Scania Driver Competitions in Europa gestart!

Verschenen: 26 september 2018

Scania daagt vrachtwagenchauffeurs van alle leeftijden uit om hun vaardigheden te tonen en om deel te nemen aan de Scania Driver Competitions 2018-2019. Het doel is om deelnemers uit meer dan 30 Europese landen aan te trekken die strijden om de ultieme hoofdprijs – een nieuwe Scania-truck die de winnaar zelf kan specificeren.

Dit jaar is de leeftijdsgrens, waardoor voorheen alleen bestuurders tot 35 jaar oud zich konden inschrijven, vervallen. Scania nodigt dus alle vrachtwagenchauffeurs, ongeacht hun leeftijd, uit om deel te nemen aan de competitie.

De deelnemers worden beoordeeld op defensief rijden, zuinig rijden, controle voordat ze gaan rijden, lading zekeren, evenals calamiteiten als brand en eerste hulp. Ze moeten ook hun bekwaamheid tonen door middel van verschillende oefeningen, waaronder de boardwalk, ‘knock the king’, achteruit z / super z en de nieuwe water challenge.

“Deze uitdagingen zijn niet eenvoudig, zelfs niet voor een ervaren chauffeur. Scania beloont nauwkeurigheid en een goed beoordelingsvermogen boven snelheid. De ervaring leert dat chauffeurs die op alle fronten goed scoren de meeste kans maken”, zegt Janko van der Baan, Executive Director Scania Benelux.

Chauffeurs die de uitdaging aan willen gaan en kans willen maken op hun eigen Scania kunnen zich aanmelden op nl.scania.be/drivercompetitions.

In het najaar vindt de Belgische nationale finale, met de praktische tests, plaats in Den Bosch (NL). “Scania bouwt zuinige en duurzame trucks en bij de dagelijkse inzet wordt de rol van de chauffeur steeds belangrijker”, zegt Janko van der Baan.

Voor Scania is de chauffeur cruciaal voor een veilige en rendabele inzet van het voertuig. De aandachtsgebieden voor de Scania Driver Competitions zijn het milieu, veiligheid en brandstofverbruik, evenals het aantrekken van de volgende generatie chauffeurs. “We hebben altijd geprobeerd om tijdens de competitie de vaardigheden, waarmee een goede chauffeur zich kan onderscheiden, te meten. Brandstofbesparing, veiligheid en manoeuvreren zijn allemaal zaken die de winnaar goed moet kunnen beheersen om Scania Driver Competitions te kunnen winnen.”

De Europese finale vindt plaats op 25 mei 2019 in Södertälje.

Meer nieuws

Volvo lanceert vrachtwagens aangedreven op waterstof

Volvo lanceert vrachtwagens aangedreven op waterstof

Volvo Trucks ontwikkelt vrachtwagens met verbrandingsmotoren die op waterstof rijden. Wegtests met vrachtwagens die waterstof in verbrandingsmotoren gebruiken, zullen beginnen in 2026 en de commerciële lancering is gepland voor het einde van dit decennium....

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This