Scania Super verslaat de concurrentie en is wederom gekroond tot Green Truck

Verschenen: 4 juni 2024

Elk jaar worden alle fabrikanten van zware trucks in Europa uitgenodigd voor de Green Truck vergelijkingstest. Deze wordt georganiseerd door twee Duitse vakbladen om de meest transportefficiënte langeafstandstruck te identificeren. Scania nam deze keer aan deze test deel met een 460R Super die de concurrentie overtuigend op ruime afstand zette. Scania heeft zeven van de laatste acht tests gewonnen en is nu wederom uitgeroepen tot ‘Green Truck’. In feite heeft Scania de test negen van de veertien keer gewonnen sinds het begin van de competitie in 2011 – een indrukwekkende prestatie!

De nieuwe Scania Super is de meest geavanceerde en efficiënte aandrijflijn voor verbrandingsmotoren ooit en is ontworpen om te voldoen aan de strengste emissienormen overal ter wereld, zowel voor nu als voor in de toekomst. Met een extra brandstofbesparing van 8% en een nieuwe industrienorm voor emissiebeheersing, wordt de Scania Super het toonaangevende model voor duurzame transportactiviteiten in de branche. Met de Scania Super wordt meer dan ooit de transitie naar een duurzaam transportsysteem gestimuleerd; zeker wanneer er een hernieuwbare brandstof als HVO100 wordt gebruikt.

De baanbrekende efficiëntie van de aandrijflijn is een optelsom van verschillende componenten: de nieuwe Scania 13-liter motor, de Scania Opticruise versnellingsbak en de Scania R756 achteras. Dit alles wordt aangevuld door Scania’s meest veelzijdige chassis ooit, met de volle kracht van ons modulaire systeem. Dit alles resulteert in een brandstofbesparing van 8%. Een recente update van het Cruise Control systeem met Active Prediction telt daar nog eens 2% bij op. Dit maakt de Super aandrijflijn de meest efficiënte in de geschiedenis van Scania.

 

Scania Super 13-liter motor

De kern van de nieuwe aandrijflijn is de nieuwe Scania Super 13-liter motor. Met superieure rijeigenschappen, een uitgebreid vermogensbereik van 420 tot 560 pk en een brandstofbesparing van 8% is de Scania Super 13-liter motor ontworpen om uw bedrijf klaar te maken voor de toekomst.

 

G25 en G33 Opticruise versnellingsbak

De Scania G25 en G33 Opticruise versnellingsbakken bieden een bijna naadloze krachtoverdracht door een bredere spreiding van de overbrengingsverhoudingen en lagere interne wrijving. Ze stellen daarmee de hoogste norm voor versnellingsbakprestaties in de industrie.

 

R756 achteras met enkele reductie

De Scania R756 achteras met enkele reductie biedt een bredere reeks overbrengingsverhoudingen, van 1,95 tot 4,11, en is speciaal ontworpen om de uitzonderlijke efficiëntie van de Scania Super-aandrijflijn mogelijk te maken. De as integreert naadloos met de Scania Opticruise versnellingsbak en de Scania Super-motor, waardoor de perfecte match ontstaat voor alle soorten veeleisende activiteiten. Met een verbeterde technische levensduur, een aanzienlijk lager gewicht van de onderdelen, minder interne wrijving en een langere onderhoudsinterval is de Scania R756 achteras met enkele reductie de beste keuze voor al uw toekomstige transportactiviteiten.

Kortom, de toekomst heeft er nog nooit zo goed uitgezien, de toekomst is Super!

Meer info

Meer nieuws

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Profile Truck, marktleider op het gebied van bandenonderhoud, -montage en -service voor vrachtwagens in de Benelux, breidt zijn Sales Team in België uit. Steven Nicolai is aangesteld als Sales Manager Truck, met de ambitie om de groei op de truckmarkt in België en...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This