RENAULT TRUCKS T 520 VOOR TRANSPORT INGELS

Verschenen: 13 april 2021

Al sinds 1976 rekent Transport Ingels voor zijn zware vrachtwagens op Renault Trucks. Het bedrijf uit het Oost-Vlaamse Maldegem is vooral actief in het transport van landbouwproducten, ook over langere afstanden. Voor dat doel doet Ingels voortaan een beroep op een nieuwe Renault Trucks T 520.

Adelijn Ingels is de derde generatie in het familiebedrijf en hij heeft een boon voor Renault Trucks: “Nadat mijn vader in de jaren ’70 twee Berliet-vrachtwagens aanschafte, hebben we altijd de zwaardere modellen van Renault Trucks in ons park gehad. De AE, de Magnum, en nu dus de nieuwe T. Voor mij hebben ze één ding gemeen: een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ik heb er één gehad met 1.6 miljoen kilometer op de teller, die geëxporteerd werd om in het buitenland zijn werk verder te zetten. Achteraf kreeg ik de vraag of we nog van die modellen te koop hadden. Dan weet je hoe duurzaam ze zijn. ”

De T 520 die Ingels nu in dienst genomen heeft, wordt vooral ingezet voor het vervoeren van producten als soja en compost naar Bretagne (Frankrijk), om terug te keren met granulaat of brandhout. “Hij is perfect voor die langere afstanden. De chauffeur is ook heel tevreden met de configuratie met een extra grote Maxispace-cabine en alles erop en eraan. Hij is telkens een week weg met de vrachtwagen en ik kan hem alles vragen. Voor wat hoort wat, dus hij heeft zelf de uitrusting mogen kiezen. Naast alle toeters en bellen op het vlak van comfort, kwam er ook een volledig gepersonaliseerde look voor de cabine,” aldus Adelijn Ingels. Maar het traject van de nieuwe T520 is niet beperkt tot de ritten naar Bretagne. Flexibiliteit is het codewoord in dit bedrijf. “In het najaar wordt de vrachtwagen ingezet voor landbouwopdrachten korter bij huis, zoals de suikerbietencampagne, de vlasoogst of het vervoer van kalk. Hij draait dan 7 dagen op 7 en dan komt ook de service van bij Vansteeland in Brugge, dat sinds kort omgedoopt is tot Miles Brugge van pas. Als er een probleem is, kunnen we altijd bij hen terecht, ongeacht het tijdstip. Dat is de spirit die we nodig hebben in onze business!”

“Perfecte service”

Samen met de kwaliteit van de voertuigen van Renault Trucks is Adelijn Ingels dan ook bijzonder tevreden van de dealer in Brugge. “Ik ben er echt thuis en ken er iedereen, van de secretaresse tot de mecaniciens in de werkplaats, die er vaak al van in de begindagen van Vansteeland actief zijn. Ze weten perfect waar het voor mij om draait, en doen er alles aan om onze mobiliteit te garanderen, tot zelfs onze vrachtwagen zelf gaan halen in het buitenland wanneer er een technisch probleem is. Dat komt gelukkig amper voor, maar het is toch goed om weten dat we op hen kunnen rekenen.”

Maar alles begint natuurlijk bij het configureren en het bestellen van de vrachtwagen. “Daarvoor kunnen we rekenen op het professionalisme en de uitstekende technische kennis van de verkoper. En dat is nodig, want ik hou van ‘aparte’ dingen, zoals een trailer met hydraulische aandrijving, waarvan ik de eerste in België was om er één te kopen. Erg handig voor ons type werkzaamheden, vooral omdat we daarmee onze trekkers veelzijdiger kunnen gebruiken. Maar de trekker moet wel voorzien zijn op het koppelen van die specifieke trailer. Onze verkoper bij Renault Trucks beschikt over de juiste kennis en technische vaardigheden om de perfecte configuratie voor te stellen in samenspraak met de trailerbouwer. Bovendien hield hij bij het configureren van onze T 520 meteen rekening met de mogelijkheid om die trailer te kunnen aansluiten. Dat noem ik een perfecte service.”

Hoewel Transport Ingels vroeger een beroep deed op een twintigtal vrachtwagens, zijn dat er vandaag nog vier, met aan het stuur Adelijn Ingels zelf en twee chauffeurs. “Ik ben 56 jaar en denk nog lang niet aan stoppen. Maar ik heb geen opvolging in het bedrijf, dus heb ik samen met mijn vrouw besloten om het iets kleinschaliger aan te pakken. We blijven hard werken en ons dag en nacht inzetten voor onze klanten, maar wel met een klein en trouw team, waarvan Renault Trucks deel van zal blijven uitmaken,” besluit Adelijn Ingels.

Meer nieuws

Afspraak bij EUMO EXPO

Afspraak bij EUMO EXPO

De Europese Mobiliteitsbeurs (ook bekend als EuMo Expo) zal plaatsvinden van 1 tot 3 oktober 2024 in het Parc des Expositions in Straatsburg, voor een unieke editie. Dit niet te missen evenement, dat gewijd is aan professionals in duurzame mobiliteit, zal bijna 11.000...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This