Samoco / Sarens Group neemt Heavy Lifting + Handling activiteit van de Gosselin Group over

Verschenen: 3 juni 2020

Gosselin heeft voor zijn Logistics Division de laatste jaren sterk geïnvesteerd en ingezet op de afdeling Industrial Projects door o.a. de verwerving van de Stork site (100.000m²) aan de Oosterweelsesteenweg nr. 58, in de haven van Antwerpen en de integratie van de HEAVY Groep binnen de Gosselin Group.

HEAVY, lid van GOSSELIN GROUP, zal zich blijven focussen op haar kernactiviteiten binnen de groep: uitzonderlijk vervoer & bevrachting , begeleidingen & vergunningen en het aanbieden van total solutions voor heavylifts en exceptionele lading en dit ondersteund vanuit Gosselin Group.

Om de niche activiteit van Lifting & Handling verder te laten groeien hebben we besloten om vanaf 1 juni via een overdracht van deze bedrijfstak de activiteiten onder te brengen bij de firma Samoco, lid van de Sarens Group.   Op deze manier zullen de klanten van Heavy Lifting & Handling vanaf 1 juni verder bediend worden door dezelfde contactpersonen die vanaf deze datum in dienst zullen zijn van Samoco.

Via deze transactie willen Gosselin / Heavy mbt de industriële verhuizingen een sterkere  samenwerking uitbouwen met de Samoco / Sarens Group. Deze overname bevestigt de intenties van Samoco om de referentie te worden in de Belgische industriële montage- en verhuismarkt. Naast een ervaren team wordt er ook een elektrische 60T Ormig kraan overgenomen, wat opnieuw een mooie investering is in 2020 naast de recent aangekochte hydraulische hijs- en jackingsytemen.

De bemiddelaar tussen beide partijen was William De Putter van De Putter & Co, Management Solutions.

Over Gosselin
Gosselin werd opgericht in 1930 en telt vandaag meer dan 800 werknemers die meer dan 275 miljoen euro omzet genereren. Het hoofdkwartier van Gosselin ligt aan het Albertkanaal in Deurne, waar de containerterminal de havens van Antwerpen, Zeebrugge en Rotterdam verbindt met het Europese achterland. Het bedrijf heeft 56 kantoren in 34 landen en is sterk vertegenwoordigd in Europa, Oost-Europa, Rusland, de Caucasus, Centraal Azië en China. De Gosselin Group bestaat uit twee divisies: Gosselin Moving en Gosselin Logistics.

Over Samoco
Samoco is als lid van de Sarens Group reeds sinds de jaren ’70 actief in de montage en verhuis van industriële installaties. Momenteel telt het 130 veelzijdige vakmensen die zich elke dag opnieuw op een veilige manier inzetten om klanten te ontzorgen. Naast actief te zijn als onderhoudspartner op diverse petrochemische sites, zet het bedrijf in op de verdere groei van hun gespecialiseerde diensten zoals het onderhoud van havenkranen en rolbruggen, bundeltrekken en machinebehandeling.


Elia site Zurenborg

Meer nieuws

Een daverend succes voor het “Full Liner” evenement in Genk

Een daverend succes voor het “Full Liner” evenement in Genk

Renault Trucks BeLux heeft gisteren in Hangar 58 in Genk een belangrijke mijlpaal bereikt in zijn streven naar een co2-vrije economie met de organisatie van het evenement "Full Liner". Dit unieke evenement toonde ons volledige gamma elektrische voertuigen, van...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This