Samenwerking DKV Mobility en Milence voor opladen e-trucks

Verschenen: 19 januari 2024

Milence werkt aan trucknetwerk met laadpunten tot 400 kW – Aansluiting eerste laadstation voor trucks in Venlo (NL) – Plan: in 2027 1.700 publieke laadpunten voor trucks door heel Europa

 

DKV Mobility, toonaangevend Europees B2B-platform voor betaaloplossingen onderweg, vergroot zijn netwerk van e-truck laadpunten met hoog vermogen tot 400 kW. Het betreft de uitrolling van het netwerk van Milence, een in Amsterdam gevestigde laadpuntexploitant die zich met name richt op laadoplossingen voor e-trucks. Met dit doel hebben Milence en DKV Mobility-dochter GreenFlux, die het totale DKV Mobility laadservice aanbod voor elektrisch transport beheert, onlangs een samenwerkingsovereenkomst getekend. Inmiddels is in Venlo het eerste trucklaadstation op het netwerk aangesloten. Gedurende de eerste helft van 2024 wil Milence ook laadpunten in andere Europese landen opzetten en activeren. Doel van Milence is om in 2027 door heel Europa 1.700 publieke toegankelijke trucklaadpunten met hoog vermogen aan te leggen en te exploiteren, waaronder megawatt laadsystemen. De nieuwe laadpunten zijn met de DKV Card +Charge toegankelijk.

“Op weg naar klimaatverantwoorde mobiliteit zijn laadoplossingen voor commercieel transport een onmisbaar aspect en cruciaal middel om de energiemix van de toekomst te realiseren. We zijn blij dat we door onze samenwerking met Milence de afslag kunnen volgen naar het opzetten van e-mobility verzorgingsoplossingen speciaal voor trucks,” zegt Sven Mehringer, Managing Director Energy & Vehicle Services bij DKV Mobility.
Roel Vissers, Chief Commercial Officer bij Milence vult aan: “Overal binnen de Europese transportsector is DKV Mobility een grote speler met een zeer sterk klantbestand. Daarom zijn we blij dat we nu ook klanten van DKV Mobility toegang kunnen bieden tot onze laadpunten. We blijven ons netwerk voortdurend uitbreiden om een naadloze laadervaring voor truckers door heel Europa mogelijk te kunnen maken. Op onze locaties vinden truckers onder meer de zwaarste CCS-laadinstallaties* van het moment met vermogens tot 400 kW. Verder werken wij aan een snelle transitie naar het openstellen van MCS (Megawatt Charging System) technologie met laadsnelheden tot meer dan 1.000 kW zodra de techniek beschikbaar is. In het geval van MCS betekent het dat een internationale truck met een accupakket van 600 kWh en circa 500 km actieradius volledig kan zijn opgeladen in slechts 30-45 minuten.”

Met circa 564.000 publieke en semipublieke elektrische laadpunten door heel Europa biedt DKV Mobility toegang tot één van Europa’s grootste netwerken voor het opladen van elektrische voertuigen.

Meer informatie op www.dkv-mobility.com

* CCS (Combined Charging System) is een standaard aansluitsysteem voor snelladen.

Foto: DKV Mobility vergroot zijn netwerk voor elektrisch laden met speciale trucklaadpunten tot 400 kW van exploitant Milence. (foto Milence)

Meer nieuws

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Müller Fresh Food Logistics voegt eerste trucks in Dachser-kleuren aan wagenpark toe Müller Fresh Food Logistics, de logistieke dienstverlener gespecialiseerd in voedingsmiddelendistributie, heeft zes Euro 6 trucks van MAN volledig in Dachser-kleuren aangeschaft. Het...

DAF Trucks Vlaanderen uitgeroepen tot ‘Factory of the Future’

DAF Trucks Vlaanderen uitgeroepen tot ‘Factory of the Future’

DAF Trucks Vlaanderen is bekroond tot ‘Factory of the Future’. De prestigieuze onderscheiding is een erkenning van de indrukwekkende ontwikkeling van DAF’s cabine- en assenfabriek in het Belgische Westerlo. De hypermoderne en technologisch geavanceerde...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This