SOLUTRANS 2021 DE GROOTSTE BEURS TER WERELD VOOR INDUSTRIËLE EN STEDELIJKE VOERTUIGEN WAS EEN GROOT SUCCES!

Verschenen: 2 december 2021

De 2021-editie van SOLUTRANS, eigendom van de FFC (Fédération Française de Carrosserie), bruiste van herwonnen optimisme en gezelligheid. Ze hebben de deuren gesloten met een bijzonder positieve balans en zijn hier nog sterker uit gekomen!
Gedurende 5 dagen (van 16 tot 20 november 2021) mocht de beurs meer dan 1 000 exposanten en merken verwelkomen en werd bijna de kaap van 50.000 bezoekers overschreden. Een stabiel cijfer, vergeleken met de nu al historische editie van 2019, maar ook uitzonderlijk gezien de context. Inderdaad, bijna alle evenementen in Europa moeten momenteel vaststellen dat hun bezoekersaantallen met ongeveer 20 % zijn gedaald.

Als enige grote Europese evenement van de sector in 2021 mobiliseerde de beurs spelers uit de hele sector rond een nog rijker en gevarieerd programma in het teken van energietransitie, duurzaam transport en een vermindering van de CO2-uitstoot.

De nieuwe organisatie, waarbij de exposanten zich konden onderscheiden en een bezoektraject voor professionals mogelijk konden maken, werd door iedereen enthousiast onthaald. Zo waren er in de nieuwe Hall (Hall 1), voor de gelegenheid omgedoopt tot SOLUTRANS 4.0 “le futur commence ici”, baanbrekende innovaties en nieuwe spelers uit de sector, in alle domeinen, van engineering over de industrie tot opleiding. Op de testpiste, die was uitgebreid en hertekend om te beantwoorden aan de vraag van bezoekers en constructeurs VI en VU, konden exposanten demonstraties geven in reële omstandigheden met voertuigen met “nieuwe energieën” (gas, hybride, elektrisch, Fuel Cell…) voor de talrijk opgekomen professionals.
Ten slotte was er de pneumatische ruimte, in samenwerking met het Syndicat des Professionnels du Pneu (SPP), waar alle spelers uit dit segment verzamelen bliezen. Dankzij een speciaal samengesteld programma van lezingen (ook beschikbaar in replay) kregen de bezoekers inzicht in dit belangrijke segment van de transportsector. Ook de 25 afleveringen van Autoroute Info – 107.7 die gedurende 5 dagen zijn opgenomen in de mobiele studio op de stand van de FFC zijn in replay beschikbaar.

Beurs rond innovatie en uitmuntendheid

  • De internationale prijzen werden uitgereikt op de gala-avond: Truck of the Year: DAF XF/XG et XG+; Truck Innovation Award: DAF XF Hydrogen; International Van of The Year: Renault Kangoo en Mercedez Benz Citan; Pick-up Award: Toyota Hilux.
  • De prijs van Man van de Sector van 2020 ging dit jaar naar de voorzitters van de drie transportfederaties FNTR, OTRE en TLF, vor hun inspanningen ter ondersteuning van hun sector tijdens de crisis. Verwachte en prestigieuze ontmoetingen SOLUTRANS 2021 kende heel wat hoogtepunten en gaf iedereen de kans elkaar te ontmoeten en informatie uit te wisselen in een hartelijke en gezellige sfeer, zoals op de avond van de I-nnovation AWARDS in het Groupama Stadium, de thuisbasis van voetbalploeg Olympique Lyonnais, of het galadiner in Hall 2.2 waar 1200 gasten aanwezig waren voor de uitreiking van de internationale prijzen, voor de ceremonie van Man van de Sector en, om deze avond af te sluiten, voor een privéconcert van Jean Baptiste Guegan, een look-alike van Johnny Halliday.

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This