RENAULT TRUCKS VERSTEVIGT ZIJN POSITIE BIJ EUROGAUME LUX S.A.

Verschenen: 2 maart 2021

Door 15 nieuwe Renault Trucks T520 trekkers aan zijn park toe te voegen in de eerste drie maanden van 2021, bevestigt Eurogaume Lux SA zijn groeiende vertrouwen in het merk voor zijn internationale transportmissies doorheen Europa.

Als familiebedrijf van de derde generatie, biedt het Luxemburgse Eurogaume Lux SA een breed gamma van wegtransporten aan. “We voeren alle soorten goederentransporten uit met behulp van vrachtwagens met schuifzeil, koelopleggers, kippers en zelfs binnenladers,” vertelt Stéphanie Mazuis, bestuurster van Eurogaume Lux. “Onze vrachtwagens rijden doorheen heel Europa, inclusief het Verenigd Koninkrijk. We doen daarvoor een beroep op een team van 170 mensen, en een vloot van 142 trekkers en 210 opleggers.”

Eurogaume Lux heeft er altijd naar gestreefd om meerdere merken in zijn park te houden, om over een objectieve vergelijkingsbasis te beschikken tussen de verschillende producten en zo bewust te kunnen evolueren. Renault Trucks is er al sinds het begin bij en het aandeel van het merk in de vloot is enkel maar toegenomen. Vandaag draagt een zestigtal voertuigen van Eurogaume Lux het Renault Trucks-embleem op het radiatorrooster. Een aandeel dat de komende jaren nog zal stijgen.

Bijna één trekker op twee…

“De herbevestiging van ons vertrouwen in Renault Trucks blijkt uit de aankoop begin dit jaar van 15 T520 4×2 trekkers, zowel ter vervanging als ter uitbreiding van het park,” voegt Stéphanie Mazuis nog toe. “De drie eerste zijn begin januari geleverd, de overige twaalf volgen voor eind maart, wat het aandeel van het merk in onze vloot op bijna 50% brengt, met een zeventigtal stuks.” En dat aandeel zal nog stijgen, want Eurogaume bestelde nog eens 12 extra trekkers voor levering later dit jaar!

Door te kiezen voor de krachtigste motor die beschikbaar is voor deze nieuwigheden, kan de transporteur een vergelijking maken op het vlak van verbruik met zijn huidige RT 440 en 460 voertuigen die uitgerust zijn met 13 liter-motoren. Met de aankoop op basis van een formule met verlengde garantie en buy-back na 5 jaar, leggen deze voertuigen gemiddeld 120.000 km per jaar af. “Naast de prijs-kwaliteitverhouding van de trekkers, die voor ons van het grootste belang blijft, is de vertrouwensrelatie die we uitgebouwd hebben met garage Herbeuval in Chiny een ander sleutelelement dat de basis vormt voor het toenemende belang van Renault Trucks in ons park. Ze zijn altijd bereikbaar en reactief.”

Vertrouwensrelatie

“Het klopt dat het onze prioriteit is om zo goed mogelijk de mobiliteit van onze klanten te verzekeren,” bevestigt Hubert Herbeuval. “Over het algemeen zorgt Eurogaume Lux zelf voor kleine interventies in hun eigen atelier, en nemen wij het over wanneer het om complexer werk gaat. Dat geldt zowel voor hun voertuigen van Renault Trucks als voor hun opleggers. Wanneer de interventie zorgt voor een langere immobilisatie of wanneer er sprake is van een noodgeval, stellen wij één van onze trekkers ter beschikking van de klant. We staan ook in voor de banden van de volledige gemotoriseerde en getrokken vloot van Eurogaume Lux.”

Meer dan zomaar een relatie leverancier-klant, ontwikkelde zich doorheen de tijd een echt partnership tussen de transporteur en de Renault Trucks-verdeler.

Meer nieuws

Afspraak bij EUMO EXPO

Afspraak bij EUMO EXPO

De Europese Mobiliteitsbeurs (ook bekend als EuMo Expo) zal plaatsvinden van 1 tot 3 oktober 2024 in het Parc des Expositions in Straatsburg, voor een unieke editie. Dit niet te missen evenement, dat gewijd is aan professionals in duurzame mobiliteit, zal bijna 11.000...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This