Scania en Eandis dragen bij aan een duurzaam wagenpark van de stad Kortrijk

Verschenen: 19 januari 2018

Eandis heeft onlangs de stad Kortrijk geholpen met de aanschaf van milieuvriendelijke vuilniswagen op aardgas (CNG) van Scania. Kortrijk zet daarbij de eerste stap in de ambitie om het wagenpark op termijn geheel te vergroenen.

Het stadsbestuur van Kortrijk zet bewust in op duurzaamheid. De aanschaf van de Scania P280 met CNG-motor draagt bij aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de stad. “Net als bij de gebouwen van de stad hebben we de ambitie om ons wagenpark op termijn 100% groen en duurzaam te maken. Deze eerste vuilniswagen op CNG is daarin een logische stap maar zeker niet de laatste”, vertelt schepen van Mensen en Gebouwen Arne Vandendriessche. Eandis heeft de stad Kortrijk geadviseerd over de realisatiemogelijkheden van de gestelde klimaatdoelstellingen en begeleid tijdens het aanschaftraject van de milieuvriendelijke huisvuilwagen. De keuze is uiteindelijk gevallen op Scania vanwege de goede reputatie met CNG-motoren en de gekende servicekwaliteit van de Scania vestiging in Kuurne.

Milieuvriendelijker en stiller

Vrachtwagens op aardgas zijn veel milieuvriendelijker dan hun dieselvarianten. De nieuwe 26-tonner van Scania stoot 95% minder fijnstof uit, tot 70% minder stikstofoxyden en zo’n 20% minder CO2 uit. Toch heeft de milieuvriendelijke truck met een koppel van 1350 Nm dezelfde prestaties als conventionele dieselvoertuigen. Voor de chauffeur van de vuilniswagen – die zeer regelmatig moet afremmen en optrekken – is dat een belangrijk aspect in het dagelijks gebruik. Omdat de truck ook nog eens aanzienlijk stiller is zijn dieselvariant, draagt de truck ook nog eens bij aan minder geluidsoverlast in de stad.

De nieuwe Scania P280 6×2*4, een 3-assig rondom luchtgeveerd voertuig met gestuurde naloopas, is uitgerust met een 280 pk sterke 9-liter Euro-6 gasmotor. De halflange CP16-dagcabine met lage instap is ideaal voor afvalophaal waarbij men vaak moet in- en uitstappen en waarbij eersteklas comfort, veiligheid en goed zicht van cruciaal belang zijn. Verder is de truck is uitgerust met een ingebouwde dodehoekcamera wat zorgt voor extra veiligheid in het stadsverkeer. De opbouw van de huisvuilwagen werd verzorgd door de firma MOL Cy uit Staden.

Meer nieuws

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Een volledig assortiment nieuwe Volvo-vrachtwagenmodellen kan nu worden aangedreven door 100% biodiesel, waardoor klanten nog een hernieuwbare brandstofkeuze hebben om CO2-uitstoot van transport hier en nu te verminderen. Volvo Trucks breidt zijn modelaanbod aangepast...

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Binnen logistiek en transport spelen betrouwbaarheid en duurzaamheid een cruciale rol. Met dit in gedachten ontwikkelde Samsung een reeks robuuste toestellen om onder de meest uitdagende omstandigheden te presteren. Of u nu goederen vervoert door stedelijke centra of...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This