Rijschool Traffix kiest een DAF XF450 voor rijopleiding en nascholing

Verschenen: 27 oktober 2020

Rijschool Traffix, één van de elf rijscholen die zijn aangesloten bij Transport Academy, heeft zonet een spiksplinternieuwe DAF XF450 in ontvangst genomen. Het is een van de resultaten van de samenwerkingsovereenkomst tussen DAF Trucks België en Transport Academy, waardoor Rijschool Traffix zich DAF Driver Training Partner mag noemen op het gebied van chauffeurstrainingen. Dankzij een specifieke opbouw kan Traffix zijn klanten een optimale opleiding en nascholing aanbieden.

Concessiehouder Aerts Trucks vlakbij

Tim Bogaerts, Aerts Trucks uit Dendermonde: “Wij zijn voor DAF de concessiehouder voor de regio Dendermonde, Bornem en Mechelen. Rijschool Traffix, met vestigingen voor zwaar vervoer in Dendermonde, Meise en Mechelen, heeft bij ons een XF 450 gekocht, met bakwagen chassis en voorzien van een Super Space Cab. De cabine is omgebouwd, specifiek voor rijschooldoeleinden. Zo werd het slaapbed vervangen door twee zetels met veiligheidsgordels, werden er extra zijruiten geïnstalleerd en heeft de passagier vooraan (waar de lesgever zit) een extra bediening met rem- en gaspedaal. Rijschool Traffix heeft bovendien voor een lederen interieur gekozen. Om een maximale veiligheid te garanderen is het voertuig ook uitgerust met een Orlaco camerasysteem”

Optimale rijopleiding en nascholing

Olivier Uyttenhove, vlootbeheerder bij Rijschool Traffix en directeur bij Transport Academy: “Wij hebben gekozen voor de grootste DAF-cabine omdat wij hiermee willen aansluiten bij de werkelijkheid. Als onze kandidaten later bij een werkgever terechtkomen die met zulke dergelijke voertuigen rijdt, is het belangrijk dat zij zich onmiddellijk vlot in het verkeer kunnen bewegen. Het is makkelijker om van een groot naar een kleiner voertuig om te schakelen dan omgekeerd.

Op onze vraag is de opbouw van de wagen bij A&C Noyens in Herentals gebeurd omdat zij dé specialist zijn in dergelijke vrachtwagenopbouw voor rijopleidingen.

De truck is bovendien uitgerust met het DAF-Connect systeem dat een volledige analyse kan maken van het rijgedrag van de chauffeur: brandstofverbruik, gebruik van de rem- en gaspedaal, motorrem … Hierdoor kunnen onze lesgevers sneller en correcter inspelen op de fouten van de kandidaten en hen accurater bijsturen.

Wij hebben trouwens een dubbele laadbodem over de volledige lengte van de laadvloer laten aanbrengen, boven de vaste lading die noodzakelijk is bij rijschoolvoertuigen. Dit om onze cursisten optimale leeromstandigheden aan te bieden voor de verplichte oefeningen van de opleiding vakbekwaamheid basiskwalificatie en onze opleidingen in het kader van lading zekeren.”

Code 95

In het kader van de Europese richtlijn vakbekwaamheid zijn beroepschauffeurs verplicht om de vijf jaar een praktijktraining te volgen om hun attest van vakbekwaamheid te behouden.

Rijschool Traffix zal dit voertuig inzetten voor zowel het behalen van het rijbewijs categorie C en vanzelfsprekend ook voor de praktijknascholingen Code 95. Door te kiezen voor een DAF-opleidingsvoertuig en dankzij de DAF gecertificeerde lesgevers bij Traffix kan deze vrachtwagen ook ingezet worden voor de specifieke DAF Eco Drive training die o.a Aerts Trucks zijn klanten aanbiedt.


Foto: van links naar rechts: Olivier Uyttenhove (vlootbeheerder bij Rijschool Traffix en directeur bij Transport Academy) ontvangt de sleutels van Bert Aerts (Directeur Aerts Trucks)

 

Meer nieuws

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Een volledig assortiment nieuwe Volvo-vrachtwagenmodellen kan nu worden aangedreven door 100% biodiesel, waardoor klanten nog een hernieuwbare brandstofkeuze hebben om CO2-uitstoot van transport hier en nu te verminderen. Volvo Trucks breidt zijn modelaanbod aangepast...

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Binnen logistiek en transport spelen betrouwbaarheid en duurzaamheid een cruciale rol. Met dit in gedachten ontwikkelde Samsung een reeks robuuste toestellen om onder de meest uitdagende omstandigheden te presteren. Of u nu goederen vervoert door stedelijke centra of...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This