ROUTE NAAR GROEN, VLOT EN EVENWICHTIG WEGTRANSPORT

Verschenen: 18 oktober 2018

Transport & Logistiek Vlaanderen stelt vandaag haar eisen voor aan de beleidsmakers met het oog op de verkiezingen van 26 mei 2019. In haar memorandum legt TLV de focus op het economische belang van de transport- en logistieke sector. Zes pijlers groeperen de prioritaire maatregelen die volgens TLV nodig zijn om te kunnen streven naar een groen, vlot en evenwichtig wegtransport.

 

Met de gemeenteraadsverkiezingen achter de rug acht TLV het hoog tijd om vooruit te kijken naar de verkiezingen van 26 mei. Aangezien op gewestelijk, federaal en Europees niveau de parlementen tegelijk worden herkozen, wil TLV nu al de politieke partijen oproepen om rekening te houden met de vele belangen van de Vlaamse transporteur en logistieker.

 

De talrijke TLV-voorstellen werden gegroepeerd in zes thema’s:

  • Billijke en evenwichtige goederenvervoersmarkt
  • Aantrekkelijke sector voor werknemer én werkgever
  • Steun voor de groene vervoerders
  • Nood aan een beter wegennet
  • Respect voor leefbaarheid en verkeersveiligheid
  • Een eerlijk Europees speelveld

Binnen elk thema staat ook één topprioriteit extra in de schijnwerpers. TLV vraagt onder meer om werk te maken van lagere loonlastenen wil een concrete aanpak van het nijpende chauffeurstekort. In een mix van vooruitstrevende groene maatregelen wil TLV het behoud van de professionele diesel. Om de files aan te pakken, wil TLV rekeningrijden voor alle voertuigen. Topprioriteit inzake verkeersveiligheid is dan weer de vraag om gsm’en achter het stuurstreng aan te pakken. En van Europa verwacht TLV dat eindelijk de leuze gelijk loon voor gelijk werkecht toegepast wordt.

In de komende maanden zal TLV deze en vele andere gevoeligheden in het memorandum in persoonlijke gesprekken met politici aankaarten. De beroepsvereniging wil hen wijzen op de wil van de sector om te groeien en te vergroenen, en hen om de nodige ruggensteun en eerlijke regels vragen. Het volledige memorandum, en de samenvatting die naar de politici en journalisten werd verstuurd, vindt u vooraan op de website www.tlv.be.

Meer nieuws

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Profile Truck, marktleider op het gebied van bandenonderhoud, -montage en -service voor vrachtwagens in de Benelux, breidt zijn Sales Team in België uit. Steven Nicolai is aangesteld als Sales Manager Truck, met de ambitie om de groei op de truckmarkt in België en...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This