Scania presenteert het complete programma op We are Transport

Verschenen: 29 mei 2018

Op de stand van Scania op We are Transport – van 1 t/m 3 juni a.s. – staan gebroederlijk een R410 LNG truck en een S650 V8 naast elkaar en beide kunnen worden gezien als een duurzame transportoplossing. LNG is een brandstof die steeds vaker als een serieus alternatief voor diesel wordt gezien terwijl de CO2 uitstoot ca. 15% lager ligt. Doorgaans zal een V8 niet primair als duurzaam worden ervaren. Toch kan deze nieuwe generatie SCR-only V8 motoren moeiteloos aanhaken bij de zuinige 13-liter varianten. Tijdens een recente testen werd het lage brandstofverbruik van 13-liter motoren heel dicht genaderd. Kortom best of both worlds: de brute kracht en koppel die voor sommige toepassingen nodig is, maar dan met het brandstofverbruik dat meer bij een 13 liter lijnmotor hoort.

Naast deze twee bijzondere voertuigen staat er ook een P220 bakwagenchassis op de stand en een R450 4×2 trekker. De P220 is uitgerust met de nieuwe 7-liter motor die helemaal geoptimaliseerd is voor de inzet in stedelijke gebieden. De R450  op de stand is uitgevoerd zoals er inmiddels al enkele honderden hun weg naar Belgische klanten hebben gevonden. Deze trekker staat model voor het exemplaar dat onlangs de 1000 puntentest heeft gewonnen, winnaar was van de Green Truck Award 2018 en menig brandstofrecord heeft doen sneuvelen. Op het buitenterrein staat nog een G500 XT zodat vrijwel het hele cabinegamma in Brussel te bewonderen is. Vijf cabinevarianten, 14 dieselmotoren (ook geschikt voor HVO) – van de 220 pk 7-liter t/m de krachtige 730 pk V8, drie gasmotoren – inclusief de 13-liter 410 pk gasmotor en een breed programma asconfiguraties voor alle mogelijke toepassingen. Dit is het breedste programma dat Scania ooit in haar 127 jarig bestaan op de markt heeft gebracht.

Uiteraard beperkt de aanwezigheid van Scania op de beurs zich niet alleen tot de voertuigen. Het indrukwekkende aanbod aan connected services completeert het aanbod voor de professionele vervoerder. Hierbij speelt het Connected Vehicle programma van Scania een belangrijke rol om de inzetbaarheid en het rendement te verhogen. Middels de verbonden truck heeft de transporteur compleet inzicht in de prestaties van het voertuig via het Fleet Management Portal. Elke nieuwe truck is standaard voorzien van een Communicator die kosteloos te activeren is. Ecolution by Scania krijgt hiermee weer een nieuwe dimensie.

De beurs We are Transport vindt plaats van 1 t/m 3 juni a.s. in Paleis 5 van de Brussels Expo.

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This