RENAULT TRUCKS EN CARLSBERG GROEP KIEZEN VOOR CO2-NEUTRALE DISTRIBUTIE

Verschenen: 27 november 2020

Op dinsdag 24 november jl. overhandigde Bruno Blin, President van Renault Trucks, in Rheinfelden (Zwitserland) de sleutels van een D Wide Z.E. aan Thomas Amstutz, CEO van Feldschlösschen, een dochteronderneming van de Carlsberg Groep. Dit voertuig is de eerste van een historische bestelling voor twintig Renault Trucks D Wide Z.E. voertuigen. Door de inzet van 100% elektrische vrachtwagens laten de Carlsberg Groep en Feldschlösschen zien dat CO2-neutrale distributie tegenwoordig mogelijk is.

Afgelopen februari zette Renault Trucks een belangrijke stap in de transformatie van het stadsvervoer door de ondertekening van een historisch contract met de Carlsberg-groep voor de levering van 20 D Wide Z.E. vrachtwagens in een 26-tons uitvoering. In navolging van de ondertekening overhandigde Bruno Blin gisteren persoonlijk de sleutels van een D Wide Z.E., het eerste voertuig uit een reeks van twintig volledig elektrische vrachtwagens voor de Zwitserse brouwerij.

“Ik ben ervan overtuigd dat elektrische mobiliteit de oplossing is om de kwaliteit van het milieu te verbeteren, zowel voor onszelf als voor toekomstige generaties”, aldus Bruno Blin, President van Renault Trucks. “Ik ben verheugd dat Renault Trucks Feldschlösschen en Carlsberg steunt, een groep van pioneers wanneer het gaat om investeren in elektrische technologie. Het transport ondergaat grote veranderingen. Onze industrie zal de komende tien jaar meer veranderen dan in de afgelopen eeuw en door deze samenwerking laten Carlsberg en Renault Trucks de weg voorwaarts zien.”

Thomas Amstutz, CEO van Feldschlösschen, vervolgt: “We zijn er trots op dat ons pionierswerk met elektrische vrachtwagens, wat enkele jaren geleden is begonnen, eindelijk zijn vruchten afwerpt. We zijn het eerste bedrijf in Zwitserland en zelfs in Europa dat deze milieuvriendelijke vrachtwagens gebruikt voor het transport van dranken. Het is onze ambitie om niet alleen een leidende rol te spelen in de ontwikkeling van bieren en dranken, maar ook in de logistiek er van en in de bescherming van het klimaat.”

Inderdaad, Feldschlösschen en de Carlsberg-groep, die zich sterk inzetten voor milieubescherming en het verminderen van de opwarming van de aarde, streven systematisch de doelstellingen van hun ‘Together Towards ZERO’-duurzaamheidsstrategie na en streven naar een CO2-neutrale distributie. Om Feldschlösschen te helpen deze doelstellingen te bereiken, zal het zijn elektrische vrachtwagens gebruiken die worden opgeladen met hernieuwbare elektriciteit, de laatste kilometers en spoorvervoer over lange afstanden.

De elektrische voertuigen van Renault Trucks, een uitgebreid gamma emissievrije voertuigen
Renault Trucks biedt een uitgebreid assortiment volledig elektrische voertuigen van 3,1 tot 27 ton. Transportondernemingen die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen, kunnen een 100% elektrische truck aanschaffen die in serie wordt geproduceerd en die af fabriek geleverd wordt.

Elektrische voertuigen respecteren de luchtkwaliteit door tijdens het gebruik geen CO2 of NOx (stikstofoxide) uit te stoten. Ze kunnen worden bestuurd ongeacht eventuele beperkingen die door gemeenten zijn opgelegd, zelfs tijdens perioden van piekvervuiling. Omdat ze volledig geluidstil zijn, kunnen de trucks ’s nachts in stadscentra worden gebruikt, waardoor de nachtrust van de lokale bewoners wordt gerespecteerd en het verkeer overdag vrijer kan doorstromen.

Renault Trucks is momenteel een van de eerste fabrikanten van industriële voertuigen die elektrische vrachtwagens in serie produceert in zijn fabriek in Normandië in Blainville-sur-Orne.

Renault Trucks D Wide Z.E. technische specificaties
– GVW: 27 ton

– Beschikbare wielbasis: 3.900 mm & 4.500 mm

– Cabines: Dag & Global

– Twee elektromotoren met een totaal vermogen van 370 kW (continuvermogen van 260 kW)

– Maximaal koppel van elektromotoren: 850 Nm

– Maximaal koppel achteras: 28 kNm

– Automatische versnellingsbak met twee versnellingen

– Energieopslag: lithium-ion batterijen, 200 tot 265 kWh – Actieradius: tot 200 km

Meer nieuws

Stockdeals bij Hedin Automotive Truck Center.

Stockdeals bij Hedin Automotive Truck Center.

Meer voorraad, meer voordelen. Geniet t.e.m. 30 april nog van uitzonderlijke stockdeals bij Hedin Automotive. Tijdens die periode kunt u terecht in alle Mercedes-Benz Truck Centers van de dealergroep voor exclusieve voorraadvoordelen. Dat Hedin Automotive een vaste...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This