RENAULT TRUCKS C VOOR EEN NOG BETERE SERVICE BIJ EURO RENT

Verschenen: 24 november 2020

Meer flexibiliteit en een betere dienstverlening, dat zijn de beweegredenen van Euro Rent om te kiezen voor een nieuwe Renault Trucks C uitgerust met een 22 meter lange kraan. Door deze combinatie kan het bedrijf, dat gespecialiseerd is in verhuur van bouwmachines en stellingen, korter op de bal spelen door zelf te leveren bij zijn klanten.

Bouwmachines, liften, hoogtewerkers, stellingen, … Euro Rent houdt als oudste verhuurbedrijf van België heel wat werven draaiende, zowel bij particulieren als professionals. Tot voor kort leverde het bedrijf met vestigingen in Deurne en Sint-Niklaas enkel de lichte tot middelzware verhuurartikelen zelf op de werf, en besteedde het de levering van de zwaarste machines uit. “Daardoor was er heel wat planning nodig en last-minute opdrachten waren soms moeilijker te realiseren. Om de flexibiliteit van onze dienstverlening te verbeteren, vatten we daarom het plan op om onze bestaande 20-ton vrachtwagen met vaste laadbak en oprijbrug te vervangen door een vrachtwagen met autokraan en dieplader. Na berekeningen over de haalbaarheid, hebben we besloten om de stap te zetten,” zegt Jan Vets, coördinator bij Euro Rent.

Oplossing op maat

Om dat plan te realiseren klopte Euro Rent aan bij Van Hove Garages, met vestigingen in Berlaar, Wommelgem, Herent en Kruibeke. “We hebben verschillende partners aangesproken, maar de aanpak van Renault Trucks in het algemeen en Van Hove Garages in het bijzonder, beviel ons meteen. We zijn generalisten: we verhuren 40.000 uiteenlopende machines aan de bouwsector, van een breekhamer tot een 120 meter hoge bouwlift voor het vervoeren van goederen en/of personen. We hadden dus nood aan een oplossing die op verschillende manieren ingezet kan worden. Bij Van Hove Garages stelden ze de juiste vragen om te kunnen inschatten wat we wilden, en dachten ze mee na over ons project. Dat heeft ons echt geholpen om te komen tot een oplossing op maat die perfect past bij onze noden,” aldus Jan Vets.

De Renault Trucks C van Euro Rent is het eerste voertuig van het Franse merk dat het verhuurbedrijf in zijn park heeft. Hij zal onder andere ingezet worden om de zwaarste machines en stellingen te leveren bij klanten. Jan Vets: “Door de combinatie van de autolaadkraan en de dieplader kunnen we nu echt alles zelf leveren wanneer de klant het wil, en waar hij het wil. Het advies van Van Hove Garages heeft ervoor gezorgd dat we een aantal oplossingen gekozen hebben die zorgen voor meer gebruiksgemak. Een liftbare naloop-as bijvoorbeeld, of dubbele brandstoftanks voor een grotere actieradius.”

Aanpassingen af-fabriek

Ondanks wat oponthoud door de coronacrisis werd de vrachtwagen snel geleverd en wordt hij intussen intensief gebruikt. Ook daar zat de professionele aanpak van Van Hove Garages voor iets tussen volgens Jan Vets. “De dealer heeft uitstekend bemiddeld tussen de verschillende partijen. Door zelf contact op te nemen met de leverancier van de kraan en de dieplader, konden af-fabriek al de juiste aanpassingen gedaan worden aan de truck om de opbouw vlot te laten verlopen, en praktische oplossingen zoals de positionering van de steunpoten ingecalculeerd worden voor meer gebruiksgemak, waar ook de chauffeur die ook de kraan bedient bijzonder blij mee is. We willen Van Hove Garages dan ook expliciet bedanken voor de uitstekende samenwerking.”

Meer nieuws

Stockdeals bij Hedin Automotive Truck Center.

Stockdeals bij Hedin Automotive Truck Center.

Meer voorraad, meer voordelen. Geniet t.e.m. 30 april nog van uitzonderlijke stockdeals bij Hedin Automotive. Tijdens die periode kunt u terecht in alle Mercedes-Benz Truck Centers van de dealergroep voor exclusieve voorraadvoordelen. Dat Hedin Automotive een vaste...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This