Renault Trucks tekent een historisch contract met de Carlsberg Groep voor de levering van 20 elektrische vrachtwagens!

Verschenen: 5 februari 2020

Renault Trucks zet een belangrijke stap in de transformatie van het stadsvervoer door de ondertekening van een contract met de Carlsberg-groep voor de levering van 20 D Wide Z.E. 26 ton trucks. Deze 100% elektrische voertuigen, die in 2020 worden geleverd, zullen worden geëxploiteerd door de Feldschlösschen Brewery, de Zwitserse dochteronderneming van de groep.

Voor Renault Trucks moet stadsvervoer snel evolueren naar elektrische mobiliteit om de levenskwaliteit in het stadscentrum te verbeteren en de wereldwijde CO2-uitstoot te bestrijden.

Bruno Blin, president van Renault Trucks,  ” Dit is het eerste contract van deze omvang in Europa. Voor onze klanten is dit een bevestiging  van de transformatie van de transportsector en toont het een nieuwe industriële en commerciële realiteit: onze elektrische Renault Trucks-vrachtwagens verlaten onze fabriek en zullen binnen enkele weken op de Europese wegen te zien zijn “.

Deze 20 Renault Trucks D Wide Z.E. 26 ton maken dagelijkse rondes van 100 tot 200 km om Zwitserse Feldschösschen-klanten van de 15 logistieke locaties van de brouwer te bevoorraden.

Feldschlösschen, een dochteronderneming van de Carlsberg-groep, zet zich in voor emissieloze logistiek, inclusief productielocaties bediend door spoorlijnen.

Met een volledig assortiment elektrische vrachtwagens, van 3,1 tot 26 ton, voldoet Renault Trucks aan de toekomstige of onmiddellijke behoeften van professionals die in stedelijke gebieden werken. Deze voertuigen zijn perfect geschikt voor distributie en voor de inzameling van afval, waardoor stille tochten op gespreide tijden mogelijk zijn, terwijl de leefomgeving van de lokale bewoners behouden blijft. De Renault Trucks D en D Wide Z.E. worden vervaardigd in de fabriek van de fabrikant van Blainville-sur-Orne (Calvados)

Technische specificaties Renault Trucks D Wide Z.E.

GVW van 26 ton. Technische massa 27 ton.

– Beschikbare wielbasis: 3.900 mm

– Twee elektromotoren met een totaal vermogen van 370 kW (continu vermogen van 260 kW)

– Maximaal koppel van elektromotoren: 850 Nm

– Maximaal koppel bij de brug: 28 kNm.

– Versnellingsbak met twee versnellingen

– Energieopslag: lithium-ionbatterijen, 200 kWh.

– Echte autonomie: tot 200 km.

Meer nieuws

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zet voortdurend alles op alles om nieuwe collega’s aan te trekken. Oktober wordt terug jobdagen-maand. Er werden 900 chauffeurs gezocht voor 2023. De teller van aangeworven chauffeurs dit jaar staat ongeveer op 600. Dat betekent dat er via een aantal...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This