Renault Trucks neemt deel aan Matexpo Demo Days

Verschenen: 28 juli 2020

Op 5 en 6 september organiseert Matexpo de speciale Matexpo Demo Days op de site van PAE Polaris in Péruwelz-Beloeil. Op dit evenement zijn er demo’s en testen van graafmachines, trucks, kippers en ander materiaal. 

Er zullen permanent 2 robuust uitgevoerde Renault Trucks voor de veeleisende gebruiker in de zandgroeve getest kunnen worden: 

Een Renault Trucks C 440 6×4 met een HIAB 21T haakarmsysteem met flexcontrol. Dit voertuig heeft een 9T vooras en 26T lucht geveerde achterassen en beschikt over een Optidriver versnellingsbak met specifieke off-road software en een Optibrake+ retarder. Op deze Renault Trucks C is Optitrack beschikbaar. Optitrack vormt een alternatief voor voertuigen met AWD (all-wheel-drive). Door het hydrostatische aandrijfsysteem op de voorwielen kan een voertuig met Optitrack zich vrijmaken uit lastige situaties vanaf 0 km/h. U heeft volop profijt van het verhoogde aandrijfvermogen terwijl het voertuiggewicht toch beperkt blijft en het brandstofverbruik relatief gering, in vergelijking met een voertuig met AWD. 

Een Renault Trucks K 520 8×4 met een CIF-kipper opbouw en hydraulische opklapbare achterbumper.  De Renault Trucks K is uitgerust met een chassis dat grote laadvermogens aankan, waardoor er minder ritten gemaakt hoeven te worden. Dit voertuig is eveneens voorzien van een Optidriver versnellingsbak met extra lage kruipversnelling en Voight retarder. Het beschikt over een Roadpad+ (dit is het audio, navigatie – en entertainmentsysteem van Renault Trucks) met specifieke truck TomTom navigatie en DAB+radio.

Beide voertuigen zijn uitgerust met hulpmiddelen die de veiligheid van de andere weggebruikers verhogen, zo beschikken zij over een Optivision deur rechts, dit is een extra deurruit aan de andere kant van de bestuurder op fietser – en voetgangershoogte, die de bestuurder meer zicht geeft. Er zijn camera’s rondom het voertuig geplaatst en ultrasone aanwezigheidssensoren detecteren weggebruikers aan de passagierskant die de bestuurder waarschuwen door middel van visuele (led) en akoestische signalen in de cabine. Een zijdelinkse luidspreker waarschuwt fietsers en voetgangers wanneer het voertuig gaat afslaan aan de passagierskant en als de bestuurder de handrem vergeet te gebruiken, wordt deze automatisch geactiveerd om het voertuig te immobiliseren.

Meer nieuws

Afspraak bij EUMO EXPO

Afspraak bij EUMO EXPO

De Europese Mobiliteitsbeurs (ook bekend als EuMo Expo) zal plaatsvinden van 1 tot 3 oktober 2024 in het Parc des Expositions in Straatsburg, voor een unieke editie. Dit niet te missen evenement, dat gewijd is aan professionals in duurzame mobiliteit, zal bijna 11.000...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This