Scania XT-serie: nu ook met de baanbrekende 13-liter Scania Super-motor

Verschenen: 5 september 2022

Zware werkzaamheden worden nu nog zuiniger. De Scania XT-reeks, nu aangedreven door de baanbrekende Super 13L-motoraandrijflijn, brengt toonaangevende brandstofzuinigheid voor het off-road segment. Productiever, krachtiger en met lagere CO2-emissies dan ooit tevoren. De Scania XT is klaar om de zwaarste uitdagingen onderweg aan te kunnen.

Scania G 500 XT 6×6 tipper

Scania heeft het breedste assortiment motorplatforms op de markt, compatibel met zowel diesel als alternatieve brandstoffen. Dit maakt het gemakkelijk om precies het juiste vermogen, koppel en robuustheid te vinden voor alle uitdagingen van uw activiteiten. Het XT-motorengamma omvat nu de baanbrekende 13-liter Scania Super-motor met een uitgebreid vermogensbereik tot 560 pk en een gecombineerde brandstofbesparing van de aandrijflijn tot 8%.

De nieuwe Scania Super is onze meest geavanceerde en efficiënte aandrijflijn voor verbrandingsmotoren ooit en is ontworpen om te voldoen aan de strengste emissienormen, zowel voor nu als voor de toekomst.

De baanbrekende efficiëntie van de aandrijflijn is een optelling van verschillende componenten: De nieuwe Scania 13-liter motor, de Scania Opticruise versnellingsbak en de Scania R756 achteras. Dit alles wordt aangevuld door Scania’s meest veelzijdige chassis ooit, met veel meer modulaire mogelijkheden.

De Super aandrijflijn beschikt ook over een flexibeler geïntegreerde uitlaatpijp die lager is in gewicht, robuuster is en hogere bodemvrijheid biedt. De 13-liter Scania Super levert uitstekende technische robuustheid, zelfs tijdens de zwaarste werkzaamheden, waardoor u meer uptime, een langere levensduur en minder onderhoudsstops nodig hebt dan ooit tevoren. Het optionele krachtige nieuwe hulpremsysteem Compression Release Brake (CRB) geeft de 13-liter Scania Super toegang tot high-performance remeigenschappen tot 350 kW en zorgt voor soepeler rijden op uitdagend terrein.

Meer info over de XT-serie, vindt u hier

Meer nieuws

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Op 26 september hield Mercedes-Benz Trucks een event in Berlijn, waarbij een recordrit met een Mercedes-Benz Actros trekker met brandstofcel van Cellcentric op vloeibare waterstof werd afgesloten. De trekker oplegger combinatie van 40 ton had een traject van de...

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6 met kastopbouw   Beherman Motors, invoerder van de citytrucks van Piaggio Commercial presenteert met de Piaggio Porter NP6 een ideale lichte vrachtwagen voor inzet in stads- en dorpskernen. Naast het standaard chassis-cabinemodel, de pick-up en...

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zet voortdurend alles op alles om nieuwe collega’s aan te trekken. Oktober wordt terug jobdagen-maand. Er werden 900 chauffeurs gezocht voor 2023. De teller van aangeworven chauffeurs dit jaar staat ongeveer op 600. Dat betekent dat er via een aantal...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This