Renault Trucks neemt deel aan Matexpo Demo Days

Verschenen: 28 juli 2020

Op 5 en 6 september organiseert Matexpo de speciale Matexpo Demo Days op de site van PAE Polaris in Péruwelz-Beloeil. Op dit evenement zijn er demo’s en testen van graafmachines, trucks, kippers en ander materiaal. 

Er zullen permanent 2 robuust uitgevoerde Renault Trucks voor de veeleisende gebruiker in de zandgroeve getest kunnen worden: 

Een Renault Trucks C 440 6×4 met een HIAB 21T haakarmsysteem met flexcontrol. Dit voertuig heeft een 9T vooras en 26T lucht geveerde achterassen en beschikt over een Optidriver versnellingsbak met specifieke off-road software en een Optibrake+ retarder. Op deze Renault Trucks C is Optitrack beschikbaar. Optitrack vormt een alternatief voor voertuigen met AWD (all-wheel-drive). Door het hydrostatische aandrijfsysteem op de voorwielen kan een voertuig met Optitrack zich vrijmaken uit lastige situaties vanaf 0 km/h. U heeft volop profijt van het verhoogde aandrijfvermogen terwijl het voertuiggewicht toch beperkt blijft en het brandstofverbruik relatief gering, in vergelijking met een voertuig met AWD. 

Een Renault Trucks K 520 8×4 met een CIF-kipper opbouw en hydraulische opklapbare achterbumper.  De Renault Trucks K is uitgerust met een chassis dat grote laadvermogens aankan, waardoor er minder ritten gemaakt hoeven te worden. Dit voertuig is eveneens voorzien van een Optidriver versnellingsbak met extra lage kruipversnelling en Voight retarder. Het beschikt over een Roadpad+ (dit is het audio, navigatie – en entertainmentsysteem van Renault Trucks) met specifieke truck TomTom navigatie en DAB+radio.

Beide voertuigen zijn uitgerust met hulpmiddelen die de veiligheid van de andere weggebruikers verhogen, zo beschikken zij over een Optivision deur rechts, dit is een extra deurruit aan de andere kant van de bestuurder op fietser – en voetgangershoogte, die de bestuurder meer zicht geeft. Er zijn camera’s rondom het voertuig geplaatst en ultrasone aanwezigheidssensoren detecteren weggebruikers aan de passagierskant die de bestuurder waarschuwen door middel van visuele (led) en akoestische signalen in de cabine. Een zijdelinkse luidspreker waarschuwt fietsers en voetgangers wanneer het voertuig gaat afslaan aan de passagierskant en als de bestuurder de handrem vergeet te gebruiken, wordt deze automatisch geactiveerd om het voertuig te immobiliseren.

Meer nieuws

Renault Trucks kondigt nieuw logistiek platform in Lyon aan

Renault Trucks kondigt nieuw logistiek platform in Lyon aan

Renault Trucks kondigt de constructie van een nieuw energiepositief gebouw aan in het hart van zijn site in Lyon-Saint-Priest. Het gebouw zal een oppervlakte van 46.000 m2 hebben en vertegenwoordigt een investering van 132 miljoen euro. Het gebouw, dat in 2028 zijn...

Hendrik De Spiegelaere overleden

Hendrik De Spiegelaere overleden

Journalist Hendrik De Spiegelaere is gisterennamiddag, na een kort ziekbed, overleden. Hij stond aan de grondslag van TRANSPORAMA. Sinds een aantal jaar was hij ook verantwoordelijk voor de journalistieke invulling van Trans Aktueel. Hendrik studeerde industriële...

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Müller Fresh Food Logistics voegt eerste trucks in Dachser-kleuren aan wagenpark toe Müller Fresh Food Logistics, de logistieke dienstverlener gespecialiseerd in voedingsmiddelendistributie, heeft zes Euro 6 trucks van MAN volledig in Dachser-kleuren aangeschaft. Het...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This