ROADPAD, HET NIEUWE AUDIO-, NAVIGATIE- EN INFOTAINMENTSYSTEEM VAN RENAULT TRUCKS

Verschenen: 7 september 2018

Renault Trucks rust de voertuigen van zijn T-, C- en K-gamma’s uit met een nieuw audiosysteem voor infotainment en navigatie: Roadpad.

Met deze heuse boordassistent kunnen chauffeurs muziek beluisteren, hun telefoon handenvrij gebruiken, in alle veiligheid maneuvreren of onderweg worden begeleid.

De Renault Trucks T, C en K zijn voortaan uitgerust met Roadpad, het nieuwe audiosysteem voor infotainment en navigatie van de constructeur, via een secundair “drag and drop” aanraakscherm van 7” met hoge resolutie.

De combinatie van een navigatiesysteem voor vrachtwagens, streaming van muziek, camera’s of handenvrij bellen maakt van Roadpad een onmisbare reisgezel voor chauffeurs.

Om het werk van de chauffeur te vergemakkelijken omvat Roadpad een nauwkeurig navigatiesysteem voor vrachtwagens, voorzien van een Tom Tom-systeem met tal van functies, zoals de mogelijkheid om de route in 2D of 3D weer te geven, of de mogelijkheid om verkeersinformatie in real time op te vragen.

Roadpad maakt rijden aangenamer en veiliger. Omdat het zich aanpast aan de chauffeur, kan Roadpad aan twee telefoons tegelijk worden gekoppeld. Zo kan de chauffeur zijn bedrijfstelefoon, maar ook zijn privételefoon handenvrij gebruiken. Als de chauffeur een prioritaire telefoon moet kiezen om zijn contactenlijst te raadplegen of te bellen, kan de oproep of sms van de twee telefoons komen, zonder enig onderscheid.

De aan de twee toestellen toegekende prioriteit kan gemakkelijk worden gewijzigd via het eenvoudige menu.

Met Roadpad kan de chauffeur ook zijn muziekbibliotheek openen zonder de weg uit het oog te verliezen, het systeem biedt immers toegang tot het streaming-platform Deezer. Hij kan ook zijn favoriete radioprogramma’s beluisteren in DAB+ (Digital Audio Broadcasting) om van een optimale geluidskwaliteit te genieten. Tot slot kunnen Google Maps en weersinfo gemakkelijk worden opgevraagd in Roadpad.

Om de veiligheid van de chauffeur, zijn lading en de andere weggebruikers te verbeteren zorgt Roadpad voor een perfect zicht in alle omstandigheden, dankzij de vooruitrusting voor vier camera’s. Opzij voor een perfect zicht en achteraan om gemakkelijker te kunnen werken, vooral tijdens het uitvoeren van manoeuvres.

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This