Renault Trucks onthult het design van zijn elektrische T- en C- modellen

Verschenen: 14 december 2022

Met de komst van zijn  volledig 100% elektrische gamma schakelt Renault Trucks een versnelling hoger om het goederenvervoer over de weg koolstofvrij te maken. Voortaan biedt Renault Trucks als enige constructeur elektrische mobiliteit voor alle toepassingen: van een bakfiets van 650 kg voor stadslogistiek tot een elektrische trekker en vrachtwagen van 44 ton, waarvan vandaag het ontwerp wordt onthuld. 

Deze nieuwe modellen voor regionale distributie en bouw hebben een design dat specifiek is voor hun elektrische aandrijving. De ontwerpers van Renault Trucks hebben wijzigingen aangebracht aan de voorkant zonder daarbij te raken aan de perfecte algemene harmonie.

De Renault Trucks E-Tech T en C krijgen in de eerste plaats de grafische signatuur die eigen is aan de elektrische vrachtwagens van het merk: blauwe sierwieldoppen en verticale strook op de zijkanten van het voertuig en Renault Trucks E-Tech-logo vooraan. Ze zijn ook voorzien van een nieuwe embleemplaat in blauw plexiglas.

Om de veiligheid te verhogen werd de voorkant van de voertuigen 115 mm naar voren geschoven en werden er radars op de flanken geplaatst. Het chassis is ook uitgerust met een wegklapbare treeplank die de batterijruimte maximaliseert. 

Wat het volledig herwerkte radiatorrooster betreft, haalden de ontwerpers van Renault Trucks hun inspiratie uit de wereld van de elektronische muziek; het is namelijk geïnspireerd op een equalizer. Om dit elektromechanische gevoel te versterken, is de voorzijde van de voertuigen volledig gelakt. 

Tot slot dragen de Renault Trucks E-Tech T en C het nieuwe merklogo met gemoderniseerde lijnen. De ruit in geborsteld aluminium op een glanzend zwarte achtergrond op het radiatorrooster geeft de voertuigen een moderne en verfijnde look.

De verandering van de visuele identiteit van Renault Trucks, belichaamd door een resoluut modern monochroom logo, bevestigtde versnelling en de betrokkenheid van de fabrikant om het transport koolstofvrij te maken.

Renault Trucks is immers vastbesloten om de klimaatuitdaging aan te gaan door steeds schonere, veiligere en meer circulaire transportoplossingen te ontwikkelen om zijn klanten te begeleiden in hun traject naar koolstofneutraliteit.

De Renault Trucks E-Tech T en C zijn nu al te bestellen bij de dealervestigingen van Renault Trucks in Europa. Transporteurs die een elektrisch voertuig uit het zware gamma willen aanschaffen, kunnen nu al de eerste productieplaatsenreserveren. De productie van de Renault Trucks E-Tech T en C start eind 2023 in Bourg-en-Bresse, Frankrijk.

Meer nieuws

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Een volledig assortiment nieuwe Volvo-vrachtwagenmodellen kan nu worden aangedreven door 100% biodiesel, waardoor klanten nog een hernieuwbare brandstofkeuze hebben om CO2-uitstoot van transport hier en nu te verminderen. Volvo Trucks breidt zijn modelaanbod aangepast...

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Binnen logistiek en transport spelen betrouwbaarheid en duurzaamheid een cruciale rol. Met dit in gedachten ontwikkelde Samsung een reeks robuuste toestellen om onder de meest uitdagende omstandigheden te presteren. Of u nu goederen vervoert door stedelijke centra of...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This