Renault Trucks T Evolution : meer uitstraling, meer comfort

Verschenen: 10 oktober 2021

De nieuwe Renault Trucks T Evolution biedt naast een assertievere en modernere uitstraling meer comfort en productiviteit. Het nieuwe ontwerp van de truck is sterk klantgericht. Zo kwam het tot stand in nauwe samenwerking met partners en klanten.

Door dat directe contact van de ontwerpteams met klanten, werd de nieuwe T Evolution verbeterd, om terug de norm te zetten op het gebied van comfort voor de chauffeur. De basis van de verbeteringen werd gevormd met de informatie van het dealernetwerk en de expertise van de ingenieurs van Renault Trucks, zodat de wijzigingen aan de voertuigen op het gebied van stijl en comfort aan de vraag van de chauffeurs beantwoorden.

De wijzigingen aan de buitenkant onderstrepen de dynamische vernieuwing. Zo is de verlichting aan de voorzijde volledig vernieuwd, en maakt voortaan gebruik van LED-technologie. Dat geeft niet alleen een beter licht dat sterk op natuurlijk daglicht gelijkt, het laat de ontwerpers toe om de koplampunit tegelijk compacter te maken en meer verlichtingsfuncties in te bouwen. De betere verlichting is veiliger voor de chauffeur en de andere weggebruikers, maar maakt vooral dat ’s nachts rijden minder vermoeiend is. Ook de stroomlijn van de nieuwe T Evolution werd aangepakt: zo werd over de bovenkant van de lampen een deflector aangebracht. Ook is de grille opnieuw ontworpen en kreeg die een meer moderne uitstraling. Het functionele aspect, waarbij de grille eenvoudig kan worden gebruikt als een brede anti-sliptrede voor het reinigen van de voorruit of als zitplaats voor een kleine pauze, is behouden vanwege de populariteit ervan bij de chauffeurs. Tot slot is de grootte van het Renault Trucks-logo op de grille vergroot.

Een comfortabel en praktisch interieur

In het interieur ligt de nadruk op het comfort van de chauffeur. Renault Trucks heeft de nieuwe T Evolution ingrijpende verbeteringen meegegeven. De stuurkolom kan voortaan op drie plaatsen knikken. Ze wordt ook bediend met een pedaal, zodat ze makkelijk kan worden verzet met beide handen of zelfs tijdens het rijden. Er is ook meer beenruimte, omdat het contactslot van de stuurkolom naar het dashboard is verhuisd. Het gevolg is dat de chauffeur in de nieuwe T Evolution even comfortabel kan zitten als in een personenwagen uit de topklasse.

Er zijn ook verbeteringen aangebracht aan het leefcomfort aan boord. Zo is het comfort van het basisbed verbeterd door de dikte en de dichtheid van de matras te vergroten en het aantal veren te verdubbelen. Voor optimaal comfort is er ook een topper toegevoegd.

De ontwerpers van Renault Trucks hebben daarnaast nieuwe en grotere opbergruimtes gecreëerd en speciale opbergmogelijkheden voor telefoons of tablets toegevoegd met centrale USB-laadpunten binnen handbereik. De nieuwe klem bovenaan het dashboard laat toe de smartphone handsfree te bedienen. In de nieuwe dashboardlade kunnen nu met gemak A4 documenten zoals vrachtbrieven worden opgeborgen. Deze lade biedt ook de mogelijkheid om waardevolle spullen aan het zicht te onttrekken.   

Tot slot zijn, voor een perfect ontspannen sfeer aan boord, de stoffen en kleuren veranderd om de contrasten te verzachten en de ogen van de bestuurder, die tijdens de rijuren onder grote druk staan, te helpen ontspannen.  De bekleding van de zetels is slijtvaster en is daardoor nog beter bestand tegen het vele in- en uitstappen van de cabine. Voor wie de ultieme luxe wil, is een bekleding met leer als optie verkrijgbaar.

Voor meer info:  https://www.renault-trucks.be/nl-be/product/renault-trucks-t

 

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This