Renault Trucks neemt deel aan Matexpo Demo Days

Verschenen: 28 juli 2020

Op 5 en 6 september organiseert Matexpo de speciale Matexpo Demo Days op de site van PAE Polaris in Péruwelz-Beloeil. Op dit evenement zijn er demo’s en testen van graafmachines, trucks, kippers en ander materiaal. 

Er zullen permanent 2 robuust uitgevoerde Renault Trucks voor de veeleisende gebruiker in de zandgroeve getest kunnen worden: 

Een Renault Trucks C 440 6×4 met een HIAB 21T haakarmsysteem met flexcontrol. Dit voertuig heeft een 9T vooras en 26T lucht geveerde achterassen en beschikt over een Optidriver versnellingsbak met specifieke off-road software en een Optibrake+ retarder. Op deze Renault Trucks C is Optitrack beschikbaar. Optitrack vormt een alternatief voor voertuigen met AWD (all-wheel-drive). Door het hydrostatische aandrijfsysteem op de voorwielen kan een voertuig met Optitrack zich vrijmaken uit lastige situaties vanaf 0 km/h. U heeft volop profijt van het verhoogde aandrijfvermogen terwijl het voertuiggewicht toch beperkt blijft en het brandstofverbruik relatief gering, in vergelijking met een voertuig met AWD. 

Een Renault Trucks K 520 8×4 met een CIF-kipper opbouw en hydraulische opklapbare achterbumper.  De Renault Trucks K is uitgerust met een chassis dat grote laadvermogens aankan, waardoor er minder ritten gemaakt hoeven te worden. Dit voertuig is eveneens voorzien van een Optidriver versnellingsbak met extra lage kruipversnelling en Voight retarder. Het beschikt over een Roadpad+ (dit is het audio, navigatie – en entertainmentsysteem van Renault Trucks) met specifieke truck TomTom navigatie en DAB+radio.

Beide voertuigen zijn uitgerust met hulpmiddelen die de veiligheid van de andere weggebruikers verhogen, zo beschikken zij over een Optivision deur rechts, dit is een extra deurruit aan de andere kant van de bestuurder op fietser – en voetgangershoogte, die de bestuurder meer zicht geeft. Er zijn camera’s rondom het voertuig geplaatst en ultrasone aanwezigheidssensoren detecteren weggebruikers aan de passagierskant die de bestuurder waarschuwen door middel van visuele (led) en akoestische signalen in de cabine. Een zijdelinkse luidspreker waarschuwt fietsers en voetgangers wanneer het voertuig gaat afslaan aan de passagierskant en als de bestuurder de handrem vergeet te gebruiken, wordt deze automatisch geactiveerd om het voertuig te immobiliseren.

Meer nieuws

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Op 26 september hield Mercedes-Benz Trucks een event in Berlijn, waarbij een recordrit met een Mercedes-Benz Actros trekker met brandstofcel van Cellcentric op vloeibare waterstof werd afgesloten. De trekker oplegger combinatie van 40 ton had een traject van de...

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6 met kastopbouw   Beherman Motors, invoerder van de citytrucks van Piaggio Commercial presenteert met de Piaggio Porter NP6 een ideale lichte vrachtwagen voor inzet in stads- en dorpskernen. Naast het standaard chassis-cabinemodel, de pick-up en...

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zet voortdurend alles op alles om nieuwe collega’s aan te trekken. Oktober wordt terug jobdagen-maand. Er werden 900 chauffeurs gezocht voor 2023. De teller van aangeworven chauffeurs dit jaar staat ongeveer op 600. Dat betekent dat er via een aantal...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This