 km

Meer nieuws

Afspraak bij EUMO EXPO

Afspraak bij EUMO EXPO

De Europese Mobiliteitsbeurs (ook bekend als EuMo Expo) zal plaatsvinden van 1 tot 3 oktober 2024 in het Parc des Expositions in Straatsburg, voor een unieke editie. Dit niet te missen evenement, dat gewijd is aan professionals in duurzame mobiliteit, zal bijna 11.000...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This